Pensii Private
 Despre noi  Contact       


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Stiri 
 Administratori 
 Fonduri de pensii private 
 Auditori 
 Depozitari 
 APAPR 
 CSSPP 
 Legislatie 
 Opinii 

Stiri

Inapoi

InfoCons si METROPOLITAN Life SAFPAP lanseaza o campanie pentru educarea si informarea consumatorilor in domeniul pensiilor private


InfoCons lanseaza cu sprijinul METROPOLITAN Life SAFPAP (Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat) Campania "o9atitudine! - Pensii Private", pentru o mai buna informare si educare a consumatorilor in domeniul pensiilor private.

In cadrul acestei campanii, consumatorii vor avea la dispozitie portalul www.pensiiprivate.infocons.ro cu informatii utile in domeniu.

"Educatia financiara si informarea corecta a consumatorilor romani este atat o obligatie, cat si o necesitate, pentru ca fiecare dintre noi sa fie, cu adevarat, consumator european. Proiectul cu privire la Pensiile Private se numara printre proiectele cu impact pe termen lung in randul consumatorilor si a societatii", spune Sorin MIERLEA, Presedinte InfoCons.

"Misiunea de a fi un partener pe termen lung pentru participantii nostri este definitorie pentru compania noastra si imbraca numeroase forme de manifestare, inclusiv implicarea in campanii si programe educationale atat pentru participantii nostri, cat si pentru toti consumatorii romani. Metropolitan Life SAFPAP are datoria fireasca de a sprijini initiativele de educatie financiara a publicului roman cu privire la sistemul de pensii din Romania", declara Oana VELICU, Director General, METROPOLITAN Life SAFPAP S.A.

Website-ul www.pensiiprivate.infocons.ro este disponibil atat in versiunea desktop, cat si in varianta pentru mobil, si este un instrument accesibil de informare si educare a consumatorilor cu privire la mecanismele functionarii fondurilor de pensii private.

Totodata, in cadrul campaniei a fost elaborat un Curs Vocational de Protectia Consumatorilor in domeniul Financiar Nebancar adresat cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar. Cursul este gratuit si se desfasoara exclusiv online, avand trei sectiuni distincte pentru care doritorii se pot inscrie separat: Piata de Capital, Asigurari si Sistemul Pensiilor Private. La finalul cursului, absolventii vor avea un certificat electronic, oferit de Asociatia InfoCons, sub egida Federatiei Asociatiilor de Consumatori (F.A.C.).

Cadrele didactice interesate au optiunea de inscriere exclusiv online, iar suportul de curs este transmis in format electronic. Pana in prezent, la Cursul Vocational de Protectia Consumatorilor in domeniul Financiar Nebancar: Sistemul Pensiilor Private, s-au inscris peste 8.800 de profesori de gimnaziu si liceu. Pana la finalul acestui an se estimeaza un numar de 15.000 de cursanti.

Lansarea website-ului www.pensiiprivate.infocons.ro cu scopul informarii complete si corecte privind sistemul de pensii din Romania este cu atat mai importanta pentru participantii la Pilonul II de pensii, cu cat Norma ASF nr. 31/2020 a adus o schimbare privind obligatiile de raportare si transparenta in sistemul pensiilor administrate privat. Incepand cu anul acesta, norma permite transmiterea informarii anuale catre participanti si prin mijloace electronice, fapt ce le va facilita participantilor accesul la datele anuale cu privire la contul lor de pensii private Pilon II pe e-mail.

Conform Autoritatii de Supraveghere financiara, Pilonul II administreaza in prezent active nete de peste 75 mld. RON (15,4 mld. de euro) in numele a 7,6 milioane de participanti.


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 08.02.2021

Cele mai recente stiri:
» In T2 2022 pensia medie a ajuns la 1.851 lei, iar numarul pensionarilor a scazut cu 21.000
» Profitul net al NN Pensii a scazut cu 55% la 6 luni
» CFA Romania: Propuneri cu privire la Proiectul de Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul pensiilor private
» Generali Pensii ramane pe plus la sase luni
» Metropolitan Pensii inchide primul semestru pe minus
» Allianz-Tiriac Pensii, dublare a profitului net in prima parte a anului
» Aegon Pensii - profit net in scadere in prima jumatate a anului
» Pilonul II a recuperat deja peste jumatate din scaderile din 2022. Activele au ajuns la un record istoric
» ASF interzice investitiile fondurilor de pensii private obligatorii in fonduri private de capital (private equity)
» METROPOLITAN Life SAFPAP lanseaza varianta actualizata a platformei digitale Pensia Ta


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva