Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Stiri 
 Administratori 
 Fonduri de pensii private 
 Auditori 
 Depozitari 
 APAPR 
 CSSPP 
 Legislatie 
 Opinii 

Stiri

Inapoi

BCR Pensii este primul administrator de pensii ocupationale Pilon IV din Romania


BCR Pensii este prima companie din Romania care a fost autorizata de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) ca administrator de fonduri de pensii ocupationale Pilon IV.

Pilonul IV este o schema de pensie optionala prin intermediul careia angajatorii pot asigura beneficii suplimentare angajatilor, in timpul activitatii lor, sub forma unei contributii la fond, in vederea obtinerii de catre acestia a unei pensii ocupationale.

Practic, Pilonul IV este o schema de pensii in care fiecare companie care decide sa participe are obligatia sa ofere produsul tuturor angajatilor sai si sa vireze contributii in contul acestora, insa are totodata libertatea de a stabili cuantumuri diferentiate de contributie proprie pentru fiecare angajat, pe criterii cum ar fi vechimea, functia detinuta sau nivelul salarial.

O caracteristica specifica Pilonului IV este clauza de vesting, care presupune ca angajatii devin proprietarii sumelor acumulate la expirarea unui termen de maximum 3 ani, cu conditia ca raportul in baza caruia au fost platite respectivele contributii de catre angajator sa fie inca in vigoare.

"Ne bucura sa fim prima companie din piata ce ofera acest produs de pensie de tip business-to-business. Pensiile ocupationale au beneficii majore atat pentru angajati, care au posiblitatea sa acumuleze mai multi bani pentru pensie, cat si pentru angajatori, care castiga un mod unic si inovativ de retentie al salariatilor. Totodata, o companie care creeaza un fond de pensii dedicat pentru angajatii sai va profita de un imens capital de imagine pe piata mereu in miscare a muncii. Fondurile de pensii ocupationale sunt foarte potrivite pentru marii angajatori, dar pot fi alegerea ideala si pentru companiile medii. Acestea pot oferi contributii generoase sau pot alege sa se asocieze intr-un singur fond comun, pentru a reusi sa creeze masa critica necesara constituirii unui fond de pensii dedicat", a declarat Radu CRACIUN, Director General si Presedinte al Directoratului BCR Pensii.

Posibilitatea de a administra un fond de pensii ocupationale apartine exclusiv unui administrator autorizat in acest scop de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara.

In acest moment, BCR Pensii este singura societate din Romania autorizata pentru a oferi Pilonul IV companiilor publice sau private. BCR Pensii administreaza active nete de peste 6,6 miliarde lei si are peste 857.000 de participanti (date cumulate pentru FPAP BCR si FPF BCR PLUS, valabile la 31.12.2021 si preluate de pe site-ul ASF).

Pilonul IV vine in completarea celor trei piloni de pensii dn Romania: Pilonul I - pensia publica de la stat, Pilonul II - sistemul de pensii obligatorii administrate privat, si Pilonul III - sistemul de pensii facultative administrate privat.

Orice participant la fondurile administrate de BCR Pensii isi poate verifica valoarea activului personal de pensie si istoricul contributiilor sale prin contul online gratuit 24 Pensie (https://www.24pensie.ro/).

Participantii care sunt insa si clienti BCR - utilizatori de aplicatie George, au posibilitatea sa afle, complet gratuit, informatii despre pensia lor Pilon 2 / Pilon 3 de la BCR Pensii direct in George, alaturi de restul produselor si serviciilor lor financiare de la BCR.

BCR Pensii S.A.F.P.P. S.A administreaza Fondul de Pensii Facultative BCR Plus (Pilonul III) si Fondul de Pensii Administrat Privat BCR (Pilonul II).


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 15.02.2022

Cele mai recente stiri:
» Reactia BRD Pensii la sanctiunile ASF
» ASF a sanctionat conducerea unei societati de administrare a fondurilor de pensii private
» Va fi PEPP un succes? Evolutia sistemului paneuropean de pensii depinde de autoritati
» NN Pensii ramane parte din compania internationala NN Group
» APAPR: Noi exceptii de la Pilonul II ar fi negative pentru salariati si impotriva angajamentelor europene ale Romaniei
» Activele fondurilor de pensii private obligatorii au crescut cu 15% in februarie
» Numarul pensionarilor s-a redus in 2021. Pensia medie lunara a fost de 1.666 lei
» Comisia Europeana: A intrat in vigoare produsul paneuropean de pensii personale - PEPP
» Piata pensiilor private in 2021: Peste 50.000 de romani au incasat deja pensie privata. Suma medie, aproape dubla fata de 2018
» Contributia pentru Pilonul II de pensii va creste de la 3,75% la 4,75%


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva