Pensii Private
 Despre noi  Contact       


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 

Stiri - arhiva

Activele fondurilor de pensii private obligatorii au crescut cu 15% in februarie

Fondurile de pensii private obligatorii (Pilon II) aveau active in valoare de 88,47 miliarde de lei la finalul lunii februarie 2022, in crestere cu 15% fata de aceeasi luna a anului trecut, potrivit datelorASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Continuare
(04.04.2022)

Numarul pensionarilor s-a redus in 2021. Pensia medie lunara a fost de 1.666 lei

In anul 2021, numarul mediu de pensionari a fost de 5,079 milioane de persoane, in scadere cu 49.000 persoane fata de anul precedent. In acest timp, raportul pensionari - salariati a fost 9 la 10, conform datelor INS - Institutul National de Statistica.

Continuare
(30.03.2022)

Comisia Europeana: A intrat in vigoare produsul paneuropean de pensii personale - PEPP

De marti, 22 martie 2022, a inceput sa se aplice Regulamentul privind produsul paneuropean de pensii personale, care a fost adoptat in 2019, arata Comisia Europeana. Se da astfel unda verde unui sistem voluntar si disponibil in intreaga UE, prin intermediul caruia cetatenii vor putea sa economiseasca pentru pensie.

Continuare
(23.03.2022)

Piata pensiilor private in 2021: Peste 50.000 de romani au incasat deja pensie privata. Suma medie, aproape dubla fata de 2018

Peste 50.000 de romani au beneficiat de sumele acumulate in contul de pensie privata Pilon II, in perioada 2016 - 2021, arata datele centralizate de Autoritatea de Supraveghere Financiara - ASF. Vezi cum a evoluat piata pensiilor private in 2021!

Continuare
(21.03.2022)

Contributia pentru Pilonul II de pensii va creste de la 3,75% la 4,75%

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri, 16 martie 2022, o Ordonanta de urgenta care prevede majorarea cu un punct procentual, incepand cu 1 ianuarie 2024, a contributiilor la fondurile private de pensii (Pilon II).

Continuare
(16.03.2022)

EY: Pensiile ocupationale - vor facilita autoritatile aplicarea unui nou instrument de motivare si retentie a angajatilor?

Companiile au la dispozitie, de doi ani deja, pe langa planurile de actiuni asa numitele "Stock Option Plans", un alt instrument ce le poate ajuta sa se diferentieze pe piata, sa atraga si sa-si pastreze angajatii - schema de pensii ocupationale. De ce nu il folosesc? Din lipsa de claritate a cadrului fiscal si, pana de curand, din lipsa unui administrator autorizat de fonduri de pensii ocupationale, noteaza Claudia Sofianu, Partener, Liderul departamentului Impozit pe venit si contributii sociale, si Cristina Cristea, Senior Manager, Impozit pe venit si contributii sociale, EY Romania.

Continuare
(03.03.2022)

VIDEO: Radu CRACIUN - Ce sunt pensiile ocupationale si ce avantaje au?

Radu CRACIUN, Presedintele BCR Pensii si al APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania), a fost invitatul emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, la RFI Romania, din aceasta saptamana. El ne-a vorbit despre noile pensii ocupationale (Pilon IV), ce sunt acestea, ce avantaje au, contributii si deductibilitate, precum si despre cresterea contributiei pe Pilonul II de pensii private obligatorii.

Continuare
(16.02.2022)

BCR Pensii este primul administrator de pensii ocupationale Pilon IV din Romania

BCR Pensii este prima companie din Romania care a fost autorizata de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) ca administrator de fonduri de pensii ocupationale Pilon IV.

Continuare
(15.02.2022)

VIDEO: Cum ar trebui sa se faca platite din sistemul pensiilor private?

In ultima perioada s-a vorbit mult despre legea privind plata pensiilor private si au existat mai multe idei vehiculate. Despre acestea, si nu numai, am discutat cu Radu CRACIUN - Presedintele BCR Pensii si al APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania), in cadrul emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, la RFI Romania.

Continuare
(19.01.2022)

AURSF solicita o ampla dezbatere nationala privind viitorul pensiilor administrate privat

Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF) a anuntat ca a luat cunostinta despre aparitia in spatiul public, in contextul aplicarii diferitelor masuri cuprinse in PNRR, a intentiei de promovare in regim de urgenta a unui proiect care vizeaza reglementarea platii pensiilor administrate privat (Pilonul II si Pilonul III).

Continuare
(18.01.2022)

Doar 1 din 10 romani din Pilonul II isi verifica online contul de pensie privata

Doar 780.000 de romani isi verifica online contul personal de pensie privata obligatorie (Pilonul II), adica 10% din numarul total de 7,78 milioane de participanti inregistrati, potrivit datelor Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) - asta desi toti cei 7 administratori existenti pe piata ofera aceasta facilitate inca de startul sistemului, pe portalurile proprii de Internet.

Continuare
(12.01.2022)

Dan ARMEANU, ASF: Piata pensiilor private a inregistrat o performanta deosebita in 2021

"In anul 2021, piata pensiilor private a inregistrat o performanta deosebita, cu o crestere a activelor de aproape 25%, ajungand la aproximativ 8% din PIB, fiind cea mai importanta componenta a sistemului financiar non-bancar din Romania. Astfel, si in acest an, fondurile de pensii private au continuat evolutia pozitiva, consemnata de la inceputul sistemului de pensii private din Romania, activele depasind valoarea de 18 mld. euro", a declarat Dan ARMEANU (foto), Vicepresedintele ASF al Sectorului Sistemului de Pensii Private.

Continuare
(28.12.2021)

ASF: Legea de plata pe Pilonul II ar putea fi finalizata anul viitor

Legea de plata pe Pilonul II de pensii obligatorii ar putea fi finalizata anul viitor, a declarat Corona Irina RADULESCU, Director General Pensii Private, ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Continuare
(15.12.2021)

Informatiile despre pensii ar putea fi mai usor de obtinut

EIOPA - Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale vizeaza implementarea a doua instrumente cu scopul de a imbunatati prezentarea informatiilor legate de pensii, respectiv un sistem de urmarire a pensiilor si un tablou de bord al pensiilor, se arata in cel mai recent Raport de tendinte si riscuri pe pietele financiare, elaborat de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Continuare
(13.12.2021)

Sistemul de pensii private a crescut cu 25% in primele 9 luni din 2021 si a ajuns la active de peste 90 mld. lei

Piata pensiilor private din Romania a ajuns, in primele noua luni ale anului, la active totale de 90,43 miliarde lei, in crestere cu 25% comparativ cu intervalul similar al anului precedent, conform raportului publicat de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Continuare
(26.11.2021)

VIDEO: Care sunt perspectivele pietei de pensii private?

Mihai BOBOCEA, Purtatorul de cuvant al APAPR - Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania, a fost invitatul celei mai recente editii a emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, la RFI Romania, in care ne-a vorbit despre pensiilor private din Pilonul II si Pilonul III, platile facute pana in prezent de fonduri catre participanti sau mostenitori, si nu numai.

Continuare
(26.11.2021)

Fondurile de pensii private au platit deja peste 1 mld. lei catre 115.000 de beneficiari

Fondurile de pensii private (Pilonul II obligatoriu + Pilonul III facultativ) au realizat deja plati in valoare de peste 1 miliard de lei (200 mil. EUR) catre un numar de aproape 115.000 de participanti si mostenitori, de la infiintare si pana la finele lunii septembrie 2021, potrivit statisticilor APAPR si ASF.

Continuare
(18.11.2021)

Virgil ICHIM, aprobat pentru un nou mandat la conducerea ALLIANZ-TIRIAC Pensii

In cadrul sedintei de miercuri - 17 noiembrie, Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a adoptat masuri privind functionarea pietelor financiare nebancare supravegheate - asigurari, piata de capital si pensii private, inclusiv aprobarea lui Virgil ICHIM pentru un nou mandat la conducerea ALLIANZ-TIRIAC Pensii.

Continuare
(17.11.2021)

La ce sa fii atent cand iti alegi un fond de pensii private

"La alegerea unui fond de pensii Pilon II sau Pilon III trebuie sa tinem cont de profilul nostru de risc, de costurile aferente activitatii de administrare, precum ti de experienta sau renumele companiei care administreaza fondul de pensii private", a transmis ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Continuare
(09.11.2021)

ASF: Romania, realeasa in Comitetul Executiv al Organizatiei Internationale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private

Romania va ocupa pentru inca doi ani (2022 - 2023), prin intermediul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), reprezentata de catre Daniel ARMEANU, Vicepresedinte - Sectorul Sistemului de Pensii Private, pozitia de membru al Comitetului Executiv al Organizatiei Internationale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private (IOPS).

Continuare
(27.10.2021)

Arhiva:
[1 - 20] [21 - 40] [41 - 60] [61 - 80] [»] [»»]

Verifica-ti Pensia Privata

» AEGON
» ALICO
» ALLIANZ-TIRIAC
» AVIVA
» BCR
» EUREKO
» GENERALI
» ING


Evenimente
» Ce inseamna sistemul de pensii multipilon

» Pensiile de stat - o criza la nivel mondial

» De ce avem nevoie de pensii private?

Vezi toate evenimentele