Pensii Private
 Despre noi  Contact       


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 

Stiri

Inapoi

PEPP: Romanii care au contracte de munca in mai multe state UE vor putea opta pentru un produs personal de pensie


Guvernul a aprobat proiectul de lege care instituie in Romania un produs paneuropean de pensii personale (PEPP). Actul normativ transpune in legislatia nationala Regulamentul (UE) 2019/1238 al Parlamentului European si al Consiliului din 20 iunie 2019 privind un produs paneuropean de pensii personale.

Este vorba despre Proiectul de lege pentru punerea in aplicare a Regulamentului (UE) 2019/1238 al Parlamentului European si al Consiliului din 20 iunie 2019 privind un produs paneuropean de pensii personale (PEPP), a unor prevederi din Regulamentul (UE) 2020/852 al Parlamentului European si al Consiliului din 18 iunie 2020 privind instituirea unui cadru care sa faciliteze investitiile durabile si de modificare a Regulamentului (UE) 2019/2088, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul pensiilor private.

Astfel, romanii care au contracte de munca in mai multe state UE vor putea opta pentru un produs personal de pensie, in aceleasi conditii si cu aceleasi costuri de reglementare ca in toate statele membre.

Regulamentul european prevede norme uniforme pentru inregistrarea, crearea, distributia si supravegherea produselor de pensii personale (PEPP) care sunt distribuite in Uniunea Europeana, dedicate, in principal, cetatenilor care au contracte de munca in mai multe state UE si care doresc un produs personal de pensie usor de inteles, cu aceleasi conditii de functionare in toate statele membre si cu costuri reglementate.

Legea aprobata vineri de Executiv prevede ca plata pensiei aferente unui cont sau subcont national din Romania sa inceapa la cererea participantului, fie de la data implinirii varstei standard de pensionare, fie de la data pensionarii de invaliditate, iar contributiile la PEPP sunt deductibile fiscal.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) indeplineste, potrivit legii, atributii de inregistrare, reglementare, supraveghere, investigatie si control asupra furnizorilor de PEPP pentru care Romania este stat membru de origine, distribuitorilor de PEPP pe teritoriul Romaniei si asupra depozitarilor activelor pentru PEPP, precum si asupra produselor paneuropene de pensii personale.


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 31.10.2022

Cele mai recente stiri:
» Fondurile de pensii au recuperat masiv pierderile din vara. Cat este contul mediu al celor 7,9 milioane de participanti
» Dezbaterea asupra pensiilor romanilor din Pilonul 2 si Pilonul 3 in Parlamentul Romaniei
» ASF demareaza procesul de desemnare a Presedintelui Consiliului de Administratie al Fondului de Garantare a Drepturilor din Sistemul de Pensii Private
» Romanii isi doresc pensii duble fata de posibilitatile statului, dar nu isi permit sa economiseasca pe cont propriu
» In T2 2022 pensia medie a ajuns la 1.851 lei, iar numarul pensionarilor a scazut cu 21.000
» Profitul net al NN Pensii a scazut cu 55% la 6 luni
» CFA Romania: Propuneri cu privire la Proiectul de Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul pensiilor private
» Generali Pensii ramane pe plus la sase luni
» Metropolitan Pensii inchide primul semestru pe minus
» Allianz-Tiriac Pensii, dublare a profitului net in prima parte a anului


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva