Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 

Stiri

Inapoi

Graficul de implementare nu se modifica


Mircea OANCEACalendarul de implementare al sistemului de pensii va ramane neschimbat.
Aceasta este pozitia Presedintelui Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, Mircea OANCEA, ca raspuns la scrisoarea deschisa a Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

"Problemele semnalate sunt cunoscute si vor fi tratate cu atentie. Suntem deschisi dialogului cu posibilii participanti in piata, insa consideram ca modificarea legislatiei actuale nu este o solutie", ne-a declarat, in exclusivitate, Mircea OANCEA.
"Calendarul nu trebuie si nu va fi alterat, deoarece este necesar sa incepem implementarea cat mai repede", explica oficialul citat.

"Reglajele vor veni abia dupa aceea, pentru ca trebuie sa vedem exact cum evolueaza lucrurile", precizeaza Mircea OANCEA.
Membrii APAPR, potentiali operatori pe Pilonul II, au semnalat cinci mari probleme de abordare a sistemului care, in viziunea lor, pot compromite functionalitatea acestuia, neservind interesului general al populatiei.

Astfel, potrivit celor noua companii semnatare, procentul contributiilor nu a fost schimbat, ramanand la un nivel care va duce la ineficienta si la un nivel mic al pensiei private.
In acelasi timp, limitele maxime pentru comisioanele administratorilor au fost scazute facand, astfel, imposibila administrarea profitabila a pensiilor private.

De asemenea, reprezentantii APAPR considera ca legea este neclara si complica modalitatea de intrare pe piata pensiilor private, iar redefinirea ratei de rentabilitate minima creeaza riscuri si incertitudini considerabile.
Un alt punct cu care societatile APAPR nu sunt de acord este perioada de aderare a participantilor, care  a fost scurtata inacceptabil.

"Comparatiile cu tarile din regiune au fost folosite atat de potentialii operatori, cat si de catre sindicate, fiecare semnaland alte aspecte. Insa, inainte de a trage concluzii, consider ca trebuie sa punem in practica sistemul legiferat, pentru a vedea cum se muleaza pe particularitatile romanesti", a mentionat Mircea OANCEA.

Presedintele CSSPP a reiterat, astfel, intentia de a implementa cat mai repede sistemul si de a regla eventualele disfunctionalitati "din mers", urmand ca orice nemultumire ulterioara sa fie discutata si rezolvata cu ajutorul CSSPP.

Publicat pe 21.03.2007

Cele mai recente stiri:
» Reactia BRD Pensii la sanctiunile ASF
» ASF a sanctionat conducerea unei societati de administrare a fondurilor de pensii private
» Va fi PEPP un succes? Evolutia sistemului paneuropean de pensii depinde de autoritati
» NN Pensii ramane parte din compania internationala NN Group
» APAPR: Noi exceptii de la Pilonul II ar fi negative pentru salariati si impotriva angajamentelor europene ale Romaniei
» Activele fondurilor de pensii private obligatorii au crescut cu 15% in februarie
» Numarul pensionarilor s-a redus in 2021. Pensia medie lunara a fost de 1.666 lei
» Comisia Europeana: A intrat in vigoare produsul paneuropean de pensii personale - PEPP
» Piata pensiilor private in 2021: Peste 50.000 de romani au incasat deja pensie privata. Suma medie, aproape dubla fata de 2018
» Contributia pentru Pilonul II de pensii va creste de la 3,75% la 4,75%Arhiva