Pensii Private
 Despre noi  Contact       


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 

Stiri

Inapoi

Modificari in conducerea GENERALI Pensii: Anne-Marie MANCAS este noul CEO al companiei


Consiliul de Supraveghere al GENERALI Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private a aprobat numirea Anne-Mariei MANCAS (foto) in functia de Chief Executive Officer si Presedinte al Directoratului.

Anne-Marie MANCAS a preluat atributiile postului de la Ioan VREME care, odata cu incheierea mandatului de CEO, se va retrage din activitatea profesionala dupa 14 ani la conducerea GENERALI Pensii.

De asemenea, Valentin MOISUC (foto) se alatura echipei de top management a GENERALI Pensii ca Membru in Directorat. Cei doi au primit aprobarea oficiala a Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara pentru noile pozitii in sedinta din data de 30 iunie 2021.


"GENERALI Pensii isi continua povestea de succes insotita de rezultate remarcabile pentru clientii sai, reprezentand un reper in domeniul pensiilor private si al managementului de active din Romania. Le urez Anne-Mariei si lui Valentin mult succes in noile pozitii si ii multumesc lui Ioan Vreme pentru intreaga contributie avuta de la infiintarea companiei si pana acum", a transmis Adrian MARIN, Presedintele Consiliului de Supraveghere al GENERALI Pensii.

Anne-Marie MANCAS a urmat Facultatea de Finante, Banci si Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti si este absolventa unui MBA in management financiar in cadrul City University, Washington, in colaborare cu Institutul Bancar Roman. Cariera sa de aproape 24 de ani in domeniul financiar a debutat in 1997, in echipa de piete de capital a Bancii Comerciale Romane, detinand ulterior pozitii de conducere in companii din sfera asigurarilor si pensiilor private. In 2008, s-a alaturat Directoratului GENERALI Pensii ca Director Financiar si de Investitii.

"Ma bucur de aceasta provocare si ca, in noul rol, pot continua sa contribui la consolidarea GENERALI Pensii pe piata din Romania. Beneficiem de un know-how vast si de o traditie indelungata in servicii financiare ce ne permit sa protejam economiile clientilor nostri si sa le aducem un beneficiu sustenabil, pe termen lung", a declarat Anne-Marie MANCAS.

Valentin MOISUC este licentiat in management financiar-contabil, aprofundandu-si pregatirea prin doua programe de masterat in finante si marketing in cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti. Valentin Moisuc beneficiaza de o experienta de peste 15 ani in domeniul serviciilor financiare non-bancare si s-a alaturat echipei GENERALI in anul 2008. Anterior numirii in Directoratul GENERALI Pensii, el a ocupat pozitiile de Chief Risk Officer in cadrul GENERALI Romania Asigurare-Reasigurare si de membru in Comitetul de Audit al GENERALI Pensii.

"Ma onoreaza increderea si responsabilitatea acordate de catre Consiliul de Supraveghere si de actionarii companiei. Ma bucur ca pot sustine, din noua pozitie, trecerea catre o noua etapa a interactiunii cu clientii, marcata in egala masura de nevoia de siguranta financiara, cat si de digitalizare accelerata a serviciilor", a subliniat Valentin MOISUC.

Totodata, Dragos Mihai NEAMTU (foto), cel de-al treilea Membru al Directoratului, a primit aprobarea Consiliului ASF pentru prelungirea mandatului, el fiind responsabil de operatiuni si IT. Experienta sa profesionala in domeniul financiar se intinde pe parcursul a 21 de ani. Dragos Mihai NEAMTU s-a alaturat GENERALI Pensii in anul 2008, iar, din 2011, face parte din top managementul companiei.GENERALI Pensii este activa pe piata din Romania din luna iulie 2007, administrand fondurile de pensii Aripi (pilon II) si Stabil (pilon III) cu un numar total de peste 800.000 de participanti.

De la infiintarea celor doua fonduri de pensii in 2007 si pana la finalul lunii iunie 2021, evolutiile valorilor unitatilor activului net (VUAN) au fost de 29,648703 pentru FPAP Aripi si de 21,322605 pentru FPF Stabil, plasand GENERALI Pensii in topul celor mai performanti administratori privati de fonduri de pensii din Romania. Mai mult, in pofida perioadei marcate de pandemie, in intervalul 1 iunie 2020 - 1 iunie 2021, evolutia VUAN a fondului Aripi a fost de +15,2%, aducand participantilor un beneficiu real intr-un mediu volatil.

GENERALI Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. (GENERALI Pensii) este o companie specializata in pensii private si administrare de active financiare, prezenta pe piata din Romania incepand cu anul 2007. GENERALI Pensii face parte din grupul italian GENERALI. Independent din 1831, grupul GENERALI este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare din lume si activeaza in 50 de tari. Cu aproape 72.000 de angajati si 61 de milioane de clienti, grupul ocupa o pozitie de lider pe pietele vest-europene si un loc tot mai important pe pietele din Europa Centrala si de Est si din Asia.


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 30.06.2021

Cele mai recente stiri:
» Pilonul II de pensii private obligatorii dupa primii 15 ani: Romanii au virat 16,9 mld. EUR si au acum in conturi cu 5 mld. EUR mai mult
» Curtea Constitutionala respinge obiectiile. Modificarile ASF la Pilonul II merg la promulgare
» INS: Numarul mediu de pensionari a scazut anul trecut cu 75.000 de persoane
» Pensia medie lunara, in crestere cu 0,5% in trimestrul IV 2022
» Vesti bune pentru aproape 8 milioane de viitori pensionari. Fondurile Pilon II au marcat un plus serios
» 90.000 de romani au incasat deja pensie privata. Vesti bune pentru milioanele care urmeaza sa intre la plata
» Castigul romanilor in Pilonul II, dublu fata de inflatie in aproape 15 ani
» EIOPA publica rezultatele testului de stres cu privire la riscurile de mediu la care sunt supuse fondurile de pensii ocupationale
» INS: Pensia medie lunara a ajuns la 1.856 de lei. Numarul mediu de pensionari a scazut
» Ordonanta de Urgenta care modifica legislatia pensiilor private a fost adoptata de Guvern


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva