Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 

Stiri

Inapoi

Membrii APAPR contesta Legea Pilonului IIAsociatia pentru Pensii Administrate Privat din RomaniaAsociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) a transmis o scrisoare deschisa Presedintelui Romaniei, Primului Ministru si celorlalte institutii implicate in procesul de reglementare a sistemului de pensii administrate privat.

Astfel, cele noua societati semnatare trag un semnal de alarma cu privire la posibilele greseli de abordare incluse in actuala forma a Legii nr. 23/2007, privind Pilonul II.

Membrii APAPR, potentiali operatori pe Pilonul II, au identificat cinci mari probleme de abordare, care, in viziunea lor, pot compromite functionalitatea sistemului, neservind interesului general al populatiei.
Potrivit scrisorii, procentul contributiilor nu a fost schimbat, ramanand la un nivel care va duce la ineficienta si un nivel mic al pensiei private.
In acelasi timp, limitele maxime pentru comisioanele administratorilor au fost scazute facand, astfel, imposibila administrarea profitabila a pensiilor private.

De asemenea, reprezentantii APAPR considera ca legea este neclara si complica modalitatea de intrare pe piata pensiilor private, iar redefinirea ratei de rentabilitate minima creeaza riscuri si incertitudini considerabile.

Un alt punct cu care societatile APAPR nu sunt de acord este perioada de aderare a participantilor, care  a fost scurtata inacceptabil.

Click aici pentru a descarca scrisoarea in original!
Publicat pe 16.03.2007

Cele mai recente stiri:
» Reactia BRD Pensii la sanctiunile ASF
» ASF a sanctionat conducerea unei societati de administrare a fondurilor de pensii private
» Va fi PEPP un succes? Evolutia sistemului paneuropean de pensii depinde de autoritati
» NN Pensii ramane parte din compania internationala NN Group
» APAPR: Noi exceptii de la Pilonul II ar fi negative pentru salariati si impotriva angajamentelor europene ale Romaniei
» Activele fondurilor de pensii private obligatorii au crescut cu 15% in februarie
» Numarul pensionarilor s-a redus in 2021. Pensia medie lunara a fost de 1.666 lei
» Comisia Europeana: A intrat in vigoare produsul paneuropean de pensii personale - PEPP
» Piata pensiilor private in 2021: Peste 50.000 de romani au incasat deja pensie privata. Suma medie, aproape dubla fata de 2018
» Contributia pentru Pilonul II de pensii va creste de la 3,75% la 4,75%Arhiva