Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Stiri 
 Administratori 
 Fonduri de pensii private 
 Auditori 
 Depozitari 
 APAPR 
 CSSPP 
 Legislatie 
 Opinii 

Stiri

Inapoi

Asociatia CFA Romania lanseaza studiul "Viitorul Sistemului de Pensii din Romania"


In cadrul unui eveniment care va avea loc vineri, 13 decembrie, Asociatia CFA Romania lanseaza primul sau studiu prin care face o analiza completa a sistemului de pensii din Romania. Pensiile sunt un subiect actual, iar Asociatia CFA Romania isi propune ca prin intermediul studiului "Viitorul Sistemului de Pensii din Romania" sa prezinte solutii pentru asigurarea unui sistem de pensii solid, bine structurat, care sa raspunda cat mai bine nevoilor societatii.

Securitatea financiara dupa pensionare are o importanta covarsitoare atat pentru indivizi, cat si pentru societate, in ansamblu, fiind necesar ca majoritatea tarilor sa faca fata efectelor sociale, economice si financiare ale imbatranirii populatiei. Determinarea celei mai bune structuri a unui sistem de pensii sigur este o provocare, constituind un subiect ce acopera aspecte privind politicile guvernamentale, practicile angajatorilor, educatia financiara, nevoile investitorilor individuali si nu numai.

Adrian CODIRLASU, CFA - presedintele Asociatiei CFA Romania a declarat: "In viitor vor fi necesare schimbari majore a sistemului de pensii, deoarece o proportie importanta a populatiei va fi la pensie, nu va mai munci si se va baza pe veniturile altor membri ai familiei si pe guvern. Si acest lucru se va intampla in conditiile unei scaderi a populatiei. Tinand cont de aceasta provocare, consideram ca trebuie luate masuri in sensul majorarii componentei de contributii definite, publice sau private, (vs beneficii definite care vor crea datorie publica si vor pune o povara suplimentara pe generatiile urmatoare). De asemenea, trebuie incurajata educatia financiara si constientizat faptul ca independenta financiara la pensionare depinde de fiecare dintre noi."

Autorii acestui studiu, Cristian POPA, CFA - Membru in Consiliul Director al Asociatiei CFA Romania, Adrian CODIRLASU, CFA - Presedinte al Asociatiei CFA Romania si Dragos CABAT, CFA - Membru in Consiliul Director al Asociatiei CFA Romania, au analizat situatia actuala a sistemului de pensii din Romania si au luat in considerare scenarii posibile pentru imbunatirea situatiei viitorilor pensionari.Asociatia CFA Romania, in parteneriat cu Facultatea de Relatii Economice Internationale din cadrul ASE Bucuresti, organizeaza conferinta "Viitorul sistemului de pensii din Romania - In anul 2030 vom mai avea pensie de la stat?", in data de 13 decembrie 2019. Conferinta se va desfasura la Academia de Studii Economice - ASE, Bucuresti, sala Aula Magna, incepand cu ora 10:00. Va puteti inscrie la eveniment completand acest formular pana in 12 decembrie.

CFA Romania este asociatia profesionistilor in investitii din Romania, detinatori ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA), calificare administrata de CFA Institute (USA). CFA Romania este una dintre cele peste 159 de societati membre ale CFA Institute, asociatia avand misiunea de a promova interesele specialistilor in investitii si de a mentine standarde ridicate de integritate si excelenta profesionala.

In prezent, CFA Romania are peste 240 de membri, detinatori ai titlului de Chartered Financial Analyst (CFA). Profesionistii care sunt membri ai asociatiei CFA Romania lucreaza pentru institutii de reglementare, institutii supranationale, institutii bancare, firme de asigurari, firme de intermediere de valori mobiliare, firme de asset management, fonduri de pensii, firme de consultanta, sectorul public, institutii de invatamant, companii care activeaza in diverse sectoare economice etc.


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 11.12.2019

Cele mai recente stiri:
» Activele fondurilor de pensii din Pilonul II si III au crescut in prima luna din 2021
» ASF: Aproape 60.000 de persoane au aflat, in 2020, la ce fond de pensii contribuie
» InfoCons si METROPOLITAN Life SAFPAP lanseaza o campanie pentru educarea si informarea consumatorilor in domeniul pensiilor private
» Cele mai performante fonduri de Pilon II de la lansare si pana la finalul anului 2020
» Ministrul Muncii: Pensiile vor fi recalculate
» Cristian POPA, CFA Romania: Sistemul public nu va putea plati pensii decente in viitor
» Radu CRACIUN, APAPR: Rezultatele investitionale din sistemul pensiilor private raman foarte bune
» Pilon III: Activele fondurilor de pensii facultative au depasit 2,8 miliarde de lei, in noiembrie 2020
» Pilonul II de pensii a ajuns la active totale de peste 73,14 mld. lei, la finalul lunii noiembrie
» Evolutia pietei pensiilor private in primele noua luni ale anului 2020


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva