Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 

Stiri

Inapoi

Prima schema de pensii autorizata este...


Mircea OANCEA

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat acordarea autorizarii ca administrator de fonduri de pensii facultative companiei ING Asigurari de viata.
De asemenea, cu aceasta ocazie, a fost aprobata si prima decizie de autorizare a unui prospect al schemei de pensii facultative - ING CLASIC.

Astfel, odata cu aceasta autorizare, ING poate incepe campania publicitara pentru schema de pensii facultative ING CLASIC.
Conform comunicatului CSSPP, administratorii colecteaza contributiile de la participanti si investesc activele nete ale fondurilor in interesul participantilor si al beneficiarilor, potrivit principiilor prudentiale si regulilor de investire, in instrumente tranzactionate pe o piata reglementata, pentru a asigura securitatea, calitatea, lichiditatea si profitabilitatea acestor investitii.

"Luna mai ar putea gasi piata pensiilor private facultative cu cel putin patru operatori functionali, care vor administra cinci fonduri de pensii, cu contributii in sistem", a declarat, recent, Mircea OANCEA, Presedintele CSSPP.

"Asa cum se stie, ALLIANZ-TIRIAC a obtinut deja autorizatia ca societate de pensii, aflandu-se in curs de autorizare ca administrator de pensii private facultative. In urmatoarele doua saptamani, vor mai fi autorizati patru operatori ca administratori de pensii private facultative. Se afla, de asemenea, in proces de autorizare si un nou depozitar", a adaugat oficialul CSSPP.

Publicat pe 04.04.2007

Cele mai recente stiri:
» Reactia BRD Pensii la sanctiunile ASF
» ASF a sanctionat conducerea unei societati de administrare a fondurilor de pensii private
» Va fi PEPP un succes? Evolutia sistemului paneuropean de pensii depinde de autoritati
» NN Pensii ramane parte din compania internationala NN Group
» APAPR: Noi exceptii de la Pilonul II ar fi negative pentru salariati si impotriva angajamentelor europene ale Romaniei
» Activele fondurilor de pensii private obligatorii au crescut cu 15% in februarie
» Numarul pensionarilor s-a redus in 2021. Pensia medie lunara a fost de 1.666 lei
» Comisia Europeana: A intrat in vigoare produsul paneuropean de pensii personale - PEPP
» Piata pensiilor private in 2021: Peste 50.000 de romani au incasat deja pensie privata. Suma medie, aproape dubla fata de 2018
» Contributia pentru Pilonul II de pensii va creste de la 3,75% la 4,75%Arhiva