Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 

Stiri

Inapoi

Pilonul III de pensii va fi functional in mai


Mircea OANCEA

Photo: XPRIMM
"Luna mai ar putea gasi piata pensiilor private facultative cu cel putin 4 operatori functionali, care vor administra 5 fonduri de pensii, cu contributii in sistem", a declarat Mircea OANCEA, Presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) din Romania.

"Asa cum se stie, ALLIANZ-TIRIAC a obtinut deja autorizatia ca societate de pensii, aflandu-se in curs de autorizare ca administrator de pensii private facultative. In urmatoarele doua saptamani, vor mai fi autorizati patru operatori ca administratori de pensii private facultative. Se afla, de asemenea, in proces de autorizare si un nou depozitar", a adaugat oficialul CSSPP.

Reamintim ca cele 4 companii care se afla in curs de autorizare ca administratori de fonduri de pensii private sunt Societatea de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative ALLIANZ-TIRIAC , ING Asigurari de Viata (2 fonduri), AVIVA Asigurari de Viata si BCR Asigurari de Viata. BRD - GSG este prima banca depozitara autorizata, in timp ce pentru activitatea de audit au obtinut autorizarea CSSPP companiile ERNST&YOUNG Assurannce Services S.R.L. si S.C. DELOITTE Audit S.R.L. Se mai afla in curs de autorizare, ca depozitar, Banca Comerciala Romana si, ca auditor, KPMG Audit S.R.L.

"Durata procesului de autorizare pentru Pilonul III a depasit asteptarile publicului si chiar si pe ale noastre. Sa nu uitam, totusi, ca este o actiune de pionierat in Romania, atat pentru operatori, cat si pentru comisie. In cele aproape 5 luni care au trecut de la lansarea autorizarii pentru pensiile private facultative, am avut numeroase discutii cu operatorii pe marginea procedurilor de autorizare si a continutului documentatiei, lamurind numeroase aspecte. Consider ca aceasta etapa a fost deja depasita si, in foarte scurt timp, vom avea o piata functionala in acest domeniu, cu o oferta suficient de bogata" a explicat OANCEA, care a mai adaugat: "Aceste cinci luni reprezinta si o experienta foarte utila pe care o vom folosi cu totii in procesul de autorizare pentru Pilonul II. Prin urmare, cu siguranta vom putea desfasura aceasta etapa in ritmul pe care ni l-am propus".

Editor: Daniela GHETU | Publicat pe 30.03.2007

Cele mai recente stiri:
» Reactia BRD Pensii la sanctiunile ASF
» ASF a sanctionat conducerea unei societati de administrare a fondurilor de pensii private
» Va fi PEPP un succes? Evolutia sistemului paneuropean de pensii depinde de autoritati
» NN Pensii ramane parte din compania internationala NN Group
» APAPR: Noi exceptii de la Pilonul II ar fi negative pentru salariati si impotriva angajamentelor europene ale Romaniei
» Activele fondurilor de pensii private obligatorii au crescut cu 15% in februarie
» Numarul pensionarilor s-a redus in 2021. Pensia medie lunara a fost de 1.666 lei
» Comisia Europeana: A intrat in vigoare produsul paneuropean de pensii personale - PEPP
» Piata pensiilor private in 2021: Peste 50.000 de romani au incasat deja pensie privata. Suma medie, aproape dubla fata de 2018
» Contributia pentru Pilonul II de pensii va creste de la 3,75% la 4,75%Arhiva