Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 

Stiri

Inapoi

Prospectul schemei de pensii, legiferat


Consiliul CSSPP a aprobat Norma privind prospectul schemei de pensii private, elaborata in aplicarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, cu modificarile si completarile ulterioare, care reglementeaza procedura de autorizare a prospectului schemei de pensii private propus de un administrator, procedura de modificare a prospectului, continutul acestuia si modelul contractului - cadru de administrare.

Prospectul schemei de pensii private este, potrivit actului normativ, documentul care cuprinde termenii contractului de administrare (incheiat intre administrator si participant, care are ca obiect administrarea fondului de pensii) si ai schemei de pensii (sistemul de termene, conditii si reguli pe baza carora administratorul va investi activele fondului de pensii in scopul dobandirii de catre participanti a unei pensii private).

Prospectul, elaborat si propus de administrator, va trebui sa obtina autorizarea CSSPP. La momentul depunerii prospectului si a cererii pentru autorizare, administratorul va trebui sa depuna la CSSPP si alte documente, precum schema de pensii private, in baza careia a fost elaborat prospectul, proiectul contractului de administrare, proiectul contractului de depozitare si proiectul contractului de societate civila.

Administratorul va avea obligatia ca, dupa autorizare, sa puna la dispozitia publicului prospectul schemei de pensii private, la sediul social si la sediile secundare autorizate, precum si obligatia de publicare a acestuia pe pagina proprie de web.

La semnarea actului de aderare la un fond de pensii, administratorul va avea obligatia sa informeze participantii asupra conditiilor impuse prin schema de pensii private, asupra drepturilor si obligatiilor partilor implicate, a riscurilor financiare, tehnice si de alta natura, precum si despre natura si distributia acestor riscuri.

Nerespectarea dispozitiilor stabilite de aceasta norma va fi sanctionata conform legii.
Cele doua acte normative au fost transmise spre publicare in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, potrivit prevederilor art.16 alin.2 din Ordonanta de urgenta nr. 50/2005 privind infiintarea, organizarea si functionarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, modificata si aprobata prin Legea nr. 313/2005.

Publicat pe 28.03.2007

Cele mai recente stiri:
» Reactia BRD Pensii la sanctiunile ASF
» ASF a sanctionat conducerea unei societati de administrare a fondurilor de pensii private
» Va fi PEPP un succes? Evolutia sistemului paneuropean de pensii depinde de autoritati
» NN Pensii ramane parte din compania internationala NN Group
» APAPR: Noi exceptii de la Pilonul II ar fi negative pentru salariati si impotriva angajamentelor europene ale Romaniei
» Activele fondurilor de pensii private obligatorii au crescut cu 15% in februarie
» Numarul pensionarilor s-a redus in 2021. Pensia medie lunara a fost de 1.666 lei
» Comisia Europeana: A intrat in vigoare produsul paneuropean de pensii personale - PEPP
» Piata pensiilor private in 2021: Peste 50.000 de romani au incasat deja pensie privata. Suma medie, aproape dubla fata de 2018
» Contributia pentru Pilonul II de pensii va creste de la 3,75% la 4,75%Arhiva