Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Stiri 
 Administratori 
 Fonduri de pensii private 
 Auditori 
 Depozitari 
 APAPR 
 CSSPP 
 Legislatie 
 Opinii 

Stiri

Inapoi

ASF: Peste 32.000 de consumatori au accesat in S1 aplicatia "Afla la ce fond de pensii esti!"


Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a inregistrat, in primul semestru al acestui an, 32.826 de solicitari unice in aplicatia "Afla la ce fond de pensii esti!", in crestere cu aproximativ 26% comparativ cu perioada similara a anului precedent.

Aceasta evolutie reflecta, pe de-o parte, interesul in crestere al participantilor fata de sistemul fondurilor de pensii administrate privat, denumit generic Pilonul II, iar pe de alta parte evidentiaza utilitatea acestei aplicatii, pusa la dispozitia consumatorilor pe www.asfromania.ro, prin intermediul careia participantii pot identifica fondul de pensii la care contribuie.

In intervalul de referinta mentionat a fost constatata a scadere cu aproape 60% a numarului de interogari efectuate de catre acelasi consumator (aplicatia poate fi interogata de acelasi consumator, de cate ori doreste, efectul fiind dublarea/triplarea numarului de cereri adresate administratorilor). Diminuarea numarului cererilor de revenire se datoreaza suportului proactiv oferit consumatorilor, prin intermediul Call Center-ului A.S.F., comunicarii directe cu solicitantii (prin prezenta la sediul A.S.F.), precum si gradului mare de acuratete a informatiilor oferite intr-un timp scurt de raspuns (timpul mediu de apel - sub 3 minute).

Toti administratorii fondurilor de pensii administrate privat au respectat termenul de 10 zile alocat solutionarii cererilor de informatii privind apartenenta la Pilonul II inregistrate in aplicatia "Afla la ce fond de pensii esti!". Media timpului de raspuns pentru solicitarile solutionate a fost de aproximativ 4 zile, in perioada de referinta.

In Romania erau autorizate la sfarsitul lunii iunie 2020 un numar de sapte fonduri private de pensii obligatorii (Pilon II). Activele totale administrate de cele sapte fonduri erau de 65,93 miliarde lei la sfarsitul lunii iunie 2020, in crestere cu 19,58% fata de luna iunie 2019 si cu 204,17% mai mult fata de valoarea inregistrata in urma cu cinci ani. Numarul total de participanti in cele sapte fonduri era de 7,55 milioane la sfarsitul lunii iunie 2020, iar contributia medie lunara a acestora la fondurile private de pensii obligatorii era de 183,04 lei/luna.


Editor: Bianca CIOCOTISAN | Publicat pe 19.08.2020

Cele mai recente stiri:
» Activele fondurilor de pensii din Pilonul II si III au crescut in prima luna din 2021
» ASF: Aproape 60.000 de persoane au aflat, in 2020, la ce fond de pensii contribuie
» InfoCons si METROPOLITAN Life SAFPAP lanseaza o campanie pentru educarea si informarea consumatorilor in domeniul pensiilor private
» Cele mai performante fonduri de Pilon II de la lansare si pana la finalul anului 2020
» Ministrul Muncii: Pensiile vor fi recalculate
» Cristian POPA, CFA Romania: Sistemul public nu va putea plati pensii decente in viitor
» Radu CRACIUN, APAPR: Rezultatele investitionale din sistemul pensiilor private raman foarte bune
» Pilon III: Activele fondurilor de pensii facultative au depasit 2,8 miliarde de lei, in noiembrie 2020
» Pilonul II de pensii a ajuns la active totale de peste 73,14 mld. lei, la finalul lunii noiembrie
» Evolutia pietei pensiilor private in primele noua luni ale anului 2020


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva