Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Stiri 
 Administratori 
 Fonduri de pensii private 
 Auditori 
 Depozitari 
 APAPR 
 CSSPP 
 Legislatie 
 Opinii 

Stiri

Inapoi

InfoCons si METROPOLITAN Life SAFPAP lanseaza o campanie pentru educarea si informarea consumatorilor in domeniul pensiilor private


InfoCons lanseaza cu sprijinul METROPOLITAN Life SAFPAP (Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat) Campania "o9atitudine! - Pensii Private", pentru o mai buna informare si educare a consumatorilor in domeniul pensiilor private.

In cadrul acestei campanii, consumatorii vor avea la dispozitie portalul www.pensiiprivate.infocons.ro cu informatii utile in domeniu.

"Educatia financiara si informarea corecta a consumatorilor romani este atat o obligatie, cat si o necesitate, pentru ca fiecare dintre noi sa fie, cu adevarat, consumator european. Proiectul cu privire la Pensiile Private se numara printre proiectele cu impact pe termen lung in randul consumatorilor si a societatii", spune Sorin MIERLEA, Presedinte InfoCons.

"Misiunea de a fi un partener pe termen lung pentru participantii nostri este definitorie pentru compania noastra si imbraca numeroase forme de manifestare, inclusiv implicarea in campanii si programe educationale atat pentru participantii nostri, cat si pentru toti consumatorii romani. Metropolitan Life SAFPAP are datoria fireasca de a sprijini initiativele de educatie financiara a publicului roman cu privire la sistemul de pensii din Romania", declara Oana VELICU, Director General, METROPOLITAN Life SAFPAP S.A.

Website-ul www.pensiiprivate.infocons.ro este disponibil atat in versiunea desktop, cat si in varianta pentru mobil, si este un instrument accesibil de informare si educare a consumatorilor cu privire la mecanismele functionarii fondurilor de pensii private.

Totodata, in cadrul campaniei a fost elaborat un Curs Vocational de Protectia Consumatorilor in domeniul Financiar Nebancar adresat cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar. Cursul este gratuit si se desfasoara exclusiv online, avand trei sectiuni distincte pentru care doritorii se pot inscrie separat: Piata de Capital, Asigurari si Sistemul Pensiilor Private. La finalul cursului, absolventii vor avea un certificat electronic, oferit de Asociatia InfoCons, sub egida Federatiei Asociatiilor de Consumatori (F.A.C.).

Cadrele didactice interesate au optiunea de inscriere exclusiv online, iar suportul de curs este transmis in format electronic. Pana in prezent, la Cursul Vocational de Protectia Consumatorilor in domeniul Financiar Nebancar: Sistemul Pensiilor Private, s-au inscris peste 8.800 de profesori de gimnaziu si liceu. Pana la finalul acestui an se estimeaza un numar de 15.000 de cursanti.

Lansarea website-ului www.pensiiprivate.infocons.ro cu scopul informarii complete si corecte privind sistemul de pensii din Romania este cu atat mai importanta pentru participantii la Pilonul II de pensii, cu cat Norma ASF nr. 31/2020 a adus o schimbare privind obligatiile de raportare si transparenta in sistemul pensiilor administrate privat. Incepand cu anul acesta, norma permite transmiterea informarii anuale catre participanti si prin mijloace electronice, fapt ce le va facilita participantilor accesul la datele anuale cu privire la contul lor de pensii private Pilon II pe e-mail.

Conform Autoritatii de Supraveghere financiara, Pilonul II administreaza in prezent active nete de peste 75 mld. RON (15,4 mld. de euro) in numele a 7,6 milioane de participanti.


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 08.02.2021

Cele mai recente stiri:
» Sistemul de pensii private a crescut cu 25% in primele 9 luni din 2021 si a ajuns la active de peste 90 mld. lei
» VIDEO: Care sunt perspectivele pietei de pensii private?
» Fondurile de pensii private au platit deja peste 1 mld. lei catre 115.000 de beneficiari
» Virgil ICHIM, aprobat pentru un nou mandat la conducerea ALLIANZ-TIRIAC Pensii
» La ce sa fii atent cand iti alegi un fond de pensii private
» ASF: Romania, realeasa in Comitetul Executiv al Organizatiei Internationale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private
» APAPR si ENVISIA, parteneriat in scopul promovarii educatiei in domeniul guvernantei corporative
» Daniel ARMEANU, ASF: Pensiile private - factor de stabilitate pentru economie
» Pensia medie lunara a fost de 1.661 lei in trimestrul al doilea
» Sondaj: Opt din zece angajati romani iau in calcul sa munceasca si dupa iesirea la pensie


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva