Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 

Stiri

Inapoi

APAPR si ENVISIA, parteneriat in scopul promovarii educatiei in domeniul guvernantei corporative


APAPR - Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania si ENVISIA - Boards of Elite au anuntat semnarea unui parteneriat in scopul promovarii educatiei in domeniul guvernantei corporative si cadrului de reglementare specific pensiilor private si pietelor financiare.

Radu CRACIUN, Presedinte APAPR, a declarat: "Fondurile de pensii private, in calitatea lor de actionari importanti ai companiilor romanesti, au un interes major in crearea unui cadru educational profesionist, care sa tinteasca explicit imbunatatirea guvernantei corporative, orice demersuri in acest sens bucurandu-se de sprijinul APAPR".

Gabriela HARTESCU, Decan, ENVISIA - Boards of Elite, a afirmat: "Un cadru solid de guvernanta corporativa este esential pentru realizarea obiectivelor economice si sociale pe termen lung si, in contextul actual, asigura infrastructura necesara de rezistenta la crize si la socuri. Etica si conduita profesionala sunt valori ale caror valente au fost redescoperite si revalorizate in contextul crizelor sanitara si economica cu care ne confruntam deja de cca 2 ani. Aceste valori se educa si tonul vine de la leadership. Avand obiective comune, promovand educatia ca un factor de progres, ENVISIA si APAPR isi unesc fortele si expertiza intr-un parteneriat educational care sustine promovarea celor mai bune practici in domeniul guvernantei corporative si contribuie la dezvoltarea profesionala continua a specialistilor care activeaza in domeniul pensiilor private si pe pietele financiare. Pentru Europa Centrala si de Est, ENVISIA reprezinta o platforma unica de dezvoltare profesionala si personala a elitelor, beneficiind de parteneriate de prestigiu cu universitati de top si asociatii profesionale importante din tara si din strainatate."

Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) este organizatia profesionala, neguvernamentala, apolitica si independenta care reuneste toti admnistratorii de fonduri de pensii private din Romania - atat cele obligatorii (Pilonul II), cat si facultative (Pilonul III) -, precum si bancile depozitare, avand ca obiective principale: protejarea intereselor membrilor sai, respectarea standardelor profesionale si pastrarea unor raporturi de concurenta loiala; imbunatatirea legislatiei din domeniul pensiilor private si pietelor financiare; informarea, educatia si cooperarea in domeniul pensiilor private. Principiile de baza ale asociatiei sunt: etica profesionala; prevenirea utilizarii ilicite de catre membrii Asociatiei a informatiilor confidentiale sau privilegiate; transparenta (atat in operatiunile de piata cat si in activitatile interne); egalitatea membrilor; unitatea de interese a membrilor; promovarea intereselor membrilor Asociatiei si ale participantilor la fondurile de pensii private; evitarea oricaror conflicte de interese.

Envisia Business School (ENVISIA) - Boards of Elite - este prima scoala de business din Romania si din Europa Centrala si de Est dedicata membrilor consiliilor de administratie, top managementului executiv (CEO, CFO, COO, CIO, CRO, etc), precum si specialistilor cu inalta expertiza care vizeaza aceste pozitii. ENVISIA ofera programe de certificare si de dezvoltare a competentelor si abilitatilor de conducere, servicii de mentoring si evaluare. O premiera europeana o reprezinta dezvoltarea programului "Board Practice and Directorship", in parteneriat cu Henley Businees School UK (scoala de business cu tripla acreditare, in Europa si SUA: AMBA, EQUIS, AACSB). De asemenea, o premiera nationala o reprezinta lansarea de catre ENVISIA in parteneriat cu BVB - Bursa de Valori Bucuresti a programului "Guvernanta Corporativa care Creeaza Valoare". ENVISIA este partener educational al unor prestigioase asociatii profesionale:

CISI - Chartered Institute for Securities and Investment UK, IASE - International Association for Sustainable Economy, AAFBR - Asociatia Analistilor Financiar-Bancari din Romania, ARIR - Asociatia pentru Relatii cu Investitorii la Bursa din Romania, ACI Romania - Asociatia Pietelor Financiare, ATR - Asociatia Trezorierilor din Romania, AAF - Asociatia Administratorilor de Fonduri, ACJSFB - Asociatia Consilierilor Juridici din Sistemul Financia-Bancar etc. Principalul obiectiv al ENVISIA il reprezinta evolutia profesionala si personala a elitelor, pentru dezvoltarea unui mediu de afaceri care sa genereze progress economic si social pe termen lung.


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 26.10.2021

Cele mai recente stiri:
» ASF interzice investitiile fondurilor de pensii private obligatorii in fonduri private de capital (private equity)
» METROPOLITAN Life SAFPAP lanseaza varianta actualizata a platformei digitale Pensia Ta
» BRD Pensii aduce clarificari dupa informatiile publicate azi in presa
» Allianz-Tiriac Pensii, revenire puternica a profitului in 2021
» Asociatia CFA Romania a lansat studiul despre imbatranirea populatiei si consecintele economice ale acestui fenomen
» Noi administratori la BRD Pensii, dupa sanctiunile aplicate de ASF
» BCR Pensii, revenire pe profit in 2021
» NN Pensii, liderul pietei, profit net de peste 100 milioane de lei in 2021
» Asociatia CFA Romania organizeaza marti lansarea studiului privind imbatranirea populatiei
» Metropolitan Pensii acorda actionarilor dividende de peste 17 milioane de lei pentru anul 2021


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva