Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 

Stiri

Inapoi

Implementare inainte de toate


Bram BOON, Vicepresedinte al APAPR, a subliniat importanta implementarii sistemului, lasand in plan secund forma in care acesta va fi adoptat.

"In ceea ce priveste pensiile administrate privat, exista anumite rezerve in legatura cu actuala forma a legii. Sunt cateva aspecte care ar mai merita dezbatute, cum ar fi procentul, comisioanele pe care le putem percepe care par a fi destul de scazute in comparatie cu standardul pietei. Exista o oarecare ingrijorare cu privire la fezabilitatea accederii pe o astfel de piata. Aceste motive de ingrijorare au fost deja puse in scrisoarea deschisa adresata de catre asociatia noastra catre factorii de decizie", a declarat intr-un interviu in exclusivitate Revistei PRIMM-Asigurari & Pensii, Bram BOON.

In ciuda aspectelor care ii ingrijoreaza pe viitorii operatori pe piata pensiilor private, Vicepresedintele APAPR vede si lucrurile pozitive in actuala structura a sistemului: "Sunt voci in APAPR care spun ca patru luni nu sunt suficiente, dar daca ma intrebati ca CEO al ING va pot spune ca, in viziunea noastra, cu cat este mai lunga aceasta perioada, cu atat lucrurile se complica", a afirmat oficialul citat.

Olandezul de la carma ING Romania a mai subliniat faptul ca: "legislativul a adoptat o pozitie foarte practica atunci cand au decis sa inceapa oricare ar fi modelul si dupa aceea sa modifice conform realitatilor din piata. Bineinteles ca este mai bine sa incepi si apoi sa modifici, decat sa propui diverse modele care pot intampina reactii adverse din diverse parti. Din experienta mea va pot spune ca este mai usor sa rezolvi problemele pe parcurs decat sa vii direct cu un model cat mai aproape de perfectiune".
Cititi versiunea completa a acestui interviu in numarul din aprilie al Revistei PRIMM-Asigurari & Pensii.

Publicat pe 23.03.2007

Cele mai recente stiri:
» Reactia BRD Pensii la sanctiunile ASF
» ASF a sanctionat conducerea unei societati de administrare a fondurilor de pensii private
» Va fi PEPP un succes? Evolutia sistemului paneuropean de pensii depinde de autoritati
» NN Pensii ramane parte din compania internationala NN Group
» APAPR: Noi exceptii de la Pilonul II ar fi negative pentru salariati si impotriva angajamentelor europene ale Romaniei
» Activele fondurilor de pensii private obligatorii au crescut cu 15% in februarie
» Numarul pensionarilor s-a redus in 2021. Pensia medie lunara a fost de 1.666 lei
» Comisia Europeana: A intrat in vigoare produsul paneuropean de pensii personale - PEPP
» Piata pensiilor private in 2021: Peste 50.000 de romani au incasat deja pensie privata. Suma medie, aproape dubla fata de 2018
» Contributia pentru Pilonul II de pensii va creste de la 3,75% la 4,75%Arhiva