Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 

Stiri

Inapoi

Pensiile la control


Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a semnat doua protocoale de colaborare cu Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor si Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR).

Obiectul Protocolului semnat cu Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor il reprezinta cooperarea in domeniul schimbului de informatii si al pregatirii profesionale, in scopul prevenirii si combaterii spalarii banilor si a finantarii terorismului.
Cele doua institutii vor face schimb de informatii privind operatiunile suspecte de spalare a banilor constatate de catre CSSPP, ca urmare a controlului activitatii sistemului de pensii private din Romania.

Vor organiza, de asemenea, operatiuni de control comune la entitatile care isi desfasoara activitatea in cadrul sistemului de pensii private (fonduri de pensii, administratori, depozitari si auditori financiari), autorizate sau avizate de catre CSSPP.

Protocolul dintre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private si Camera de Comert si Industrie a Romaniei urmareste colaborarea in procesul elaborarii initiativelor legislative si a reglementarilor specifice celor doua domenii de activitate, pentru a preveni conflictele de interese in domeniul legislativ si posibilitatea de interpretare eronata sau diferita a cadrului legal.

Publicat pe 14.03.2007

Cele mai recente stiri:
» Reactia BRD Pensii la sanctiunile ASF
» ASF a sanctionat conducerea unei societati de administrare a fondurilor de pensii private
» Va fi PEPP un succes? Evolutia sistemului paneuropean de pensii depinde de autoritati
» NN Pensii ramane parte din compania internationala NN Group
» APAPR: Noi exceptii de la Pilonul II ar fi negative pentru salariati si impotriva angajamentelor europene ale Romaniei
» Activele fondurilor de pensii private obligatorii au crescut cu 15% in februarie
» Numarul pensionarilor s-a redus in 2021. Pensia medie lunara a fost de 1.666 lei
» Comisia Europeana: A intrat in vigoare produsul paneuropean de pensii personale - PEPP
» Piata pensiilor private in 2021: Peste 50.000 de romani au incasat deja pensie privata. Suma medie, aproape dubla fata de 2018
» Contributia pentru Pilonul II de pensii va creste de la 3,75% la 4,75%Arhiva