Pensii Private
 Despre noi  Contact       


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 

Stiri

Inapoi

Asociatia CFA Romania lanseaza chestionarul "Imbatranirea populatiei este problema noastra a tuturor!"


Asociatia CFA Romania anunta lansarea chestionarul "Imbatranirea populatiei este problema noastra a tuturor!" Independenta financiara la batranete depinde de deciiziile pe care le luam cand suntem tineri.

Imbatranirea populatiei este un subiect actual si "fierbinte" pentru multe dintre statele lumii, iar Romania se confrunta cu aceleasi probleme, la care trebuie sa le gaseasca solutii in urmatorii ani.

Siguranta financiara mai ales dupa pensionare are o importanta covarsitoare atat pentru indivizi, cat si pentru societate, in ansamblu, iar la nivel global este necesar ca majoritatea tarilor sa faca fata efectelor sociale, economice si financiare ale imbatranirii populatiei.

In contextul in care populatia Romaniei scade si totodata si numarul persoanelor active descreste, ne punem intrebarea daca ne putem baza pe "bunastarea statului". Credem ca solutia este la fiecare dintre noi, pentru ca noi vom fi acei oameni in varsta care se pensioneaza, multi in acelasi timp, de aceea trebuie sa luam masuri si sa avem grija de independenta noastra financiara.

In incercarea de a aduce o perspectiva informata si o baza pentru dezbateri constructive in societatea romaneasca avand ca tema imbatranirea populatiei si posibilele solutii, Asociatia CFA Romania lanseaza chestionarul "Imbatranirea populatiei este problema noastra a tuturor!".

"Rezultatele chestionarului vor fi analizate si vom publica un studiu care isi propune sa analizeze atitudinea romanilor vis-a-vis de imbatranire, punand accent pe dimensiunile sociale, profesionale si financiare ale procesului. Intrebarile din chestionar adreseaza modul cum evalueaza romanii capacitatea statului de a promova bunastarea economica si sociala a cetatenilor lui, cum fiecare dintre noi percepe imbatranirea si ce masuri luam pentru a ne asigura independenta financiara si un nivel de trai decent in perioadele in care vom deveni vulnerabili financiar." declara Andreea NICA, CFA - Membru al Consiliului Director al Asociatiei CFA Romania.

Chestionarul poate fi completat aici: "Imbatranirea populatiei este problema noastra a tuturor!".

Asociatia CFA Romania considera important acest demers, si isi doreste sa implice mediul institutional, angajatorii si mediul de afaceri precum si participantii individuali intr-un dialog constructiv, orientat catre identificarea celor mai adecvate solutii cu privire la imbatranirea populatiei in Romania.


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 05.08.2021

Cele mai recente stiri:
» Pilonul II de pensii private obligatorii dupa primii 15 ani: Romanii au virat 16,9 mld. EUR si au acum in conturi cu 5 mld. EUR mai mult
» Curtea Constitutionala respinge obiectiile. Modificarile ASF la Pilonul II merg la promulgare
» INS: Numarul mediu de pensionari a scazut anul trecut cu 75.000 de persoane
» Pensia medie lunara, in crestere cu 0,5% in trimestrul IV 2022
» Vesti bune pentru aproape 8 milioane de viitori pensionari. Fondurile Pilon II au marcat un plus serios
» 90.000 de romani au incasat deja pensie privata. Vesti bune pentru milioanele care urmeaza sa intre la plata
» Castigul romanilor in Pilonul II, dublu fata de inflatie in aproape 15 ani
» EIOPA publica rezultatele testului de stres cu privire la riscurile de mediu la care sunt supuse fondurile de pensii ocupationale
» INS: Pensia medie lunara a ajuns la 1.856 de lei. Numarul mediu de pensionari a scazut
» Ordonanta de Urgenta care modifica legislatia pensiilor private a fost adoptata de Guvern


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva