Inapoi la www.pensiileprivate.ro
XPRIMM Info Pensii
BULETINUL DE PENSII PRIVATE
Nr. 134, 8 iunie 2011
by Media XPRIMM
Trimite Buletinul de Pensii Private unui prieten
Daca doriti sa va abonati la Buletinul de Pensii Private, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti Buletinul de Pensii Private, apasati aici
www.pensiileprivate.ro
TOP STIRI | INTERVIU | OPINII | STIRI EXTERNE | EVENIMENTE

INTERVIU

Mircea OANCEA
Presedinte
CSSPP
Crinu ANDANUT
CEO
ALLIANZ-TIRIAC
Pensii Private

Fondurile de pensii au reusit sa valorifice oportunitatile oferite de aceasta criza financiara, iar in prezent au in portofoliu detineri cu dobanzi ridicate, inca din 2007, care acum isi arata rezultatele … Continuare


ING
EVENIMENTE

WorldPensionSummit 2011
2 -4 Noiembrie 2011
Amsterdam, Olanda
Partener Media: PRIMM Asigurari & Pensii
Pentru detalii: worldpensionsummit.com

ALICO

OPINII


Mihai COCA-COZMA

General Manager
ALICO Pensii

Probabil ca pentru noi cea mai mare provocare este aceea de a pastra viu interesul pentru domeniul pensiilor si de a creste increderea in sistem, atat de partea participantilor, cat si in randul decidentilor politici…
Continuare

AEGON Pensii Private

VERIFICA-TI
   CONTUL DE PENSIE PRIVATA!

 » AEGON
 » ALICO
 » ALLIANZ-TIRIAC
 » AVIVA
 » BCR
 » EUREKO
 » GENERALI
 » ING
TOP STIRI

Rapoartele administratorilor pentru participantii la fondurile de pensii sunt online. Ce puteti afla despre fondul dumneavoastra de pensie?

Potrivit actelor normative in vigoare cu privire la obligatiile de raportare si transparenta in sistemul pensiilor administrate privat, data de 31 mai reprezinta termenul pana la care administratorii de fonduri de Pilon II au obligatia de a publica pe site-urile proprii un Raport anual de informare a participantilor cu privire la activitatea desfasurata in anul precedent. Portalul pensiileprivate.ro a realizat o scurta trecere in revista a acestor documente, in incercarea de a vedea cat de lamuritoare sunt ele in privinta unora dintre aspectele cel mai greu de tratat intr-un limbaj accesibil: politica de investitii si managementul riscului. Iata ce-am aflat pentru dumneavoastra.

Incepand cu raportarile din 2011, cu privire la activitatea din anul 2010, continutul obligatoriu al Raportului mentionat a fost imbogatit cu o serie de capitole care au menirea de a explica politica investitionala a fondului, modul de gestionare a riscurilor, structura costurilor de administrare etc. "Administratorii primesc din partea participantilor un mandat, acela de a le gestiona economiile pentru pensie. Este firesc ca ei sa explice detaliat, in fiecare an, cum si-au dus la indeplinire acest mandat. In plus, noi ne dorim ca cetatenii sa se poata lamuri astfel, in timp, cum sunt gestionati banii lor, cum sunt economiile protejate impotriva diverselor riscuri, cat de solida si de complexa totodata este organizarea administratorilor in vederea indeplinirii obligatiilor lor. Cred ca asa se construieste, in mod real, increderea participantilor", a explicat Mircea OANCEA, Presedinte CSSPP, intentiile care au stat la baza elaborarii normei din acest an care largeste continutul Raportului anual.
Continuare

Alte stiri...


ALLIANZ Pensii
STIRI EXTERNE

BULGARIA: Un efort bugetar "la limita" va mari pensiile cu aproape… nimic

Cel mai probabil, pensiile bulgarilor vor fi suplimentate cu o suma fixa, egala pentru toti cei ce vor beneficia de ea, a afirmat ieri Simeon Dyankov, Ministrul de Finante bulgar, adaugand ca acordare unui supliment calculat ca procent din pensia actuala ar adanci discrepantele existente in sistem in ceea ce priveste valoarea pensiilor.
Continuare

Alte stiri...


GENERALI Fond de Pensii

Va recomandam


XPRIMM Newsletters

Presedinte: Sergiu COSTACHE CEO: Adriana PANCIU
Coordonator: Daniela GHETU

Editori: Oleg DORONCEANU, Andreea IONETE, Oana RADU
Secretar de Redactie: Andreea STATE

Coordonator Evenimente: Daniela ALECU
Departament Evenimente: Simona CONSTANTIN, Dana ZAHARIA
Department IT: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE

e-mail: pensii@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Informatiile continute in prezentul Buletin de Pensii Private sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, insa oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.pensiileprivate.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a depus toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin de Pensii Private, este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin de Pensii Private si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2011 Media XPRIMM

Daca doriti sa va abonati la Buletinul de Pensii Private, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti Buletinul de Pensii Private, apasati aici