Pensii Private
 Despre noi  Contact       


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 

Stiri - arhiva

ASF interzice investitiile fondurilor de pensii private obligatorii in fonduri private de capital (private equity)

"Semnatarii acestui comunicat au aflat cu surprindere prin intermediul mass media despre decizia intempestiva a ASF de a interzice fondurilor de pensii private obligatorii (Pilon II) investitiile in fonduri de private equity. Este o decizie suprinzatoare din mai multe motive. Decizia a fost luata fara consultarea principalilor actori din domeniu pentru a intelege mai bine in totalitate atat motivele cat si consecintele unei astfel de interdictii", se mentioneaza in comunicat.

Continuare
(05.07.2022)

METROPOLITAN Life SAFPAP lanseaza varianta actualizata a platformei digitale Pensia Ta

METROPOLITAN Life SAFPAP continua investitiile in digitalizare si imbunatatirea calitatii serviciilor si vine in sprijinul participantilor cu versiunea imbunatatita a platformei digitale Pensia Ta METROPOLITAN Life. Portalul se adreseaza tuturor participantilor la fondul de pensii administrat privat METROPOLITAN Life, este disponibil la adresa pensie.METROPOLITANlife.ro si poate fi accesat prin browser, atat pe desktop, cat si pe dispozitive mobile.

Continuare
(05.07.2022)

BRD Pensii aduce clarificari dupa informatiile publicate azi in presa

Asa cum am comunicat pe 13 mai 2022, au fost descoperite unele nereguli privind o serie de inregistrari contabile legate de conturile de cheltuieli generale ale BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private (SAFPP).SAFPP a luat imediat toate masurile necesare de remediere, inclusiv formularea unei plangeri penale si inlaturarea din functie a Directorului General. Toate autoritatile competente, precum si actionarii si auditorii statutari, au fost sesizati in mod corespunzator, au transmis oficialii intr-un comunicat de presa.

Continuare
(30.06.2022)

Allianz-Tiriac Pensii, revenire puternica a profitului in 2021

Allianz-Tiriac Pensii a obtinut pentru exercitiul financiar al anului 2021 un profit net de 42,34 milioane de lei, de la 3,61 milioane de lei in 2020, conform datelor disponibile la Ministerul Finantelor Publice.

Continuare
(30.06.2022)

Asociatia CFA Romania a lansat studiul despre imbatranirea populatiei si consecintele economice ale acestui fenomen

"Anul 2040 reprezinta anul in care populatia Romaniei cu o varsta de 65+ ani o va depasi pe cea cu varsta sub 24 ani, fiecare dintre aceste categorii reprezentand aproximativ un sfert din populatia Romaniei in acel moment."

Continuare
(28.06.2022)

Noi administratori la BRD Pensii, dupa sanctiunile aplicate de ASF

Simona Prodan si Leonard Matea au fost numiti administratori la BRD Pensii Private, inlocuindu-i pe Raluca Ioana Moise si Arnaud Charles Marie Rene Briere de la Hosseraye, ale caror mandate au incetat in urma sanctiunilor anuntate de Autoritatea de Supraveghere in prima parte a lunii mai.

Continuare
(27.06.2022)

BCR Pensii, revenire pe profit in 2021

BCR Pensii a obtinut pentru exercitiul financiar al anului 2021 un profit net de 29,03 milioane de lei, de la o pierdere 323.497 lei in 2020, conform datelor disponibile la Ministerul Finantelor Publice.

Continuare
(23.06.2022)

NN Pensii, liderul pietei, profit net de peste 100 milioane de lei in 2021

NN Pensii, liderul pietei de profil, a contabilizat in exercitiul financiar al anului 2021 un profit net de 105,1 milioane de lei, de la 44,85 milioane de lei in 2020, conform datelor din raportul anual al companiei.

Continuare
(22.06.2022)

Asociatia CFA Romania organizeaza marti lansarea studiului privind imbatranirea populatiei

"Cum ne Asiguram Viitorul - Despre Bunastare si Statul Social"

Continuare
(22.06.2022)

Metropolitan Pensii acorda actionarilor dividende de peste 17 milioane de lei pentru anul 2021

Metropolitan Pensii a consemnat in 2021 un profit net de 18,36 milioane de lei, de la 17,57 milioane de lei in anul precedent, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor Publice.

Continuare
(21.06.2022)

AEGON Pensii in 2021, de la pierdere la profit

Anul 2021 a adus Aegon Pensii un profit net de 30,55 milioane de lei, de la o pierdere 30,63 milioane de lei la finele exercitiului financiar 2020, pe fondul reducerii semnificative a cheltuielilor de exploatare, potrivit datelor administratorului.

Continuare
(20.06.2022)

Generali Pensii a revenit pe profit net in 2021

Generali Pensii, administrator prezent pe piata pensiilor private obligatorii (Pilonul 2), a inchis anul 2021 pe plus, profitul net ridicandu-se la 29,892 milioane de lei, dupa ce in 2020 rezultatul exercitiului financiar a fost negativ, pierderea atingand 21,29 milioane de lei.

Continuare
(17.06.2022)

Pensiile ocupationale risca sa ramana un proiect neterminat

Pensiile private ocupationale - Pilonul IV reprezinta o schema de pensie optionala prin intermediul careia angajatorii pot asigura beneficii suplimentare angajatilor, in timpul activitatii lor, sub forma unei contributii la fond, in vederea obtinerii de catre acestia a unei pensii ocupationale.

Continuare
(15.06.2022)

APAPR: Sistemul se confrunta in prezent cu un episod de volatilitate, manifestat printr-o depreciere temporara a activelor

Pilonul II de pensii private obigatorii a realizat performante remarcabile in pofida catorva episoade de volatilitate, avand contributii brute virate in sistem, in valoare de 72,5 miliarde lei si plati deja realizate de fonduri, de cca. 850 milioane lei, a prezentat azi, 15 iunie a.c., Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) intr-o conferinta de presa.

Continuare
(15.06.2022)

INS: Pensia medie lunara a crescut in primul trimestru din 2022 cu 9,9

Pensia medie lunara a fost, in primul trimestru al acestui an, de 1.846 lei, in crestere cu 9,9% fata de trimestrul precedent, conform unui comunicat al Institutului National de Statistica.

Continuare
(15.06.2022)

Reactia BRD Pensii la sanctiunile ASF

"Recent au fost descoperite unele nereguli privind o serie de inregistrari contabile legate de conturile de cheltuieli generale ale BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private (SAFPP). Detinerile participantilor la fondurile de pensii administrate de SAFPP, precum si activele acestora, care sunt pastrate la bancile depozitare si sunt separate prin lege de fondurile proprii ale administratorului, nu sunt afectate in niciun fel de aceasta situatie", au transmis reprezentantii BRD Pensii dupa sanctiunile anuntate de ASF.

Continuare
(16.05.2022)

ASF a sanctionat conducerea unei societati de administrare a fondurilor de pensii private

Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F.) a efectuat un control permanent la societatea BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A., in urma caruia A.S.F. a constatat ca directorul general si membrii Consiliului de Administratie al societatii au incalcat regulile de guvernanta corporativa si cele privind evidenta situatiilor contabile ale administratorului.

Continuare
(13.05.2022)

Va fi PEPP un succes? Evolutia sistemului paneuropean de pensii depinde de autoritati

Romanii, alaturi de cetatenii si rezidentii statelor membre ale Uniunii Europene/ Spatiului Economic European, ar putea accesa intr-un viitor apropiat o noua metoda de economisire, gandita, la nivel teoretic, sa le asigure o pensie complementara la varsta retragerii din activitate - produsul paneuropean de pensii personale (PEPP), informeaza Claudia Sofianu, Partener, liderul separtamentului de Impozit pe venit si contributii sociale, si Dan Raut, Manager, departamentul de Impozit pe venit si contributii sociale, EY Romania.

Continuare
(06.05.2022)

NN Pensii ramane parte din compania internationala NN Group

NN Pensii ramane parte din compania internationala NN Group, listata la bursa din Amsterdam, si continua sa administreze direct economiile pentru pensie din Pilonul II pentru peste 2 milioane de participanti, a anuntat, joi, compania.

Continuare
(28.04.2022)

APAPR: Noi exceptii de la Pilonul II ar fi negative pentru salariati si impotriva angajamentelor europene ale Romaniei

Cu privire la propunerile de noi exceptii fiscale vizand Pilonul II de pensii private, vehiculate in ultimele zile in spatiul public, Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) a transmis cateva precizari.

Continuare
(13.04.2022)

Arhiva:
[1 - 20] [21 - 40] [41 - 60] [61 - 80] [»] [»»]

Verifica-ti Pensia Privata

» AEGON
» ALICO
» ALLIANZ-TIRIAC
» AVIVA
» BCR
» EUREKO
» GENERALI
» ING


Evenimente
» Ce inseamna sistemul de pensii multipilon

» Pensiile de stat - o criza la nivel mondial

» De ce avem nevoie de pensii private?

Vezi toate evenimentele