Pensii Private
 Despre noi  Contact       


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 

Stiri - arhiva

BCR Pensii este primul administrator de pensii ocupationale Pilon IV din Romania

BCR Pensii este prima companie din Romania care a fost autorizata de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) ca administrator de fonduri de pensii ocupationale Pilon IV.

Continuare
(15.02.2022)

VIDEO: Cum ar trebui sa se faca platite din sistemul pensiilor private?

In ultima perioada s-a vorbit mult despre legea privind plata pensiilor private si au existat mai multe idei vehiculate. Despre acestea, si nu numai, am discutat cu Radu CRACIUN - Presedintele BCR Pensii si al APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania), in cadrul emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, la RFI Romania.

Continuare
(19.01.2022)

AURSF solicita o ampla dezbatere nationala privind viitorul pensiilor administrate privat

Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF) a anuntat ca a luat cunostinta despre aparitia in spatiul public, in contextul aplicarii diferitelor masuri cuprinse in PNRR, a intentiei de promovare in regim de urgenta a unui proiect care vizeaza reglementarea platii pensiilor administrate privat (Pilonul II si Pilonul III).

Continuare
(18.01.2022)

Doar 1 din 10 romani din Pilonul II isi verifica online contul de pensie privata

Doar 780.000 de romani isi verifica online contul personal de pensie privata obligatorie (Pilonul II), adica 10% din numarul total de 7,78 milioane de participanti inregistrati, potrivit datelor Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) - asta desi toti cei 7 administratori existenti pe piata ofera aceasta facilitate inca de startul sistemului, pe portalurile proprii de Internet.

Continuare
(12.01.2022)

Dan ARMEANU, ASF: Piata pensiilor private a inregistrat o performanta deosebita in 2021

"In anul 2021, piata pensiilor private a inregistrat o performanta deosebita, cu o crestere a activelor de aproape 25%, ajungand la aproximativ 8% din PIB, fiind cea mai importanta componenta a sistemului financiar non-bancar din Romania. Astfel, si in acest an, fondurile de pensii private au continuat evolutia pozitiva, consemnata de la inceputul sistemului de pensii private din Romania, activele depasind valoarea de 18 mld. euro", a declarat Dan ARMEANU (foto), Vicepresedintele ASF al Sectorului Sistemului de Pensii Private.

Continuare
(28.12.2021)

ASF: Legea de plata pe Pilonul II ar putea fi finalizata anul viitor

Legea de plata pe Pilonul II de pensii obligatorii ar putea fi finalizata anul viitor, a declarat Corona Irina RADULESCU, Director General Pensii Private, ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Continuare
(15.12.2021)

Informatiile despre pensii ar putea fi mai usor de obtinut

EIOPA - Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale vizeaza implementarea a doua instrumente cu scopul de a imbunatati prezentarea informatiilor legate de pensii, respectiv un sistem de urmarire a pensiilor si un tablou de bord al pensiilor, se arata in cel mai recent Raport de tendinte si riscuri pe pietele financiare, elaborat de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Continuare
(13.12.2021)

Sistemul de pensii private a crescut cu 25% in primele 9 luni din 2021 si a ajuns la active de peste 90 mld. lei

Piata pensiilor private din Romania a ajuns, in primele noua luni ale anului, la active totale de 90,43 miliarde lei, in crestere cu 25% comparativ cu intervalul similar al anului precedent, conform raportului publicat de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Continuare
(26.11.2021)

VIDEO: Care sunt perspectivele pietei de pensii private?

Mihai BOBOCEA, Purtatorul de cuvant al APAPR - Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania, a fost invitatul celei mai recente editii a emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, la RFI Romania, in care ne-a vorbit despre pensiilor private din Pilonul II si Pilonul III, platile facute pana in prezent de fonduri catre participanti sau mostenitori, si nu numai.

Continuare
(26.11.2021)

Fondurile de pensii private au platit deja peste 1 mld. lei catre 115.000 de beneficiari

Fondurile de pensii private (Pilonul II obligatoriu + Pilonul III facultativ) au realizat deja plati in valoare de peste 1 miliard de lei (200 mil. EUR) catre un numar de aproape 115.000 de participanti si mostenitori, de la infiintare si pana la finele lunii septembrie 2021, potrivit statisticilor APAPR si ASF.

Continuare
(18.11.2021)

Virgil ICHIM, aprobat pentru un nou mandat la conducerea ALLIANZ-TIRIAC Pensii

In cadrul sedintei de miercuri - 17 noiembrie, Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a adoptat masuri privind functionarea pietelor financiare nebancare supravegheate - asigurari, piata de capital si pensii private, inclusiv aprobarea lui Virgil ICHIM pentru un nou mandat la conducerea ALLIANZ-TIRIAC Pensii.

Continuare
(17.11.2021)

La ce sa fii atent cand iti alegi un fond de pensii private

"La alegerea unui fond de pensii Pilon II sau Pilon III trebuie sa tinem cont de profilul nostru de risc, de costurile aferente activitatii de administrare, precum ti de experienta sau renumele companiei care administreaza fondul de pensii private", a transmis ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Continuare
(09.11.2021)

ASF: Romania, realeasa in Comitetul Executiv al Organizatiei Internationale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private

Romania va ocupa pentru inca doi ani (2022 - 2023), prin intermediul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), reprezentata de catre Daniel ARMEANU, Vicepresedinte - Sectorul Sistemului de Pensii Private, pozitia de membru al Comitetului Executiv al Organizatiei Internationale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private (IOPS).

Continuare
(27.10.2021)

APAPR si ENVISIA, parteneriat in scopul promovarii educatiei in domeniul guvernantei corporative

APAPR - Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania si ENVISIA - Boards of Elite au anuntat semnarea unui parteneriat in scopul promovarii educatiei in domeniul guvernantei corporative si cadrului de reglementare specific pensiilor private si pietelor financiare.

Continuare
(26.10.2021)

Daniel ARMEANU, ASF: Pensiile private - factor de stabilitate pentru economie

La 13 ani de la constituire, piata pensiilor private a ajuns sa reprezinte cea mai importanta componenta a pietei financiare nebancare, din perspectiva valorii activelor totale inregistrate de fondurile de pensii administrate privat, declara Daniel Stefan ARMEANU (foto), Vicepresedinte ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Continuare
(11.10.2021)

Pensia medie lunara a fost de 1.661 lei in trimestrul al doilea

Pensia medie lunara a crescut cu 0,7% in trimestrul al doilea al anului fata de primul trimestru, pana la valoarea de 1.661 de lei, potrivit datelor anuntate de Institutul National de Statistica (INS).

Continuare
(13.09.2021)

Sondaj: Opt din zece angajati romani iau in calcul sa munceasca si dupa iesirea la pensie

Peste sase din zece angajati romani spun ca nu au in prezent un plan pentru suplimentarea veniturilor cand vor fi pensionari, cum ar fi pensii private sau active imobiliare pe care le pot inchiria sau vinde, bazandu-se strict pe banii pe care ii vor incasa din pensia de stat. In aceste conditii, doi din zece salariati afirma ca vor continua cu siguranta sa lucreze, chiar si doar part-time, iar alti sase din zece iau in calcul aceasta posibilitate, arata datele unui sondaj desfasurat de platforma de recrutare online BestJobs. Continuare
(26.08.2021)

VIDEO: Zodia Asigurarilor - Afla ce mai fac banii tai de pensie privata

Trebuie sa ne bucuram de prezent si sa traim clipa! Sau cel putin asta auzim de cele mai multe ori in jurul nostru. Dar trebuie sa ne gandim si la viitor, iar pensia trebuie pregatita in prezent pentru un viitor linistit!

Continuare
(23.08.2021)

Activele fondurilor de pensii private au continuat sa creasca in iunie 2021

Cele sapte fonduri de pensii private obligatorii (Pilon II) aveau active in valoare de aproape 84,46 miliarde de lei, la 30 iunie 2021, in crestere cu 28% fata de nivelul existent la 30 iunie 2020, conform datelor ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara. Continuare
(16.08.2021)

Asociatia CFA Romania lanseaza chestionarul "Imbatranirea populatiei este problema noastra a tuturor!"

Asociatia CFA Romania anunta lansarea chestionarul "Imbatranirea populatiei este problema noastra a tuturor!" Independenta financiara la batranete depinde de deciiziile pe care le luam cand suntem tineri. Continuare
(05.08.2021)

Arhiva:
[1 - 20] [21 - 40] [41 - 60] [61 - 80] [»] [»»]

Verifica-ti Pensia Privata

» AEGON
» ALICO
» ALLIANZ-TIRIAC
» AVIVA
» BCR
» EUREKO
» GENERALI
» ING


Evenimente
» Ce inseamna sistemul de pensii multipilon

» Pensiile de stat - o criza la nivel mondial

» De ce avem nevoie de pensii private?

Vezi toate evenimentele