Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 

Stiri

Inapoi

Interesati de pensii


"Pensiile administrate privat prezinta un mare interes pentru segmentul de varsta 35-45 de ani, mai ales pentru persoanele cu venituri medii si mari", a declarat Alfred DUMITRESCU, Director General LIGHTHOUSE in cadrul seminarului "Pensiile private, al doilea salariu pentru 2 milioane de angajati", organizat, ieri, in Bucuresti.

Conform cercetarii facute de compania specializata, persoanele intervievate nu aveau un bagaj serios de cunostinte in ceea ce priveste sistemul privat de pensii. Studiul a fost unul de ordin calitativ care a sondat disponibilitatea subiectilor de a intra in sistem dar si nivelul de informare a acestora.

Se pare ca segmentul de varsta care va avea posibilitatea de a opta intre sistemul privat si cel public pare mai interesat de oferta companiilor private. Pe de alta parte, in acest segment de varsta se gaseste si cel mai ridicat nivel de interes fata de sistemul de pensii.
In acest sens, Bram BOON, CEO al ING Asigurari de Viata, ne-a declarat: "Cel putin pe Pilonul II participarea cetatenilor la fondurile private va fi masiva, deoarece aceasta alegere nu ii costa nimic, iar increderea fata de firmele multinationale mari este foarte mare".

Si perspectiva Pilonului III pare a fi destul de atractiv, prin prisma deductibilitatii oferita de stat pentru un astfel de produs. Madalina RACOVITAN, Senior Tax Manager al KPMG a declarat in acest sens: "Dupa calculele noastre, daca un angajat are o contributie la un fond de pensii facultative in limita deductibilitatii de 400 de euro, aceasta se traduce intr-o crestere salariala de aproximativ 12%. Chiar daca banii vor putea fi incasati doar odata cu pensionarea, acestia pot reprezenta un motiv destul de serios pentru a alege un astfel de produs".

Publicat pe 05.04.2007

Cele mai recente stiri:
» Reactia BRD Pensii la sanctiunile ASF
» ASF a sanctionat conducerea unei societati de administrare a fondurilor de pensii private
» Va fi PEPP un succes? Evolutia sistemului paneuropean de pensii depinde de autoritati
» NN Pensii ramane parte din compania internationala NN Group
» APAPR: Noi exceptii de la Pilonul II ar fi negative pentru salariati si impotriva angajamentelor europene ale Romaniei
» Activele fondurilor de pensii private obligatorii au crescut cu 15% in februarie
» Numarul pensionarilor s-a redus in 2021. Pensia medie lunara a fost de 1.666 lei
» Comisia Europeana: A intrat in vigoare produsul paneuropean de pensii personale - PEPP
» Piata pensiilor private in 2021: Peste 50.000 de romani au incasat deja pensie privata. Suma medie, aproape dubla fata de 2018
» Contributia pentru Pilonul II de pensii va creste de la 3,75% la 4,75%Arhiva