Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 

Stiri

Inapoi

Asociatia CFA Romania lanseaza chestionarul "Imbatranirea populatiei este problema noastra a tuturor!"


Asociatia CFA Romania anunta lansarea chestionarul "Imbatranirea populatiei este problema noastra a tuturor!" Independenta financiara la batranete depinde de deciiziile pe care le luam cand suntem tineri.

Imbatranirea populatiei este un subiect actual si "fierbinte" pentru multe dintre statele lumii, iar Romania se confrunta cu aceleasi probleme, la care trebuie sa le gaseasca solutii in urmatorii ani.

Siguranta financiara mai ales dupa pensionare are o importanta covarsitoare atat pentru indivizi, cat si pentru societate, in ansamblu, iar la nivel global este necesar ca majoritatea tarilor sa faca fata efectelor sociale, economice si financiare ale imbatranirii populatiei.

In contextul in care populatia Romaniei scade si totodata si numarul persoanelor active descreste, ne punem intrebarea daca ne putem baza pe "bunastarea statului". Credem ca solutia este la fiecare dintre noi, pentru ca noi vom fi acei oameni in varsta care se pensioneaza, multi in acelasi timp, de aceea trebuie sa luam masuri si sa avem grija de independenta noastra financiara.

In incercarea de a aduce o perspectiva informata si o baza pentru dezbateri constructive in societatea romaneasca avand ca tema imbatranirea populatiei si posibilele solutii, Asociatia CFA Romania lanseaza chestionarul "Imbatranirea populatiei este problema noastra a tuturor!".

"Rezultatele chestionarului vor fi analizate si vom publica un studiu care isi propune sa analizeze atitudinea romanilor vis-a-vis de imbatranire, punand accent pe dimensiunile sociale, profesionale si financiare ale procesului. Intrebarile din chestionar adreseaza modul cum evalueaza romanii capacitatea statului de a promova bunastarea economica si sociala a cetatenilor lui, cum fiecare dintre noi percepe imbatranirea si ce masuri luam pentru a ne asigura independenta financiara si un nivel de trai decent in perioadele in care vom deveni vulnerabili financiar." declara Andreea NICA, CFA - Membru al Consiliului Director al Asociatiei CFA Romania.

Chestionarul poate fi completat aici: "Imbatranirea populatiei este problema noastra a tuturor!".

Asociatia CFA Romania considera important acest demers, si isi doreste sa implice mediul institutional, angajatorii si mediul de afaceri precum si participantii individuali intr-un dialog constructiv, orientat catre identificarea celor mai adecvate solutii cu privire la imbatranirea populatiei in Romania.


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 05.08.2021

Cele mai recente stiri:
» Doar 1 din 10 romani din Pilonul II isi verifica online contul de pensie privata
» Dan ARMEANU, ASF: Piata pensiilor private a inregistrat o performanta deosebita in 2021
» ASF: Legea de plata pe Pilonul II ar putea fi finalizata anul viitor
» Informatiile despre pensii ar putea fi mai usor de obtinut
» Sistemul de pensii private a crescut cu 25% in primele 9 luni din 2021 si a ajuns la active de peste 90 mld. lei
» VIDEO: Care sunt perspectivele pietei de pensii private?
» Fondurile de pensii private au platit deja peste 1 mld. lei catre 115.000 de beneficiari
» Virgil ICHIM, aprobat pentru un nou mandat la conducerea ALLIANZ-TIRIAC Pensii
» La ce sa fii atent cand iti alegi un fond de pensii private
» ASF: Romania, realeasa in Comitetul Executiv al Organizatiei Internationale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva