Pensii Private
 Despre noi  Contact       


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Stiri 
 Administratori 
 Fonduri de pensii private 
 Auditori 
 Depozitari 
 APAPR 
 CSSPP 
 Legislatie 
 Opinii 

Opinii

Arhiva

Mugur ISARESCU, Guvernator, BNR


"Stimularea consumului este o idee periculoasa, intrucat are o baza sociala si politica", a afirmat astazi Guvernatorul BNR, Mugur ISARESCU, cu ocazia unui seminar de specialitate organizat de Finmedia."Sunt cinci milioane de pensionari, partidele politice se vor bate pentru castigarea alegerilor, si doar patru milioane de angajati. Nu exista suficienti economisti (...) care sa spuna: nu se poate, daca intrati pe o asemenea banda, nici nu mai ajungem sa stimulam consumul".

"Stimularea consumului este o idee periculoasa, intrucat are o baza sociala si politica", a afirmat astazi Guvernatorul BNR, Mugur ISARESCU, cu ocazia unui seminar de specialitate organizat de Finmedia."Sunt cinci milioane de pensionari, partidele politice se vor bate pentru castigarea alegerilor, si doar patru milioane de angajati. Nu exista suficienti economisti (...) care sa spuna: nu se poate, daca intrati pe o asemenea banda, nici nu mai ajungem sa stimulam consumul", a continuat domnia sa. Afirmatiile de astazi ale Guvernatorului BNR intaresc pledoariile sale anterioare impotriva fortarii limitelor sustenabilitatii sistemului de pensii publice.

ISARESCU a aratat ca Banca Nationala l-a imputernicit sa spuna ca, pentru o crestere economica durabila, este nevoie de trei lucruri:"stimularea muncii, stimularea muncii, stimularea muncii", in primul rand prin investitii si prin crearea de locuri de munca. El a reluat astfel ideea pe care o exprima la inceputul anului trecut, cand a afirmat ca "nu ai cum sa construiesti autostrazi, cu un deficit in bugetul de pensii care absoarbe toate disponibilitatile din bugetul centralizat". Tinand cont de apropierea anului electoral 2012, afirmatiile de astazi ale Guvernatorului BNR, desi pensiile nu au constituit subiectul alocutiunii sale decat in treacat, reprezinta un semnal de alarma fata de "traditionalele" mariri electorale de pensii, care nu au facut decat sa dezechilibreze bugetul public de pensii peste limitele acceptabile, punand astfel in pericol insasi soarta beneficiarilor lor.
Editor: Daniela GHETU | Publicat pe 23.02.2011