Pensii Private
 Despre noi  Contact       


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Stiri 
 Administratori 
 Fonduri de pensii private 
 Auditori 
 Depozitari 
 APAPR 
 CSSPP 
 Legislatie 
 Opinii 

 

Piata Pensiilor Private
De ce avem nevoie de pensii private?

Acest fenomen este determinat, in principal, de dimensiunile prea mici ale bugetului de asigurari sociale. In conditiile in care numarul angajatilor care lucreaza si platesc contributii sociale (CAS) a scazut in ultimii 17 ani, de la 8,1 milioane in 1990 la 4,6 milioane anul trecut, iar numarul contribuabililor care sustin un pensionar (raport de dependenta) a scazut de la 3,43% in 1990, la aprox. 0,8 in 2006, bugetul de asigurari sociale este prea sarac pentru a putea oferi pensii decente, astfel incat puterea de cumparare a pensionarilor s-a redus cu mai mult de 50%.

Din pacate, tendintele demografice si fenomenul de migratie a populatiei catre alte piete de munca se vor mentine si in anii ce vin. Ce se poate face pentru a diminua dezechilibrul? In pricipal, este vorba de:
Continuare

Verifica-ti Pensia Privata

» AEGON
» ALICO
» ALLIANZ-TIRIAC
» AVIVA
» BCR
» EUREKO
» GENERALI
» ING


Va recomandam
» AZT MODERATO

» PENSIA MEA

» BCR PRUDENT

Vezi toate produsele

Despre pensii, cu...
Raluca TINTOIU Raluca TINTOIU
Presedinte APAPR
CEO, NN Pensii

Daca ar fi sa caracterizez in cateva cuvinte sistemul pensiilor administrate privat as spune ca este un sistem fara probleme, stabil, aflat intr-o continua dezvoltare si cu un rol social extrem de important. Intr-o alta perspectiva, rezultatele obtinute in beneficiul participantilor caracterizeaza acest sistem: cu peste 6,2 milioane de participanti, active nete de peste 18,7 miliarde de lei la finalul lui noiembrie 2014, Pilonul II a realizat un randament mediu anual de la lansare de peste 11%. Continuare


Intrebari frecvente
» Achit penalitati daca ma transfer la un alt fond de pensii facultative?

» La momentul pensionarii, un contribuabil va primi pensie atat de la administratorul privat si de la CNPAS? Cum se va determina cuantumul pensiei private?

» Care este contributia pe care trebuie sa o platesc la un fond de pensii facultative?

Alte intrebari

Despre pensia ta ...

» Din nou despre scrisoarea anuala de informare a participantilor

Zilele acestea s-au facut auzite foarte frecvent o serie de intrebari in legatura cu scrisoarea anuala de informare a participantilor.

Ne-am propus sa va oferim cateva raspunsuri:


Continuare