Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Stiri 
 Administratori 
 Fonduri de pensii private 
 Auditori 
 Depozitari 
 APAPR 
 CSSPP 
 Legislatie 
 Opinii 

Stiri

Inapoi

Primul produs PEPP ar putea fi disponibil peste un an


Peste un an, din 22 martie 2022, primul produs paneuropean de pensii personale - PEPP ar putea fi disponibil pe piata europeana, in conditiile in care Europa se confrunta cu o provocare demografica fara precedent.

Comisia Europeana a salutat aprobarea tehnica a Parlamentului European si a Consiliului a normelor privind produsul paneuropean de pensii personale (PEPP), un cadru UE pentru a aborda lacunele din domeniu si a deschide calea pentru o piata a pensiilor personale la nivelul Uniunii.

PEPP are ca scop atat oferirea unei game mai mari de optiuni pentru persoanele care vor sa economiseasca pentru pensie, cat si stimularea pietei pensiilor personale.

Comisia a publicat un set de standarde tehnice de reglementare adoptate la 18 decembrie 2020 privind unele dintre elementele esentiale ale produsului paneuropean de pensii personale (PEPP), ce ar putea sa se aplice din 22 martie 2022.

Conform Comisiei, avand in vedere faptul ca distributia online este o caracteristica importanta a PEPP, este deosebit de important ca consumatorii sa poata accesa, intelege si utiliza cu usurinta informatiile prezentate intr-un mediu digital. Prin urmare, structura documentelor informative ar trebui sa fie dezvoltata in continuare pentru a prezenta informatiile intr-un mod eficient si transparent atunci cand documentele sunt puse la dispozitie cu ajutorul mijloacelor digitale, cum ar fi site-uri, aplicatii mobile, materiale audio sau video. Structura documentelor ar trebui sa faciliteze furnizarea de informatii prin mijloace digitale intr-un mod interesant si usor de inteles. Stratificarea informatiilor ar trebui sa asigure un nivel suficient de flexibilitate in ceea ce priveste adaptarea modului de prezentare la diferite tipuri de mijloace digitale si la mediul digital in evolutie.

Pentru a pune la dispozitia consumatorilor informatii-cheie referitoare la PEPP care pot fi citite si intelese cu usurinta si pentru a permite efectuarea de comparatii intre PEPP, este necesar un grad ridicat de standardizare. Prin urmare, este necesar sa se stabileasca modele obligatorii pentru documentele informative. Pentru a facilita intelegerea de catre consumatori a PEPP ca un produs de economii pentru pensie pe termen lung, cerintele de informare ar trebui sa fie adaptate la obiectivul de pensii al PEPP, sa furnizeze intr-un mod clar si interesant informatii utile pentru luarea deciziilor pentru potentialul participant la PEPP si, in acelasi timp, sa permita utilizarea mijloacelor digitale de distributie a informatiilor de catre furnizorul de PEPP.

Proiectiile viitoarelor venituri din pensii sunt importante pentru intelegerea PEPP de catre consumatori si pentru adecvarea PEPP la obiectivele de pensionare individuale. Prin urmare, documentul cu informatii-cheie privind PEPP ar trebui sa afiseze rezultatele pensiei obtinute in urma ajustarii la inflatie ale participantilor la PEPP generici, cu perioade de acumulare si cu contributii standardizate definite.

Totodata, Comisia arata ca este necesar un model pentru documentul cu informatii-cheie privind PEPP. Modelul respectiv ar trebui sa poata sa fie usor de inteles si sa puna accentul pe informatiile care sunt utile pentru consumatori atunci cand acestia iau decizii cu privire la participarea la un PEPP si sa reduca eventualele predilectii comportamentale potentiale.

Mai multe detalii gasiti aici!


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 23.03.2021

Cele mai recente stiri:
» Sistemul de pensii private a crescut cu 25% in primele 9 luni din 2021 si a ajuns la active de peste 90 mld. lei
» VIDEO: Care sunt perspectivele pietei de pensii private?
» Fondurile de pensii private au platit deja peste 1 mld. lei catre 115.000 de beneficiari
» Virgil ICHIM, aprobat pentru un nou mandat la conducerea ALLIANZ-TIRIAC Pensii
» La ce sa fii atent cand iti alegi un fond de pensii private
» ASF: Romania, realeasa in Comitetul Executiv al Organizatiei Internationale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private
» APAPR si ENVISIA, parteneriat in scopul promovarii educatiei in domeniul guvernantei corporative
» Daniel ARMEANU, ASF: Pensiile private - factor de stabilitate pentru economie
» Pensia medie lunara a fost de 1.661 lei in trimestrul al doilea
» Sondaj: Opt din zece angajati romani iau in calcul sa munceasca si dupa iesirea la pensie


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva