Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Stiri 
 Administratori 
 Fonduri de pensii private 
 Auditori 
 Depozitari 
 APAPR 
 CSSPP 
 Legislatie 
 Opinii 

Stiri

Inapoi

ASF: Numarul romanilor care au solicitat informatii despre fondul de pensii la care contribuie, in crestere semnificativa


Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a analizat modul in care administratorii fondurilor de pensii administrate privat au raspuns, in trimestrul al III-lea al anului 2019, solicitarilor inregistrate in aplicatia "Afla la ce fond de pensii esti!".

Aplicatia "Afla la ce fond de pensii esti!", gazduita pe site-ul ASF - www.asfromania.ro.

Scopul actiunii desfasurate de ASF a fost de a identifica gradul de implicare a administratorilor cu privire la gestionarea serviciilor oferite participantilor la Pilonul II.

In trimestrul al III-lea al anului 2019, au fost inregistrate 19.451 de solicitari unice in aplicatia "Afla la ce fond de pensii esti!", cu 145% mai multe decat in perioada similara a anului precedent, cand s-au consemnat 7.921 de solicitari, ceea ce reflecta interesul in crestere fata de sistemul fondurilor de pensii administrate privat.

Numarul total al solicitarilor solutionate (petent contactat, petitie solutionata) a fost, in trimestrul al III-lea din 2019, cu aproape 152% mai mare, comparativ cu intervalul similar al anului precedent, noteaza ASF.

In cazul a 685 de solicitari, petentul nu a putut fi contactat, iar in cazul a 65 de solicitari, petentul a fost contactat, insa petitia nu a putut fi solutionata. Printre motivele care au generat aceste situatii se numara: numarul de telefon completat de petent era incorect si nu existau alte date de contact, petentul nu a raspuns la telefon, petentul a refuzat conversatia, numarul de telefon apartinea unei alte persoane, petentul nu a completat adresa de email etc.

Administratorii fondurilor de pensii administrate privat au respectat, in general, termenul de 10 zile alocat solutionarii cererilor de informatii privind apartenenta la Pilonul II. Media timpului de raspuns, la nivelul sistemului de pensii Pilon II, a fost de aproximativ 5 zile, in perioada de referinta.

ASF este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 05.11.2019

Cele mai recente stiri:
» Activele fondurilor de pensii din Pilonul II si III au crescut in prima luna din 2021
» ASF: Aproape 60.000 de persoane au aflat, in 2020, la ce fond de pensii contribuie
» InfoCons si METROPOLITAN Life SAFPAP lanseaza o campanie pentru educarea si informarea consumatorilor in domeniul pensiilor private
» Cele mai performante fonduri de Pilon II de la lansare si pana la finalul anului 2020
» Ministrul Muncii: Pensiile vor fi recalculate
» Cristian POPA, CFA Romania: Sistemul public nu va putea plati pensii decente in viitor
» Radu CRACIUN, APAPR: Rezultatele investitionale din sistemul pensiilor private raman foarte bune
» Pilon III: Activele fondurilor de pensii facultative au depasit 2,8 miliarde de lei, in noiembrie 2020
» Pilonul II de pensii a ajuns la active totale de peste 73,14 mld. lei, la finalul lunii noiembrie
» Evolutia pietei pensiilor private in primele noua luni ale anului 2020


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva