Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 2017 
 2016 
 2015 
 2014 
 2013 
 2012 
 2011 
 2010 
 2009 
 2008 
 2007 
 Evenimente Partenere 
 Piete internationale 

Evenimentele anului 2008

Inapoi

Forumul Regional de Pensii Private - Craiova


FRPP Craiova

Marti, 18 martie 2008

Hotel PLAZA, Craiova
Eveniment organizat de revista

PRIMM Asigurari & Pensii


Cu Sprijinul Oficial si Participarea

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private


Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale

PARTENERI OFICIALI

PARTENER PRINCIPAL

CU SPRIJINUL


PARTENERI MEDIA LOCALI

Marti, 18 martie a.c., "caravana" Forumurilor Regionale de Pensii Private - FRPP 2008 a ajuns la Craiova, unde reprezentantii celor mai cunoscuti operatori, precum si liderii Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) si ai Casei Nationale de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS) s-au intalnit cu directorii economici si de resurse umane ai celor mai cunoscuti angajatori din judetele Dolj, Gorj, Mehedinti si Olt. Inscriindu-se in ansamblul de evenimente destinat promovarii reformei pensiilor in Romania, Forumul de la Craiova a trecut in revista principalele subiecte de actualitate in domeniu, abordate in principal din perspectiva implicarii angajatorilor.

Stadiul implementarii Pilonului II, precum si obligatiile care decurg pentru angajatori din functionarea acestuia a constituit un prin aspect asupra caruia Mariana CAMPEANU, Presedinte CNPAS, a adus lamuririle necesare: "Contributiile la Pilonul II sunt proprietatea participantilor si, ca atare, orice disfunctionalitate legata de plata si investirea acestora va pune in evidenta cu totul alt raport juridic intre angajat, angajator, CNPAS si fondurile de pensii decat am fost obisnuiti pana acum. Se va pune problema in termenii lezarii unui drept de proprietate, iar asta inseamna ca oricare dintre aceste entitati poate constitui obiectul unei actiuni in justitie pe aceasta tema. De aceea, procedurile privind virarea contributiilor sunt mai stricte, iar nerespectarea lor va produce consecinte mai importante decat in trecut."

Totusi, tema centrala a intalnirii a urmarit identificarea modului in care angajatorii pot utiliza oportunitatile oferite de pensiile private facultative, alaturi de asigurarile de viata si alte tipuri de beneficii salariale, pentru a imbunatati retentia personalului propriu. Explicand coordonatele principale ale Pilonului III, Mircea OANCEA, Presedinte CSSPP, a atras atentia asupra faptului ca "procesul legislativ nu s-a incheiat inca. In afara faptului ca avem de realizat inca un pas important prin elaborarea legislatiei cu privire la plata pensiilor, chiar legislatia prezenta trebuie sa mai sufere unele modificari, astfel incat sa permita o diversificare mai mare a instrumentelor de investitie si, implicit, obtinerea unor randamente financiare mai bune pentru investitii, in conditiile unui risc controlat."

La randul lor, operatorii au pledat pentru participarea angajatorilor, alaturi de angajatii lor, la constituirea de pensii private facultative, subliniind atat beneficiile economice si de notorietate, cat si rolul educativ pe care acest demers il va avea cu siguranta. Iata cateva opinii:

Dr. Crinu ANDANUT, CEO, ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private: "Romania de astazi ofera imaginea unei piete a muncii "supraincalzite", afectata de factorii demografici, de migratia fortei de munca tinere. Pentru angajatori aceasta se traduce in dificultati tot mai mari in atragerea si retinerea resurselor umane, cu precadere a "talentelor", adica a acelor angajati valorosi, calificati si creativi, care pot contribui semnificativ la cresterea si profitabilitatea firmelor. Prin urmare, existenta unor instrumente de fidelizare a angajatilor este foarte importanta, iar in acest context pensiile private facultative, care se bucura si de avantajul deductibilitatii, fie ea si mica sau mai greu de aplicat, au de jucat un rol important in managementul resurselor umane. Merita mentionat si ca este vorba de o economie importanta pentru angajator, fiind lesne de demonstrat ca este mai putin costisitor sa acorzi un beneficiu salarial sub forma participarii la constituirea unei pensii private pentru angajat decat sa inlocuiesti forta de munca, cu toate costurile operatiunilor aferente."

Florina VIZINTEANU, Presedinte Directorat, BCR Asigurari de Viata: "Nu este vorba numai de bani, angajatii nu sunt motivati exclusiv de componenta financiara, ci si de construirea unei legaturi mai apropiate intre angajator si angajat, a unui spirit de familie in cadrul companiei. Un angajator care demonstreaza preocupare fata de viitorul angajatilor sai va avea, cel putin in acest moment de inceput, un avantaj competitiv fata de ceilalti ofertanti de locuri de munca. Va fi cu atat mai apreciata o companie care tine cont si de nevoile de protectie imediata ale angajatilor sai, adaugand pachetului salarial nu numai componenta de pensie privata, ci si instrumente de protectie fata de riscul de deces, accidente, imbolnaviri grave etc. Astfel de instrumente exista si, prin flexibilitatea lor, permit acoperirea eficienta a unui spectru larg de interese."

Mihai POPESCU, Director Institutii Financiare, AIG Life: "Judecand pragmatic, rezulta ca ar trebui construit un pachet de produse financiare de economisire care sa combine avantajele fiecareia dintre componentele sale si, totodata, sa permita compensarea reciproca a limitarilor. Astfel, daca pensia privata facultativa ofera avantajele deductibilitatii si acoperirii nevoilor financiare la batranete, o componenta din zona asigurarilor de viata si sanatate poate satisface nevoia de protectie actuala si totodata si pe cea de a economisi, iar din perspectiva angajatorului, ar reprezenta un instrument de retentie mai eficient."

Sectiunea a doua a Forumului a prilejuit un dialog animat intre angajatorii prezenti si invitatii speciali ai reuniunii. Subiectele luate in discutie au vizat detalii practice privind depunerea declaratiilor nominale sau calculul si inregistrarea contabila si fiscala a deductibilitatii, aspecte tehnice privind transmiterea dreptului la proprietate asupra activelor acumulate, transferul intre fonduri, modalitatile si instrumentele informatice care stau la indemana angajatorilor pentru plata contributiilor etc. Ca o suma a concluziilor desprinse din acest dialog, in interventia sa, Romeo JANTEA, Presedinte, FINCOP Broker, a afirmat: "Exista argumente solide pentru care se poate afirma ca pensiile private facultative pot aduce avantaje evidente atat angajatorului, cat si angajatului. Exista insa si un mare pericol, acela ca, sufocati de detaliile tehnice si de inevitabilele mici disfunctionalitati ale inceputului, sa ratam oportunitatea imensa pe care o avem in fata ca angajatori. Punand in balanta inconvenientele si beneficiile, acestea din urma sunt in mod cert mai importante. Sa nu ratam aceasta sansa."


Daniela GHETU, Media XPRIMM: Pensiile Private - o evaluare la start

Mariana CAMPEANU, CNPAS: Prezentare Grafice - Pilonul II

Crinu ANDANUT, ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private: Noul sistem de pensii facultative

Florina VIZINTEANU, BCR Asigurari de Viata: Instrumente de motivare a angajatilor

Mihai POPESCU, AIG Life: Beneficii pentru Angajati din perspectiva Angajatorilor

Sergiu COSTACHE, Media XPRIMM: Pensiile Private - Opinia publicului
CompaniaNume
3R SATatiana-Larisa DOBRE
A & M DUOAnisoara BABALAU
A & M DUOAngela VARVOREANU
Administratia Pietelor CraiovaNelu TURCIN
Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca DoljDaniela DOBRIN
AIG Life Asigurari RomaniaMihai POPESCU
AIG Life Asigurari RomaniaEugen GRIGORESCU
AIG Life Asigurari RomaniaMirel BALACEANU
AIG Life Asigurari RomaniaCristina BOLOCAN
ALGEN PRODStefania DINCA
ALLIANZ-TIRIAC AsigurariLorin VOICA
ALLIANZ-TIRIAC AsigurariCornel UDREA
ALLIANZ-TIRIAC AsigurariAurora BARBULEANU
ALLIANZ-TIRIAC AsigurariCristina AVRAMESCU
ALLIANZ-TIRIAC Pensii PrivateDr. Crinu ANDANUT
ALPIN ADVERTISINGRoxana ALBASTROIU
ALPIN ADVERTISINGGeorgiana BAIASU
Asociatia Crescatorilor de TaurineGheorghe DUTA
BATS MOTRUCarmen MATEI
BATS MOTRULiliana CRACIUN
BATS ROVINARIMagdalena TRUFELEA
BATS ROVINARIElena PITULESCU
BCR Asigurari de ViataFlorina VIZINTEANU
Casa Judeteana de Pensii DoljIleana CIUTAN
Casa Judeteana de Pensii DoljEugenia FILIMON
Casa Judeteana de Pensii DoljMarin FORTAN
Casa Judeteana de Pensii DoljParaschiva STANCULESCU
Casa Judeteana de Pensii GorjRodica GHIMIS
Casa Judeteana de Pensii MehedintiIon ANITOIU
Casa Judeteana de Pensii OltSilvia DRAGHICI
CASA NOASTRAAndreea NITA
CASA NOASTRALiliana VOINEA
CAVI IMEXCOViorel CALIN
CAVI IMEXCOCristian DUMITRU
CEREALCOM DoljNita DRAGOMIR
CNPASMariana CAMPEANU
Colegiul Comercial "Virgil Madgearu"Silvia TROCAN
Colegiul Comercial "Virgil Madgearu"Rodica FUIOREA DRAGAN
Colegiul National "Carol I"Daniel BARBU
Colegiul National "Elena Cuza"Irina-Anca GHIZDAVESCU
Colegiul National "Elena Cuza"Liana CORBEANU
Colegiul Tehnic de Arte si Meserii "Constantin Brancusi"Nicolae FILIP
Colegiul Tehnic de Arte si Meserii "Constantin Brancusi"Anca AVRAM
COMCEREALIS SACorina MATEESCU
COMCEREALIS SAMargareta Anca SFETCU
COMPANIA DE APA OLTENIAAnca Delia BALACEANU
COMPANIA DE APA OLTENIACristina DORU
COMPLEXUL ENERGETIC CraiovaAnca CIORBEA
COMPLEXUL ENERGETIC CraiovaCostel MITRUT
COMPLEXUL ENERGETIC TurceniIon RAUT
COMPLEXUL ENERGETIC TurceniSorin PATRU
Constructii FeroviareNicoleta FLORICESCU
Constructii FeroviareAlexandra VOICA
Cornul AbundenteiCatalin ZAMFIR
CSDRMarinela DIDU
CSSPPMircea OANCEA
CSSPPDan ZAVOIANU
CUMMINS GENERATOR TEHNOLOGIESOctavian TUDORICA
CUMMINS GENERATOR TEHNOLOGIESIon BADICI
DAEWOO AUTOMOBILE RomaniaIon DRAGU
DAEWOO AUTOMOBILE RomaniaDan DIACONU
Directia Apelor JiuBianca MOLCUT
Directia Apelor JiuAlin Ionut ZMARANDACHE
Directia Generala a Finantelor Publice DoljMarin MATEICA
Directia Generala a Finantelor Publice DoljCamelia CIOROIANU
Directia Regionala pentru Accize si Operatiuni VamaleAnicuta ARDELEAN
E.M. BERBESTIDumitru BAROS
E.M. BERBESTIGrigore MURGU
E.M. MEHEDINTIGheorghe DRAGHICI
E.M. MEHEDINTICostinuta POPOVICI
E.M.C. MOTRUIonela PETRISOR
E.M.C. MOTRUFlorica IONESCU
E.M.C. ROSIAEmilia TUCULINA
E.M.C. ROSIAIoana POPEANGA
E.M.S. MOTRUCristian NASARIMBA
E.M.S. MOTRUDaniela CIOABA
ELECTROPUTERE - VEHICULEAdriana DAGADITA
ELECTROPUTERE - VEHICULELucretia POENARU
EL-NESSDaniela IONESCU
FINCOP Broker de AsigurareRomeo JANTEA
FINCOP Broker de AsigurareMihaela BALILESCU
FINCOP Broker de AsigurareDiana TRITA
FORAJ SONDEDaniela ANTONIE
FORTANRaluca CHIRILA
Gazeta de SudRamona OLARU
GENERALICristian PASOL
GITEXILDoina Veronica PIRVU
GITEXILMariana Carmen GHITA
GRUP SCOLAR INDUSTRIAL TurceniIon PASARE
GRUP SCOLAR INDUSTRIAL TurceniMaria MIUT
GSA DabuleniTudor EPURAN
JurnalulElena Luciana SICHITIU
LEMCORLiana MATEESCU
LEMCORLia-Marta TONCEA
LICEUL "MIHAI VITEAZUL" BailestiCristian BALUNA
LICEUL de ARTA CraiovaTeodor CASERU
LICEUL de ARTA CraiovaNicolae MANESCU
LICEUL SPORTIV "PETRACHE TRISCU"Daniela HASSAN
LICEUL SPORTIV "PETRACHE TRISCU"Catalin BRINDUSOIU
LICEUL TEORETIC "TUDOR ARGHEZI"Maria GHERGHITOIU
LICEUL TEORETIC BECHETIleana COSTA
LICEUL TEORETIC BECHETIon GHIOCA
MANUFACTURA DE ESTElisabeta NICOLA
MAT SACostinel NITA-TULITU
MERCUR SAMitiana VELEA
MERCUR SAAurora CRETEAN
Observatorul NationalVasile COMAN
OLFARMIon STAN
OZ MARATONRamona PREDA
OZ MARATONValentina IACOB
Pan-GroupMihai SARACEL
Pan-GroupMadalina-Elena ANUTA
POPECI UTILAJ GREULenuta IACOB
PPRIMARIA PestisaniNicoleta LOGASCU
PPRIMARIA PestisaniRodica SULEA
PRIMARIA CalafatPetre TRAISTARU
PRIMARIA CalafatOana STANCIU
PROFESIONAL AUDITCamelia BOTEA
PROFESIONAL AUDITMarius Cristian BOTEA
Radiodifuziunea Romana OlteniaNadia TUCIN
Regia Autonoma Termoficare CraiovaMaria GORGANEANU
Regia Autonoma Termoficare CraiovaIoan CANCEA
ROQUETTE RomaniaMaria MITU
ROQUETTE RomaniaMihai - Adrian VALCU
SEMROM OlteniaDoru GABROVEANU
Serviciul de Ambulanta DoljMioara EPURE
SIF OlteniaGabriela ILIE
SIF OlteniaMihaela LAZAR
SNL Oltenia -Targu JiuGabriela POPESCU
SNL Oltenia -Targu JiuMariana CIUMAG
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta CraiovaCorina Georgeta BAMBACHE
Spitalul Clinic Municipal FILANTROPIAAnca BOIANGIU
Spitalul Clinic Municipal FILANTROPIAAna CARCADIA
TOFI TRANSNicola DRAGA
TOFI TRANSDanuta GHEORGHE
TRIBUNALUL DoljVictoria TUDOR
TRIBUNALUL DoljMaria LAMBROPULOS
UMR RovinariValeria FIRULESCU
UNIUNEA SINDICATELOR MINIERE OLTENIAEmanoil CRISTIAN
UNIUNEA SINDICATELOR MINIERE OLTENIAConstantin PESCARU
UNIVERSITATEA CRAIOVAMaria BUSE
UNIVERSITATEA CRAIOVAMarinela LACRARU
UNIVERSITATEA DE MEDICINA SI FARMACIEAurica MATEI