Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 

Stiri

Inapoi

Legislatie pentru agentii de marketing


Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat Norma privind marketingul fondului de pensii administrat privat.
Norma reglementeaza activitatea de marketing a fondului de pensii administrate privat, precum si procedura de autorizare/avizare a agentilor de marketing al fondului de pensii administrat privat.

Potrivit prevederilor normei, vor putea desfasura activitati de marketing pentru un fond de pensii administrat privat: un broker de pensii private, agent de marketing persoana juridica, care are un contract de mandat incheiat cu un administrator, autorizat de catre CSSPP sau un agent de marketing, persoana fizica, care are un contract valabil incheiat cu un administrator sau cu un broker de pensii private, avizat de catre CSSPP.

Agentii de marketing (persoane fizice) vor putea desfasura activitatea de marketing al fondului de pensii administrat privat numai pentru un singur administrator sau pentru un singur broker de pensii private.

Agentii de marketing (persoane fizice) ai unui broker de pensii private ce desfasoara activitate de marketing al unui fond de pensii administrat privat vor putea desfasura aceasta activitate numai pentru administratorii cu care brokerul de pensii private are incheiate contracte de mandat.

Cursurile de agent de marketing si examenele vor fi organizate pe baza unei tematici avizate de catre CSSPP, publicata pe pagina www.csspp.ro.

Publicat pe 11.04.2007

Cele mai recente stiri:
» Reactia BRD Pensii la sanctiunile ASF
» ASF a sanctionat conducerea unei societati de administrare a fondurilor de pensii private
» Va fi PEPP un succes? Evolutia sistemului paneuropean de pensii depinde de autoritati
» NN Pensii ramane parte din compania internationala NN Group
» APAPR: Noi exceptii de la Pilonul II ar fi negative pentru salariati si impotriva angajamentelor europene ale Romaniei
» Activele fondurilor de pensii private obligatorii au crescut cu 15% in februarie
» Numarul pensionarilor s-a redus in 2021. Pensia medie lunara a fost de 1.666 lei
» Comisia Europeana: A intrat in vigoare produsul paneuropean de pensii personale - PEPP
» Piata pensiilor private in 2021: Peste 50.000 de romani au incasat deja pensie privata. Suma medie, aproape dubla fata de 2018
» Contributia pentru Pilonul II de pensii va creste de la 3,75% la 4,75%Arhiva