Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 2017 
 2016 
 2015 
 2014 
 2013 
 2012 
 2011 
 2010 
 2009 
 2008 
 2007 
 Evenimente Partenere 
 Piete internationale 

Evenimentele anului 2008

Inapoi

Forumul Regional de Pensii Private - Brasov


FRPP Brasov

Joi, 19 iunie 2008

Hotel ARO, BrasovEveniment organizat de revista

PRIMM Asigurari & Pensii

Cu Sprijinul Oficial si Participarea

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private


Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale

Cu Sprijinul


CCIBV

si al

CJP

PARTENERI OFICIALI

PARTENER PRINCIPAL

pensiileprivate.ro

CU SPRIJINUL

PARTENERI MEDIA NATIONALI

BUSINESS STANDARD

XPRIMM Newsletters


MONEY XPRESS
COTIDIANUL

PARTENERI MEDIA LOCALI

Argesul

Monitorul de Fagaras
Observatorul de Covasna

Forumul Regional de Pensii Private Brasov

"Intrati in joc !"

"Intrati in joc!" este, in esenta, mesajul pe care marii operatori din domeniul pensiilor private l-au transmis angajatorilor brasoveni joi, 19 iunie a.c., cu ocazia desfasurarii celei de a II-a editii a Forumului Regional de Pensii Private - Brasov, 2008.

Reprezentantii celor mai cunoscuti operatori, precum si liderii Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) si ai Casei Nationale de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS) s-au intalnit cu directorii economici si de resurse umane ai celor mai cunoscuti angajatori din judetele Brasov, Arges, Covasna si Harghita. Inscriindu-se in ansamblul de evenimente destinat promovarii reformei pensiilor in Romania, Forumul de la Brasov a trecut in revista principalele subiecte de actualitate in domeniu, abordate in principal din perspectiva implicarii angajatorilor.

Dinamica debutului in Pilonul II, precum si concluziile desprinse in urma derularii primelor doua operatiuni de virare a contributiilor la pensiile administrate privat cu privire la modul in care angajatorii isi indeplinesc obligatiile care decurg din functionarea acestuia au constituit aspectele asupra carora s-a oprit Mariana CAMPEANU, Presedinte CNPAS: "Indeplinirea obligatiilor cu privire la virarea contributiilor si la depunerea declaratiilor nominale, corect si in termenul legal, este extrem de importanta. Daca dumneavoastra, angajatorii, nu respectati procedurile legale, consecintele se rasfrang in primul rand asupra angajatilor, pe care ii privati de un drept la proprietate, dar si asupra sistemului in sine, pentru ca apar reglaje foarte dificil de efectuat, care perturba intreaga activitate."

Totusi, ca la fiecare editie din 2008, tema centrala a intalnirii a urmarit identificarea modului in care angajatorii pot utiliza oportunitatile oferite de pensiile private facultative, alaturi de asigurarile de viata si alte tipuri de beneficii salariale, pentru a imbunatati retentia personalului propriu. In deschiderea acestui subiect, Stefan PRIGOREANU, Membru al Consiliului CSSPP, a realizat o analiza detaliata a evolutiei pietei de pensii private facultative, prezentand totodata intentiile autoritatii de reglementare si supraveghere in domeniu cu privire la dezvoltarea Pilonului III de pensii private in viitor. Totodata, oficialul CSSPP a tinut sa sublinieze inca o data ca "sistemul este sigur, atent reglementat si indeaproape supravegheat. Comisia este constienta ca pentru ca pensiile private facultative sa reprezinte intr-adevar o solutie eficienta mai sunt necesare schimbari legislative, mai ales o crestere a plafonului de deductibilitate. De asemenea, trebuie finalizata elaborarea legii privind plata pensiilor. Aceste obiective sunt prioritare pentru CSSPP, ca si monitorizarea activitatii operatorilor."

Operatorii au pledat pentru participarea angajatorilor, alaturi de angajatii lor, la constituirea de pensii private facultative, subliniind atat beneficiile economice si de notorietate, cat si rolul educativ pe care acest demers il va avea cu siguranta. Astfel, Dr. Crinu ANDANUT, CEO, ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private, a subliniat ca "in conditiile care pot fi previzionate pentru evolutia economiei romanesti, si mai ales cu privire la forta de munca, este evident ca pensia de stat si suplimentul oferit de participarea la Pilonul II nu pot furniza, impreuna, un venit suficient care sa permita mentinerea standardului de viata cu care ne-am obisnuit in timpul vietii active. In acest context, rolul pensiilor private facultative devine foarte important. Angajatorii au oportunitatea de a juca un rol social important in educarea financiara a populatiei, folosind in acelasi timp acest instrument pentru imbunatatirea politicilor lor de resurse umane."

Romeo JANTEA, Consultant, JANTEA Profesional, a adaugat: "Daca perceptia oamenilor cu privire la economisire nu se va schimba curand, vom plati cu totii scump placerea actuala de consuma. In acest moment, participand alaturi de angajati la constituirea unei pensii private, angajatorii pot impulsiona o schimbare de mentalitate care este foarte necesara".

Mihai POPESCU, Director Institutii Financiare, AIG Life, a adaugat ca "marii operatori au experienta necesara pentru a construi pachete de beneficii personalizate care sa raspunda cel mai bine necesitatilor de economisire si protectie ale angajatilor, tinand seama de obiectivele, conditionarile economice si caracteristicile fiecarui angajator."

A doua parte a intalnirii de la Brasov a fost dedicata dialogului dintre angajatorii prezenti si invitatii speciali care au raspuns intrebarilor lansate din public. Subiectele luate in discutie au vizat atat detalii procedurale, privind depunerea declaratiilor nominale sau calculul si inregistrarea contabila si fiscala a deductibilitatii sau aspecte tehnice ca transmiterea dreptului la proprietate asupra activelor acumulate, transferul intre fonduri, modalitatile si instrumentele informatice care stau la indemana angajatorilor pentru plata contributiilor, cat si dezbateri asupra optimizarii structurii pachetelor de beneficii.

Unul dintre subiectele care a revenit in mod repetat in atentie este cel al estimarii cuantumului pensiei. Cristian ROSU, Director General, CSSPP, a explicat: "Cu datele pe care le avem in prezent nu putem face aprecieri asupra dimensiunilor concrete ale pensiei pe care o va obtine fiecare participant. Se pot emite ipoteze cu privire la evolutia pe termen lung a randamentelor si, implicit, la o posibila valoare finala a activelor acumulate in contul participantului. Desigur, orice calcul de acest fel contine o doza mare de aproximatie pentru ca este foarte greu, daca nu imposibil, sa prevedem cu exactitate cum vor evolua pietele financiare pe parcursul urmatorilor 30 sau 40 de ani. Chiar si asa, numai dupa ce legea privind plata pensiilor va fi elaborata, si vom cunoaste toti parametri tehnici, vom putea calcula un nivel probabil al pensiei."

Ca o suma a concluziilor desprinse din acest dialog, in interventia sa, Mihai BELICCIU, Director Executiv Marketing, BCR Asigurari de Viata, a afirmat: "Indemnul nostru este acesta: intrati in joc. Aveti deschiderea de a depasi dificultatile si imperfectiunile sistemului din faza actuala si actionati privind in perspectiva. Rezultatele nu pot fi decat pozitive."
Daniela GHETU, Media XPRIMM: Pensiile Private - o evaluare la start

Stefan PRIGOREANU, CSSPP: 1 an de pensii private facultative

Dr. Crinu ANDANUT, ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private: Sistemul de pensii facultative - Oportunitati si provocari 2008

Mihai BELICCCIU, BCR Asigurari de Viata: Instrumente de motivare a angajatilor

Mihai POPESCU, AIG Life: Beneficii pentru Angajati din perspectiva Angajatorilor

Sergiu COSTACHE, Media XPRIMM: Pensiile Private - Opinia publicului
INVITATI SPECIALI
CNAPSMariana CAMPEANU
CSSPPStefan PRIGOREANU
CSSPPCristian ROSU
ALLIANZ-TIRIAC Pensii PrivateDr. Crinu ANDANUT
ALLIANZ-TIRIAC Pensii PrivateCamelia COJOCARU
BCR ASIGURARI DE VIATAMihai BELICCIU
AIG Life Asigurari Mihai POPESCU
Jantea ProfesionalRomeo JANTEA
CCI BrasovMihai LIVADARIU

Compania
Nume
AGROSERVICE SAMihaela DOVLECEL
AGROSERVICE SAJolan NAGY
AIG Life Asigurari Cristina BOLOCAN
AIG Life Asigurari Remus UNGUREANU
AIG Life Asigurari Irina UNGUREANU
AIG Life Asigurari Liliana DUTA
ALLIANZ-TIRIAC ASIGURARIMarius COSTE
ALLIANZ-TIRIAC ASIGURARIMihai MANEA
ALLIANZ-TIRIAC ASIGURARISimona NECULA
ALLIANZ-TIRIAC ASIGURARIIoan PIPOS
ALLIANZ-TIRIAC ASIGURARIVasilica FODOR
ALLIANZ-TIRIAC ASIGURARICristina AVRAMESCU
ALPIN 2003Ana-Maria MUNTEANU
APEMIN ZIZINEva MUNTEANU
ARO PALACE SACarmen NITU
AUTOSTART SAIoana LUPOIAN
AUTOSTART SALivia URDEA
AVIVA ASIGURARI DE VIATACatalin - Emilian RATIU
BCR ASIGURARI DE VIATAMarcel GAVRILA
BCR ASIGURARI DE VIATALaudatu CIUPERCA
BIOEF BRASOVCamelia OLTEANU
BIOEF BRASOVNagy LENKE
BRAHMS INTERNATIONAL Iudith SZENTPALI
BRAHMS INTERNATIONAL Mariana PIRPILIU
CARMEN ANA INTERNATIONAL Viorica POPESCU
CECCAR BRASOVMonica URS
CECCAR BRASOVMarius DOBRE
CJP ARGESAdrian Marius OLARESCU
CJP BRASOVCamelia BUGNAR
CJP BRASOVIoan PAMPARAU
CJP BRASOVCarmen STANESCU
CJP COVASNACristina DRAGANEL
CJP COVASNABodor Peter BALAZS
CJP HARGHITAKatalin BAN
COBCO SAGheorghe BLAMUIANU
CON CONS SRLMarilena VIERU
CON CONS SRLAlice FANDEL
CONDMAG SACorina - Ileana STROE
CONDMAG SADorina TANASA
CONTRADE SRLAna MARGEAN
CREST IMPEX SRLDraga CATANA
DACOROM INTERNATIONALEcaterina KATALOZSA
DIP MOTORS Alina - Maricela BONIS
DORIPESCO PROD SRLCornelia IRIMESCU
ECOPACK SAMaria TANASE
ELECTRICA TRANSILVANIA SUDCorneliu Victor SARU
ELECTROPRECIZIA SADan - Radu BOBERSCHI
EUROFARM SARosita WATZATRA
EUROFARM SACrenguta MIHOCI
HIDROMECANICA SAMircea AVRAMIA
HIDROMECANICA SACorina MOT
HIPERDIA SAOlivia CHIROIU
ICCO SRLMihaela BACEA
IRON DESIGN Svetlana TARABURCA
KRAFT FOODS ROMANIAAdriana COSTEA
KRONMAT SRLMimi OROS
LUSTIC INVEST Elena BAGACIAN
MANTRAX ROMSTAL Ramona - Ioana CHIRITOIU
MANTRAX ROMSTAL Georgiana SAMOIL
MARUB SACalin ARDELEANU
METROM TRADING SARodica - Simona CIRNATIU
METROM TRADING SAClara CIOCHINA
MODAROM SCM BRASOVElena - Aurica BOBANCU
MUNCA MANUALA SCMMaria SERBANESCU
MUNCA MANUALA SCMMihaela - Nicoleta LEESCU
OCOLUL SILVIC RASNOV Cristina - Elena POP
OCOLUL SILVIC RASNOV Daniela DANESCU
PANTEX SALigia TURCU
PATER - CONSULT SRLToma PIRAU
PROMOCON SRLRazvan GRECU
PUROLITE SRLCristina LIE
QUALITRON - ASIGURARIFlorica DONEA
RAMOS COM SRLMonica - Ramona POPA
SCHAEFFLER RAMANIACarmen STROE
SCHAEFFLER RAMANIARaluca PUIU
SIF TRANSILVANIALuiza RADUTA
SIF TRANSILVANIACatalina RUSE
SNTFM "CFR MARFA" BrasovSimona NAGY
SNTFM "CFR MARFA" BrasovAnica ZAHARIE
SUGAS SAEva MATE
SUGAS SAMaria-Magdolna PASZKA
TERWA ROMANIA Paula LAPUSNEANU
TIPOTEX SAMihaela VARSAN
TIPOTEX SAClaudia ZAHARIA
TOTAL LIDER 2000 Adrian IONICA
TOTAL LUBRICANTS SADorian PERCEC
TOTAL LUBRICANTS SANionila BARNA
TRANSILANA SAOfelia AMBRUS
VOLKSBANKBogdan Silviu ZAHARIA
WICTORY COMPANYCostel DUTU