Pensii Private
 Despre noi  Contact       


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Tendinte 
 Intrebari frecvente 
 Termeni 
 Ghid de pensii private 

Intrebari frecvente

Inapoi

Cum se va face controlul acumularii in contul de pensie?


Companiile de administrare a fondurilor de pensii private au obligatia de a comunica anual fiecarui participant date relevante despre situatia contului sau. Aceste informatii sunt furnizate gratuit, prin corespondenta scrisa. In plus, participantul este indreptatit sa solicite informatii suplimentare ori de cate ori considera necesar, contra cost. Prospectele fondurilor de pensii mentioneaza clar regimul in care se desfasoara aceasta operatiune. Administratorii fondurilor autorizate in prezent in Romania ofera acest serviciu gratuit sau contra unui cost care nu depaseste costul efectiv de punere la dispozie a informatiilor. De asemenea, unele dintre companiile de administrare a fondurilor de pensii private ofera participantilor posibilitatea de a accesa on-line informatiile privind situatia contului propriu.

De asemenea, administratorii au obligatia de a atentiona in scris participantii ori de cate ori se inregistreaza o situatie de neplata a contributiei, astfel incat daca in numele participantului contribuie si angajatorul sau, angajatul va fi avertizat de catre administratorul fondului in cazul in care contributia nu este virata.

Totodata, informatii generale privind evolutia volumului de active in administrare, valoarea unitara a activelor nete si, implicit, randamentul investitional obtinut, sunt publicate pe site-urile companiilor de administrare a fondurilor de pensii private. Acestea sunt actualizate saptaminal.

In plus, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private publica lunar, pe site-ul propriu, www.csspp.ro, in sectiunea de “Date Financiare”, o situatie centralizata a activelor fondurilor de pensii private.

Raspunsurile de la rubrica Intrebarea Zilei sunt elaborate de redactia XPRIMM Pensii, cu consultarea specialistilor din piata si autoritatii de supraveghere
Editor: Daniela GHETU | Publicat pe 11.06.2008

Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine: