Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Stiri 
 Administratori 
 Fonduri de pensii private 
 Auditori 
 Depozitari 
 APAPR 
 CSSPP 
 Legislatie 
 Opinii 

Stiri

Inapoi

NN Pensii ramane parte din compania internationala NN Group


NN Pensii ramane parte din compania internationala NN Group, listata la bursa din Amsterdam, si continua sa administreze direct economiile pentru pensie din Pilonul II pentru peste 2 milioane de participanti, a anuntat, joi, compania.

NN Pensii* administreaza direct activele nete din conturile de Pilon II ale celor peste 2 milioane de participanti la fondul NN, in valoare totala de peste 31 de miliarde de lei la finalul lunii martie 2022, reprezentand aproape 35% din piata, conform datelor Autoritatii de Supraveghere Financiara.

NN Pensii activeaza pe piata pensiilor administrate privat din Romania inca de la lansare, in 2007, si este un investitor semnificativ pe termen lung care urmareste sa maximizeze economiile pentru pensie ale participantilor sai. Acest lucru inseamna strategii de investitii prudente si responsabile, in limitele prevazute de legislatia specifica aplicabila Pilonului II, cu obiectivul sa asigure o evolutie sustenabila a valorii conturilor.

NN Pensii face parte din NN Group, compania internationala de servicii financiare cu o istorie de peste 175 de ani si prezenta puternica in 11 tari, listata la bursa Euronext din Amsterdam din 2014. In Romania, NN Group ofera asigurari de viata si de sanatate si pensii facultative prin NN Asigurari de Viata, pensii private obligatorii prin NN Pensii si asigurari de locuinta prin NN Asigurari si intermediere de credite ipotecare prin NN Lease.

In data de 11 aprilie 2022, NN Group a finalizat vanzarea companiei de management al investitiilor NN Investment Partners in toate tarile in care opereaza, inclusiv Romania. Ca urmare a tranzactiei, NN Investment Partners este detinuta integral de Goldman Sachs Group, Inc. si continua sa functioneze independent de NN. Celelalte companii din NN Romania raman parte a NN Group, fara legatura cu tranzactia.

Mai departe, colaborarea NN Group cu NN Investment Partners continua printr-un parteneriat strategic pe o perioada de zece ani prin care NN Investment Partners si Goldman Sachs Asset Management vor continua sa asigure servicii de administrare a investitiilor pentru NN Group. Pentru clientii NN din Romania, aceste servicii se refera exclusiv la administrarea activelor pentru asigurarile de tip unit-linked.

Pentru participantii la Fondul de Pensii Administrat Privat NN nu se schimba nimic. NN Pensii continua sa fie parte din NN Group si sa administreze direct economiile pentru pensie ale participantilor, la fel ca pana acum.

Pilonul II garanteaza romanilor contributiile nete

Sistemul de pensii private obligatorii Pilon II este gandit si riguros reglementat pentru a proteja economiile participantilor. Romanii au garantia ca, atunci cand vor iesi la pensie, vor primi cel putin suma contributiilor istorice nete. Pentru a putea oferi o astfel de garantie, administratorii constituie provizioane si contribuie cu sume importante catre Fondul de Garantare a Drepturilor din Sistemul Pensiilor Private, ambele aducand o siguranta suplimentara pentru economiile de pensie ale romanilor. In acelasi timp, exista o separare juridica si patrimoniala foarte clara intre banii din conturile de pensie ale participantilor si banii administratorului asa incat economiile pentru pensie ale oamenilor sa nu fie afectate indiferent de situatia administratorului.

*Fond: Fondul de Pensii Administrat Privat NN; Administrator: NN Pensii Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat SA, Bucuresti, Sector 5, Str. Costache Negri, Nr.1-5, et. 2-3 - www.nn.ro; Depozitar: BRD Groupe Societe Generale SA

Nota: Performantele anterioare nu reprezinta o garantie a realizarilor viitoare.


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 28.04.2022

Cele mai recente stiri:
» ASF interzice investitiile fondurilor de pensii private obligatorii in fonduri private de capital (private equity)
» METROPOLITAN Life SAFPAP lanseaza varianta actualizata a platformei digitale Pensia Ta
» BRD Pensii aduce clarificari dupa informatiile publicate azi in presa
» Allianz-Tiriac Pensii, revenire puternica a profitului in 2021
» Asociatia CFA Romania a lansat studiul despre imbatranirea populatiei si consecintele economice ale acestui fenomen
» Noi administratori la BRD Pensii, dupa sanctiunile aplicate de ASF
» BCR Pensii, revenire pe profit in 2021
» NN Pensii, liderul pietei, profit net de peste 100 milioane de lei in 2021
» Asociatia CFA Romania organizeaza marti lansarea studiului privind imbatranirea populatiei
» Metropolitan Pensii acorda actionarilor dividende de peste 17 milioane de lei pentru anul 2021


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva