Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Tendinte 
 Intrebari frecvente 
 Termeni 
 Ghid de pensii private 

Rubrica angajatorului

Inapoi

Angajatorii clujeni prefera asigurarile de viata si pensiile private


Intr-un top alcatuit de angajatorii prezenti la Forumul Economic de Cluj, asigurarile de sanatate, pensiile private si primele sunt cotate ca beneficiile cele mai interesante pentru angajatii lor. Astfel, asigurarile de sanatate au intrunit 61% din optiunile repondentilor, pensiile private 51%, iar primele 42% (fiecare repondent a avut posibilitatea de a selecta mai multe tipuri de beneficii). Pe locul 4 se situeaza asigurarile de viata, cu 38% optiuni exprimate, in timp ce abonamentele la o clinica medicala privata au fost selectate de numai 24% dintre angajatorii care au raspuns sondajului.


Desi rezultatele sondajului nu au fost inca prelucrate integral, primele rezultate disponibile pun in evidenta si optiunile personale ale persoanelor intervievate, preponderent factori de decizie cu pozitii de middle si top management in companiile lor. Astfel, 50% dintre repondenti au declarat ca detin cel putin unul dintre cele trei produse financiare nominalizate in sondaj: pensie private , asigurare de viata, asigurare de sanatate. In acest context, asigurarile de viata, produsul cu cea mai indelungata traditie, ocupa primul loc, 50% dintre cei care au raspuns chestionarului declarand ca detin o asigurare de viata, alaturi de care, in mai mult de jumatate de cazuri, se regaseste si o asigurare de sanatate sau un plan de pensie privata. Pensiile private si asigurarile de sanatate sunt detinute in proportii similare, de 32%, respectiv 28%.

Cat priveste intentiile in viitor, asigurarile de viata se claseaza, de asemenea, pe primul loc, atat in intentiile de cumparare pentru anul 2009 (16%), cat si intr-o perspectiva mai indelungata (15%). Pe termen scurt (anul 2009), asigurarile de sanatate devanseaza pensiile private, cu o intentie de cumparare declarata de 11%, de 7%. Pe termen mediu, pensiile private depasesc insa asigurarile de sanatate cu cateva punste procentuale (14%, fata de 11%).

De remarcat ca, din perspectiva corporatista, existenta unei deductibilitati fiscale acorda un plus de interes pensiilor private si asigurarilor de sanatate, in planul optiunilor personale (retail), avantajele oferite de complexitatea politelor de asigurari de viata, incluzand atat componenta de protectie, cat si cea de economisire, prevaleaza asupra avantajelor fiscale asociate pensiilor private sau asigurarilor de sanatate.


CITITI PE ACEEASI TEMA:

Editor: Daniela GHETU | Publicat pe 24.06.2009

Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine: