Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 2017 
 2016 
 2015 
 2014 
 2013 
 2012 
 2011 
 2010 
 2009 
 2008 
 2007 
 Evenimente Partenere 
 Piete internationale 

Evenimentele anului 2008

Inapoi

Forumul Regional de Pensii Private - Targu Mures


FRPP Targu Mures

Joi, 21 februarie 2008

Hotel PRESIDENT, Targu Mures

Eveniment organizat de revista

PRIMM Asigurari & Pensii


Cu Sprijinul Oficial si Participarea

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private

Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale

Cu Sprijinul

Camera de Comert Industrie si Agricultura Mures


PARTENERI OFICIALI

PARTENERI PRINCIPALI


CU SPRIJINULPARTENERI MEDIA LOCALIPrima Editie din acest an a Forumurilor Regionale de Pensii Private s-a desfasurat la Targu-Mures, in data de 21 februarie, in parteneriat cu CNPAS si CSSPP.

Participantii au avut ocazia sa dezbata asupra reformei sistemului de pensii din Romania, evenimentul bucurandu-se de prezenta tuturor partilor implicate in sistem: oficialitati - Mariana CAMPEANU, Presedinte CNPAS, Membri ai Consiliului CSSPP -, reprezentanti ai operatorilor din piata - ALLIANZ-TIRIAC, BCR Asigurari de Viata, OTP Fond de Pensii sau FINCOP Broker de Pensii Private etc. - , reprezentanti ai celor mai importanti angajatori din regiunea Centru.

Forumul Regional de Pensii Private desfasurat la Targu-Mures a reprezentat un bun prilej pentru a confirma succesul perioadei de aderare la Pilonul II si auspiciile sub care va evolua Pilonul III, in 2008.

"Chiar daca parteneriatele public-privat sunt, de multe ori, anevoioase, in cazul de fata colaborarea a fost aproape perfecta, in conditiile unor termene scurte", a declarat, in cadrul Forumului Regional de Pensii Private de la Targu-Mures, Mariana CAMPEANU. Conform datelor centralizate de CNPAS, au fost validate 3.991.031 acte de aderare, la care se pot adauga o buna parte din actele validate cu rezerva, in numar de 347.657, reprezentand 8,71% din totalul actelor de aderare semnate.

Fiind o intalnire intre autoritatile implicate in sistemul de pensii private si angajatorii reprezentativi din judetele vizitate, Presedintele CNPAS a profitat de ocazie pentru a sublinia importanta virarii contributiilor la timp si completate corect de catre angajatori. "Sistemul poate suferi daca banii nu sunt virati in conturile fondurilor. Astfel, vom interpreta orice neglijenta, iar masurile punitive nu vor intarzia sa apara", a adaugat Mariana CAMPEANU.

Daca mai era nevoie, Stefan PRIGOREANU, Membru in Consiliul CSSPP, a enumerat plasele de siguranta ale Pilonului II. "Poate cel mai important element de siguranta al sistemului sunteti dumneavoastra, care puteti monitoriza evolutia fondurilor si va puteti transfera cand constatati ca nu sunteti multumiti de ceea ce se intampla cu contributiile dumneavoastra". In acelasi sens, Romeo JANTEA, Presedinte, FINCOP Broker, a punctat: "Una dintre cele mai importante garantii este reprezentata de faptul ca administratorii isi obtin veniturile din comisionul procentual perceput la randamentul fondului, astfel fiind direct interesati de bunul mers al fondului pe care il administreaza".

Importanta reformei sistemului si oportunitatea care ni se ofera astazi a fost reiterata la Targu-Mures de catre Dr. Crinu ANDANUT: "Viitorul nostru se decide astazi si avem o responsabilitate fata de noi insine si fata de cei din jurul nostru sa economisim pentru un viitor mai bun din punct de vedere financiar", a precizat oficialul ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private.

Daca 2007 a reprezentat anul pensiilor obligatorii, 2008 va insemna momentul pensiilor facultative. Operatorii prezenti la eveniment au explicat angajatorilor importanta fidelizarii angajatilor si au oferit instrumentele propice pentru a atinge o retentie mai mare a personalului. "Pensiile facultative reprezinta un produs unic de retentie a angajatilor, beneficiind si de deductibilitate pentru angajat sau angajator", a punctat Dr. Crinu ANDANUT, CEO, ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private.

"Angajatorii prezenti la eveniment acopera o gama larga de industrii. Marimea acestora a variat, in functie de numarul de angajati, de la 17 angajati la peste 1.000. Cert este ca circa 50% dintre companiile reprezentate au fost din segmentul IMM pe care noi il consideram extrem de dinamic in dezvoltare, dar si foarte flexibil in acordarea de beneficii salariatilor", a precizat Sergiu COSTACHE, Director General al Revistei PRIMM Asigurari&Pensii.

Pentru ca pensiile facultative nu reprezinta singura metoda de retentie a angajatului, operatorii au punctat posibilitatile la indemana angajatorilor. "Putem spune ca asa-zisul Pilon IV a fost disponibil inaintea Pilonului III, iar produsele de grup disponibile pe piata acopera o gama larga de nevoi", a precizat Florina VIZINTEANU, Presedinte Directorat, BCR Asigurari de Viata.

Editia Forumurilor Regionale de Pensii Private de la Targu-Mures a constituit un record pentru acest ciclu de evenimente, intrucat au fost prezente 47 de companii care reprezinta peste 12.000 de angajati. Reactia angajatorilor prezenti a fost foarte pozitiva in ceea ce priveste Pilonul III si Pilonul IV.

97% dintre angajatorii din zona de dezvoltare Centru si Nord - Vest, prezenti la evenimentele din Targu-Mures si Cluj-Napoca, au apreciat ca participarea lor la constituirea unei pensii private facultative in beneficiul angajatilor constituie o metoda eficienta de crestere a gradului de retentie a personalului. Dintre acestia, 12% apreciaza eficienta pensiilor private ca instrument de fidelizare a angajatilor ca foarte mare, iar 53% ca fiind mare.

Editiia desfasurata la Targu-Mures din cel de-al doilea ciclu de evenimente regionale dedicate intalnirii angajatorilor cu principalii operatori din sistemul pensiilor private, precum si cu reprezentanti de cel mai inalt nivel a autoritatii de supraveghere in domeniu si ai CNPAS, au pus in evidenta un real interes pentru potentialul oferit de dezvoltarea Pilonului III de pensii. Astfel, o parte din angajatorii prezenti au declarat ca au deja in vedere acest tip de beneficiu pentru angajati, unele dintre companii aflandu-se intr-o faza avansata de negocieri si studiu privind ofertele in acest sens. Nu mai putin relevant pentru preocuparea angajatorilor locali pentru un management de calitate al resurselor umane este si faptul ca multe dintre companiile prezente au declarat ca detin diverse formule de asigurari de viata pentru angajati.

"Este momentul ca toti angajatorii sa constientizeze ca le revine un rol important in educarea propriilor angajati pentru a avea inca din tinerete o atitudine responsabila fata de propriul lor viitor financiar", a remarcat Dr. Crinu ANDANUT. Pentru piata fortei de munca din Romania cel mai important pericol il reprezinta mirajul Occidentului, iar migratia personalului catre tarile dezvoltate din Vestul continentului a pus foarte multi angajatori in dificultate. "Costurile implicate de inlocuirea fortei de munca sunt uriase, de departe mai mari decat cele presupuse de o politica buna de employee benefits", a precizat Dr. Crinu ANDANUT. Cu atat mai mult cu cat piata fortei de munca este din ce in ce "mai fierbinte", mai ales in ceea ce priveste personalul calificat, "implementarea unui pachet de beneficii care sa acopere nevoile complexe ale oamenilor, atat de protectie, cat si de siguranta financiara la pensie, a devenit o necesitate si, in acelasi timp, poate una dintre primele forme in care ar trebui sa se manifeste responsabilitatea sociala corporatista", a subliniat Florina VIZINTEANU.

Angajatorii s-au aratat, in sectiunea de intrebari si raspunsuri, mult mai interesati de pensiile facultative, decat de cele obligatorii. S-au interesat de diferentele dintre produsele de Pilon III si cele de Pilon IV. Concluzia potrivita pentru aceste evenimente a apartinut Florinei VIZINTEANU, care a reiterat faptul ca "un angajat motivat contribuie la dezvoltarea unei organizatii puternice".

Daniela GHETU, Media XPRIMM: Pensiile Private - o evaluare la start

Mariana CAMPEANU, CNPAS: Prezentare Grafice - Pilonul II

Mariana CAMPEANU, CNPAS: Prezentare Procedura Alocare Aleatorie

Crinu ANDANUT, ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private: Noul sistem de pensii facultative

Florina VIZINTEANU, BCR Asigurari de Viata: Instrumente de motivare a angajatilor

Sergiu COSTACHE, Media XPRIMM: Pensiile Private - Opinia publicului
Compania Nume
AAGES Kinga TAKACS
AAGES Tamas MOLNAR
AJOFM Covasna Elena BUCUR
ALLCOLORS SERV Bella BARTA
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari Raul HUROS
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari Albert SANDOR
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari Marius ROSU
ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private Dr. Crinu ANDANUT
ANVICO Monica BALAS
ASTOP Broker de Pensii Private Cerasela NERGHES
BART IMPEX Agota SIMON
BCR Asigurari de Viata Florina VIZINTEANU
BETAS Emoke KELEMEN
CARBID CONMET Mircea MERA
CARO COMP Judit ONODI
CARO COMP Anamaria KILYEN
Casa Judeteana de Pensii Alba Ionel MIHAILA
Casa Judeteana de Pensii Bistrita-Nasaud Terente CIUI
Casa Judeteana de Pensii Covasna Gabriela BARTOK
Casa Judeteana de Pensii Harghita Katalin BAN
Casa Judeteana de Pensii Mures Ileana MORENT
Casa Judeteana de Pensii Mures Manuela CHIOREAN
CNPAS Mariana CAMPEANU
COMAT Mures Stefan Arpad SOLOMON
COMELF Remus TITIENI
COMELF Cornel CATANA
COMODEX Attila STRACULA
COMPANIA AQUASERV Robert CSUPOR
CONSTRUCTII FEROVIARE - Mures Claudia-Elena MARIN
CSSPP Stefan PRIGOREANU
CUPRU MIN Emil CRISAN
CUVANTUL LIBER Gheorghe MACARIE
DEKOTEX Catalina NAGY
Directia Silvica Alba Iulia Vasile GOIA
F.R.I.M.M. - Regiunea Centru Radu BALANEAN
FINCOP Broker Romeo JANTEA
FINCOP Broker Didier BONGOUANDE
FORAJ SONDE Constantin-Petru CALIAN
GRUP MBO Maria FLOREA
GRUP MBO Adriana DEMIAN
HARMOPAN Jozsef GABOR
HARMOPAN Elisaveta GERGELY
HERLITZ Romania Gabriela IFTIMIE
HERLITZ Romania Liliana FLOREA
IKOS CONF Anicuta Mihaela BALINT
INTERAMERICAN Rolland BARATKY
INTERAMERICAN Elisabeta SOOS
ITG AUTOMOTIVE SAFETY Andreia Carmen BOJAN
ITG AUTOMOTIVE SAFETY Ana CIUCAN
Laboratorul Analitic PHARMAQUEST Reka BORKA-BALAS
MALU SERV Lucia MAIER
MATRITA SA Ilona FULOP - SZEKELY
MATRITA SA Cecilia KOVACS
MELINDA IMPEX INSTAL Levente Sandor BALINT
MELINDA IMPEX INSTAL Katalin PAL
MOBEX Marieta LASLO
MOBEX Eugenia AFLAT
MONDO TRADE Aurel BACIU
MONDO TRADE Susana CALIAN
NORADA Eniko ISZLAI
PRIMEX Mures Ana - Elena RADU
PRODCOMPLEX SRL Cornel CACOVEANU
PRODCOMPLEX SRL Claudiu STEFAN
PRODCOMSERV VESZI Imola Reka BUREAN
PRONTO UNIVERSAL Ana BURIAN
PRONTO UNIVERSAL Felicia CRACIUN
REDIVIVUS PRODCOM Dinuta BOIZESAN
RODMOLDA PROD IMPEX Voichita MOLDOVAN
RODMOLDA PROD IMPEX Aurora ONITA
SCM Muresul Ana Maria BAKOS ZRINZI
Servicii de Utilitati Rurale Mures Eniko BIRO
SITINDUSTRIE Romania Simona CRACIUN
SURUB TRADE Jozsef VITA
SURUB TRADE Monica SZASZ
TEXTILA MURES SOCOM Marinela Lucia BIRLEAN
TEXTOR Delia SABAU
TMGIP Sandor Zoltan BUCS
TRANSPORT TAXI Eugenia BUTILCA
TRANSPORT TAXI Mihaela MAILAT
VOIAJOR Ana ILEA
VOIAJOR Claudia MAGERUSAN
ZAHARUL Andras MUZSI
ZAHARUL Ciprian STURZ
OVB ALLFINANZ Lucia MOVILA
OVB ALLFINANZ Dorina ZAMFIR
OVB ALLFINANZ - Reghin Rodica RUSU
Primaria Tg Mures Ana ROB