Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 

Stiri

Inapoi

ALLIANZ-TIRIAC, prima pe piata pensiilor private


Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat, ieri, 6 martie a.c., cererea privind autorizare necesara constituirii primei societati de pensii de pe piata pensiilor facultative din Romania, ALLIANZ-TIRIAC Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative.
ALLIANZ-TIRIAC a depus documentatia pentru intrarea pe Pilonul III pe data de 22 februarie a.c..

"Am realizat un business-plan care acopera 10-20 de ani, intentia noastra fiind sa devenim lideri pe acest segment", a declarat Dr. Crinu ANDANUT, care va conduce noua entitate.
Lider al pietei de asigurari din Romania, ALLIANZ-TIRIAC este, de asemenea, interesata de cea de-a doua componenta a reformei sistemului public de pensii, respectiv Pilonul II (pensii obligatorii administrate privat).

"Forta financiara a ALLIANZ-TIRIAC si a Grupului ALLIANZ, din care facem parte, expertiza internationala la care avem acces, prin intermediul ALLIANZ, pe piete din Europa si din regiune - Europa Centrala si de Est - alaturi de o puternica retea de distributie sunt principalele avantaje pe care mizam in obtinerea pozitiei de lider pe aceasta piata", a aratat oficialul citat.
"Procesul de autorizare/avizare a entitatilor de pe piata pensiilor facultative, demarat la data de 30 octombrie 2006, este un proces continuu, cei interesati urmand sa depuna solicitarile la sediul CSSPP, insotite de documentatia stabilita de Legea nr.204/2006 si de normele emise in aplicarea acesteia", au precizat oficialii CSSPP.

Pentru a fi autorizata de catre CSSPP, o societate de pensii trebuie sa indeplineasca, cumulativ, urmatoarele conditii generale: sa se constituie sub forma unei societati pe actiuni, sa aiba ca obiect unic de activitate colectarea, administrarea, investirea activelor fondurilor de pensii facultative si, optional, furnizarea pensiilor private; denumirea societatii de pensii sa contina obligatoriu sintagma "societate de administrare a fondurilor de pensii facultative" si sa nu contina elemente de natura sa induca in eroare participantii, potentialii participanti sau alte persoane. In acelasi timp, capitalul social trebuie sa fie reprezentat prin actiuni emise de societatea de pensii, care sunt nominative, nu pot fi transformate in actiuni la purtator, nu pot fi actiuni preferentiale si pot fi denominate. Actul constitutiv al societatii de pensii trebuie sa prevada ca actionarii nu pot beneficia de drepturi preferentiale sau de alte privilegii si ca este interzisa limitarea drepturilor sau impunerea de obligatii suplimentare.

De asemenea, este necesar ca participatiile mai mici de 1% sa nu reprezinte, cumulat, mai mult de 10% din capitalul social, iar fondatorii sa faca dovada varsarii integrale si in forma baneasca a acestuia, care trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute de Lege si de normele emise. Cei interesati trebuie sa depuna dovada platii taxei de autorizare de constituire ca societate de pensii.

Editor: Mihaela CIRCU | Publicat pe 07.03.2007

Cele mai recente stiri:
» Reactia BRD Pensii la sanctiunile ASF
» ASF a sanctionat conducerea unei societati de administrare a fondurilor de pensii private
» Va fi PEPP un succes? Evolutia sistemului paneuropean de pensii depinde de autoritati
» NN Pensii ramane parte din compania internationala NN Group
» APAPR: Noi exceptii de la Pilonul II ar fi negative pentru salariati si impotriva angajamentelor europene ale Romaniei
» Activele fondurilor de pensii private obligatorii au crescut cu 15% in februarie
» Numarul pensionarilor s-a redus in 2021. Pensia medie lunara a fost de 1.666 lei
» Comisia Europeana: A intrat in vigoare produsul paneuropean de pensii personale - PEPP
» Piata pensiilor private in 2021: Peste 50.000 de romani au incasat deja pensie privata. Suma medie, aproape dubla fata de 2018
» Contributia pentru Pilonul II de pensii va creste de la 3,75% la 4,75%Arhiva