Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 

Stiri - arhiva

Reactia BRD Pensii la sanctiunile ASF

"Recent au fost descoperite unele nereguli privind o serie de inregistrari contabile legate de conturile de cheltuieli generale ale BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private (SAFPP). Detinerile participantilor la fondurile de pensii administrate de SAFPP, precum si activele acestora, care sunt pastrate la bancile depozitare si sunt separate prin lege de fondurile proprii ale administratorului, nu sunt afectate in niciun fel de aceasta situatie", au transmis reprezentantii BRD Pensii dupa sanctiunile anuntate de ASF.

Continuare
(16.05.2022)

ASF a sanctionat conducerea unei societati de administrare a fondurilor de pensii private

Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F.) a efectuat un control permanent la societatea BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A., in urma caruia A.S.F. a constatat ca directorul general si membrii Consiliului de Administratie al societatii au incalcat regulile de guvernanta corporativa si cele privind evidenta situatiilor contabile ale administratorului.

Continuare
(13.05.2022)

Va fi PEPP un succes? Evolutia sistemului paneuropean de pensii depinde de autoritati

Romanii, alaturi de cetatenii si rezidentii statelor membre ale Uniunii Europene/ Spatiului Economic European, ar putea accesa intr-un viitor apropiat o noua metoda de economisire, gandita, la nivel teoretic, sa le asigure o pensie complementara la varsta retragerii din activitate - produsul paneuropean de pensii personale (PEPP), informeaza Claudia Sofianu, Partener, liderul separtamentului de Impozit pe venit si contributii sociale, si Dan Raut, Manager, departamentul de Impozit pe venit si contributii sociale, EY Romania.

Continuare
(06.05.2022)

NN Pensii ramane parte din compania internationala NN Group

NN Pensii ramane parte din compania internationala NN Group, listata la bursa din Amsterdam, si continua sa administreze direct economiile pentru pensie din Pilonul II pentru peste 2 milioane de participanti, a anuntat, joi, compania.

Continuare
(28.04.2022)

APAPR: Noi exceptii de la Pilonul II ar fi negative pentru salariati si impotriva angajamentelor europene ale Romaniei

Cu privire la propunerile de noi exceptii fiscale vizand Pilonul II de pensii private, vehiculate in ultimele zile in spatiul public, Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) a transmis cateva precizari.

Continuare
(13.04.2022)

Activele fondurilor de pensii private obligatorii au crescut cu 15% in februarie

Fondurile de pensii private obligatorii (Pilon II) aveau active in valoare de 88,47 miliarde de lei la finalul lunii februarie 2022, in crestere cu 15% fata de aceeasi luna a anului trecut, potrivit datelorASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Continuare
(04.04.2022)

Numarul pensionarilor s-a redus in 2021. Pensia medie lunara a fost de 1.666 lei

In anul 2021, numarul mediu de pensionari a fost de 5,079 milioane de persoane, in scadere cu 49.000 persoane fata de anul precedent. In acest timp, raportul pensionari - salariati a fost 9 la 10, conform datelor INS - Institutul National de Statistica.

Continuare
(30.03.2022)

Comisia Europeana: A intrat in vigoare produsul paneuropean de pensii personale - PEPP

De marti, 22 martie 2022, a inceput sa se aplice Regulamentul privind produsul paneuropean de pensii personale, care a fost adoptat in 2019, arata Comisia Europeana. Se da astfel unda verde unui sistem voluntar si disponibil in intreaga UE, prin intermediul caruia cetatenii vor putea sa economiseasca pentru pensie.

Continuare
(23.03.2022)

Piata pensiilor private in 2021: Peste 50.000 de romani au incasat deja pensie privata. Suma medie, aproape dubla fata de 2018

Peste 50.000 de romani au beneficiat de sumele acumulate in contul de pensie privata Pilon II, in perioada 2016 - 2021, arata datele centralizate de Autoritatea de Supraveghere Financiara - ASF. Vezi cum a evoluat piata pensiilor private in 2021!

Continuare
(21.03.2022)

Contributia pentru Pilonul II de pensii va creste de la 3,75% la 4,75%

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri, 16 martie 2022, o Ordonanta de urgenta care prevede majorarea cu un punct procentual, incepand cu 1 ianuarie 2024, a contributiilor la fondurile private de pensii (Pilon II).

Continuare
(16.03.2022)

EY: Pensiile ocupationale - vor facilita autoritatile aplicarea unui nou instrument de motivare si retentie a angajatilor?

Companiile au la dispozitie, de doi ani deja, pe langa planurile de actiuni asa numitele "Stock Option Plans", un alt instrument ce le poate ajuta sa se diferentieze pe piata, sa atraga si sa-si pastreze angajatii - schema de pensii ocupationale. De ce nu il folosesc? Din lipsa de claritate a cadrului fiscal si, pana de curand, din lipsa unui administrator autorizat de fonduri de pensii ocupationale, noteaza Claudia Sofianu, Partener, Liderul departamentului Impozit pe venit si contributii sociale, si Cristina Cristea, Senior Manager, Impozit pe venit si contributii sociale, EY Romania.

Continuare
(03.03.2022)

VIDEO: Radu CRACIUN - Ce sunt pensiile ocupationale si ce avantaje au?

Radu CRACIUN, Presedintele BCR Pensii si al APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania), a fost invitatul emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, la RFI Romania, din aceasta saptamana. El ne-a vorbit despre noile pensii ocupationale (Pilon IV), ce sunt acestea, ce avantaje au, contributii si deductibilitate, precum si despre cresterea contributiei pe Pilonul II de pensii private obligatorii.

Continuare
(16.02.2022)

BCR Pensii este primul administrator de pensii ocupationale Pilon IV din Romania

BCR Pensii este prima companie din Romania care a fost autorizata de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) ca administrator de fonduri de pensii ocupationale Pilon IV.

Continuare
(15.02.2022)

VIDEO: Cum ar trebui sa se faca platite din sistemul pensiilor private?

In ultima perioada s-a vorbit mult despre legea privind plata pensiilor private si au existat mai multe idei vehiculate. Despre acestea, si nu numai, am discutat cu Radu CRACIUN - Presedintele BCR Pensii si al APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania), in cadrul emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, la RFI Romania.

Continuare
(19.01.2022)

AURSF solicita o ampla dezbatere nationala privind viitorul pensiilor administrate privat

Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF) a anuntat ca a luat cunostinta despre aparitia in spatiul public, in contextul aplicarii diferitelor masuri cuprinse in PNRR, a intentiei de promovare in regim de urgenta a unui proiect care vizeaza reglementarea platii pensiilor administrate privat (Pilonul II si Pilonul III).

Continuare
(18.01.2022)

Doar 1 din 10 romani din Pilonul II isi verifica online contul de pensie privata

Doar 780.000 de romani isi verifica online contul personal de pensie privata obligatorie (Pilonul II), adica 10% din numarul total de 7,78 milioane de participanti inregistrati, potrivit datelor Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) - asta desi toti cei 7 administratori existenti pe piata ofera aceasta facilitate inca de startul sistemului, pe portalurile proprii de Internet.

Continuare
(12.01.2022)

Dan ARMEANU, ASF: Piata pensiilor private a inregistrat o performanta deosebita in 2021

"In anul 2021, piata pensiilor private a inregistrat o performanta deosebita, cu o crestere a activelor de aproape 25%, ajungand la aproximativ 8% din PIB, fiind cea mai importanta componenta a sistemului financiar non-bancar din Romania. Astfel, si in acest an, fondurile de pensii private au continuat evolutia pozitiva, consemnata de la inceputul sistemului de pensii private din Romania, activele depasind valoarea de 18 mld. euro", a declarat Dan ARMEANU (foto), Vicepresedintele ASF al Sectorului Sistemului de Pensii Private.

Continuare
(28.12.2021)

ASF: Legea de plata pe Pilonul II ar putea fi finalizata anul viitor

Legea de plata pe Pilonul II de pensii obligatorii ar putea fi finalizata anul viitor, a declarat Corona Irina RADULESCU, Director General Pensii Private, ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Continuare
(15.12.2021)

Informatiile despre pensii ar putea fi mai usor de obtinut

EIOPA - Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale vizeaza implementarea a doua instrumente cu scopul de a imbunatati prezentarea informatiilor legate de pensii, respectiv un sistem de urmarire a pensiilor si un tablou de bord al pensiilor, se arata in cel mai recent Raport de tendinte si riscuri pe pietele financiare, elaborat de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Continuare
(13.12.2021)

Sistemul de pensii private a crescut cu 25% in primele 9 luni din 2021 si a ajuns la active de peste 90 mld. lei

Piata pensiilor private din Romania a ajuns, in primele noua luni ale anului, la active totale de 90,43 miliarde lei, in crestere cu 25% comparativ cu intervalul similar al anului precedent, conform raportului publicat de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Continuare
(26.11.2021)

Arhiva:
[1 - 20] [21 - 40] [41 - 60] [61 - 80] [»] [»»]

Verifica-ti Pensia Privata

» AEGON
» ALICO
» ALLIANZ-TIRIAC
» AVIVA
» BCR
» EUREKO
» GENERALI
» ING


Evenimente
» Ce inseamna sistemul de pensii multipilon

» Pensiile de stat - o criza la nivel mondial

» De ce avem nevoie de pensii private?

Vezi toate evenimentele