Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 

Stiri

Inapoi

KD Life asteapta Pilonul II


Compania de asigurari KD Life intentioneaza sa depuna cerere de autorizare pentru intrarea pe piata pensiilor private, dupa finalizarea cadrului legislativ privind Pilonul II.

"Suntem interesati de sectorul pensiilor private, avand in vedere ca activitatea de baza a KD Group o reprezinta administrarea investitiilor in domeniul serviciilor financiare", a declarat Carmen RADU, Director de Operatiuni la KD Life, pentru Buletinele Informative de Asigurari XPRIMM.

Referitor la momentul in care asiguratorul va depune toata documentatia necesara la CSSPP, in vederea autorizarii, Carmen RADU a mentionat ca "decizia finala va fi luata dupa ce va fi reglementat integral, din punct de vedere legal, si Pilonul II".

Grupul de servicii financiare KD a investit 3,3 mil. EUR in lansarea KD Life, compania de asigurari din Romania, in fapt prima societate de acest tip lansata de catre grup pe o alta piata decat pe cea de origine, din Slovenia.

Principalul obiect de activitate il reprezinta asigurarile de tip unit-linked (asigurari legate de fondurile de investitii), KD Life Asigurari beneficiind in acest sens de sprijinul celorlalte doua societati reprezentante ale Grupului KD in Romania - KD Investment si KD Capital Management - specializate in administrarea investitiilor si, respectiv, intermedieri financiare.

Publicat pe 12.03.2007

Cele mai recente stiri:
» Reactia BRD Pensii la sanctiunile ASF
» ASF a sanctionat conducerea unei societati de administrare a fondurilor de pensii private
» Va fi PEPP un succes? Evolutia sistemului paneuropean de pensii depinde de autoritati
» NN Pensii ramane parte din compania internationala NN Group
» APAPR: Noi exceptii de la Pilonul II ar fi negative pentru salariati si impotriva angajamentelor europene ale Romaniei
» Activele fondurilor de pensii private obligatorii au crescut cu 15% in februarie
» Numarul pensionarilor s-a redus in 2021. Pensia medie lunara a fost de 1.666 lei
» Comisia Europeana: A intrat in vigoare produsul paneuropean de pensii personale - PEPP
» Piata pensiilor private in 2021: Peste 50.000 de romani au incasat deja pensie privata. Suma medie, aproape dubla fata de 2018
» Contributia pentru Pilonul II de pensii va creste de la 3,75% la 4,75%Arhiva