Pensii Private
 Despre noi  Contact       


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 

Stiri

Inapoi

ALLIANZ-TIRIAC, prima pe piata pensiilor private


Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat, ieri, 6 martie a.c., cererea privind autorizare necesara constituirii primei societati de pensii de pe piata pensiilor facultative din Romania, ALLIANZ-TIRIAC Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative.
ALLIANZ-TIRIAC a depus documentatia pentru intrarea pe Pilonul III pe data de 22 februarie a.c..

"Am realizat un business-plan care acopera 10-20 de ani, intentia noastra fiind sa devenim lideri pe acest segment", a declarat Dr. Crinu ANDANUT, care va conduce noua entitate.
Lider al pietei de asigurari din Romania, ALLIANZ-TIRIAC este, de asemenea, interesata de cea de-a doua componenta a reformei sistemului public de pensii, respectiv Pilonul II (pensii obligatorii administrate privat).

"Forta financiara a ALLIANZ-TIRIAC si a Grupului ALLIANZ, din care facem parte, expertiza internationala la care avem acces, prin intermediul ALLIANZ, pe piete din Europa si din regiune - Europa Centrala si de Est - alaturi de o puternica retea de distributie sunt principalele avantaje pe care mizam in obtinerea pozitiei de lider pe aceasta piata", a aratat oficialul citat.
"Procesul de autorizare/avizare a entitatilor de pe piata pensiilor facultative, demarat la data de 30 octombrie 2006, este un proces continuu, cei interesati urmand sa depuna solicitarile la sediul CSSPP, insotite de documentatia stabilita de Legea nr.204/2006 si de normele emise in aplicarea acesteia", au precizat oficialii CSSPP.

Pentru a fi autorizata de catre CSSPP, o societate de pensii trebuie sa indeplineasca, cumulativ, urmatoarele conditii generale: sa se constituie sub forma unei societati pe actiuni, sa aiba ca obiect unic de activitate colectarea, administrarea, investirea activelor fondurilor de pensii facultative si, optional, furnizarea pensiilor private; denumirea societatii de pensii sa contina obligatoriu sintagma "societate de administrare a fondurilor de pensii facultative" si sa nu contina elemente de natura sa induca in eroare participantii, potentialii participanti sau alte persoane. In acelasi timp, capitalul social trebuie sa fie reprezentat prin actiuni emise de societatea de pensii, care sunt nominative, nu pot fi transformate in actiuni la purtator, nu pot fi actiuni preferentiale si pot fi denominate. Actul constitutiv al societatii de pensii trebuie sa prevada ca actionarii nu pot beneficia de drepturi preferentiale sau de alte privilegii si ca este interzisa limitarea drepturilor sau impunerea de obligatii suplimentare.

De asemenea, este necesar ca participatiile mai mici de 1% sa nu reprezinte, cumulat, mai mult de 10% din capitalul social, iar fondatorii sa faca dovada varsarii integrale si in forma baneasca a acestuia, care trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute de Lege si de normele emise. Cei interesati trebuie sa depuna dovada platii taxei de autorizare de constituire ca societate de pensii.

Editor: Mihaela CIRCU | Publicat pe 07.03.2007

Cele mai recente stiri:
» Pilonul II de pensii private obligatorii dupa primii 15 ani: Romanii au virat 16,9 mld. EUR si au acum in conturi cu 5 mld. EUR mai mult
» Curtea Constitutionala respinge obiectiile. Modificarile ASF la Pilonul II merg la promulgare
» INS: Numarul mediu de pensionari a scazut anul trecut cu 75.000 de persoane
» Pensia medie lunara, in crestere cu 0,5% in trimestrul IV 2022
» Vesti bune pentru aproape 8 milioane de viitori pensionari. Fondurile Pilon II au marcat un plus serios
» 90.000 de romani au incasat deja pensie privata. Vesti bune pentru milioanele care urmeaza sa intre la plata
» Castigul romanilor in Pilonul II, dublu fata de inflatie in aproape 15 ani
» EIOPA publica rezultatele testului de stres cu privire la riscurile de mediu la care sunt supuse fondurile de pensii ocupationale
» INS: Pensia medie lunara a ajuns la 1.856 de lei. Numarul mediu de pensionari a scazut
» Ordonanta de Urgenta care modifica legislatia pensiilor private a fost adoptata de GuvernArhiva