Pensii Private
 Despre noi  Contact       


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 2017 
 2016 
 2015 
 2014 
 2013 
 2012 
 2011 
 2010 
 2009 
 2008 
 2007 
 Evenimente Partenere 
 Piete internationale 

 

Evenimentele anului 2007

Primul Forum Regional de Pensii Private - Cluj-Napoca, iunie 2007

Primul Forum Regional de Pensii Private, care a avut loc la Cluj-Napoca, a reunit reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, personalitati politice, principalii operatori din domeniul pensiilor private, lideri si specialisti in resurse umane din cele mai importante companii locale si reprezentanti ai presei.

Pornind de la prezentarea conceptului si stadiului de implementare a reformei pensiilor, vorbitorii au luat in discutie multiple aspecte privind stabilitatea si garantiile oferite de sistem, oferta principalilor operatori, beneficiile aduse participantilor la fondurile de pensii private.

Continuare

Forumul Regional de Pensii Private - Sibiu, august 2007


Joi, 2 august, Sibiul a devenit „Capitala Pensiilor Private”, prin organizarea unui eveniment de mare anvergura: Forumul Regional de Pensii Private. La eveniment au participat reprezentanti de top ai Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), personalitati politice, lideri ai sucursalelor locale ale companiilor de asigurari si ai brokerilor de profil din Sibiu si din judetele invecinate. Forumul a reunit, de asemenea, principalii operatori din piata pensiilor private, presa locala si nationala si, nu in ultimul rand, marii angajatori care isi desfasoara activitatea in judetele Sibiu, Alba, Brasov, Hunedoara, Mures si Valcea.
Continuare

Forumul Regional de Pensii Private - Iasi, septembrie 2007

Cu numai patru zile inaintea lansarii pensiilor private, municipiul Iasi a fost gazda Forumului Regional de Pensii Private. Evenimentul, desfasurat in data de 13 septembrie a.c., a reprezentat un bun prilej pentru ca operatorii sa se adreseze direct marilor angajatori din zona Moldovei si pentru ca acestia din urma sa primeasca toate informatiile cu privire la noul sistem de pensii.

La evenimentul organizat de Media XPRIMM au participat reprezentanti de top ai Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), personalitati politice, lideri ai viitorilor operatori de pe piata pensiilor private, ai brokerilor de profil din Iasi si din judetele invecinate. Au mai fost prezenti si reprezentanti ai presei locale si nationale si, nu in ultimul rand, marii angajatori care isi desfasoara activitatea in intreaga regiune a Moldovei.


Continuare

Conferinta Nationala de Pensii Private - Bucuresti, septembrie 2007

Prima editie a Conferintei Nationale de Pensii Private de dupa lansarea oficiala a sistemului de pensii private s-a desfasurat la Palatul Parlamentului, in data de 25 septembrie a.c., si a fost organizata de catre Revista PRIMM Asigurari&Pensii, cu Sprijinul Oficial si Participarea CSSPP - Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Un sondaj recent efectuat de 1asig.ro, cel mai vizitat portal de asigurari din Romania, releva faptul ca majoritatea respondentilor considera ca pensiile private facultative pot fi utilizate ca un factor de fidelizare a angajatilor, intr-o masura destul de mare, pe fondul tendintei de accentuare a crizei fortei de munca estimata de specialisti pentru urmatorii ani. De asemenea, potrivit unui studiu MEDNET, pensia privata se situeaza pe primul loc in clasamentul beneficiilor extrasalariale dorite de angajati, in ceea ce priveste fidelizarea. In acest context, din ce in ce mai multi angajatori se arata interesati de avantajele si oportunitatile oferite de Pilonul III al sistemului de pensii. Acest fapt este demonstrat si de numarul mare de companii angajatoare, cu numerosi salariati, care s-au aratat interesate sa participe la cea de a II-a Editie a Confe-rintei Nationale de Pensii Private (CNPP).

Continuare

Forumul Regional de Pensii Private - Constanta, octombrie 2007

Cea de a cincea editie a Forumului Regional de Pensii Private, desfasurata la Constanta, a reprezentat un bun prilej de intalnire intre autoritatile implicate in piata pensiilor private, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) si Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS), operatori si reprezentantii marilor angajatori.
"Suntem in plin proces de aderare la Pilonul II. Referitor la garantiile sistemului, pot sa va spun ca sunt peste 20 de filtre de siguranta pentru acesta", a precizat Stefan PRIGOREANU, Membru in Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, in deschiderea lucrarilor Forumului Regional de Pensii Private Constanta. "Exista nenumarate parghii prin care acest sistem este garantat: auditori, banci depozitare, supravegherea CSSPP sau viitorul fond de garantare. De aceea, avem incredere ca nu vor exista probleme majore pe piata pensiilor private", a subliniat Simona DITESCU, CEO, BCR Administrare Fond de Pensii.

Continuare

Forumul Regional de Pensii Private - Brasov


Miercuri, 7 noiembrie 2007, ora 9.30
Hotel ARO PALACE 5*, Brasov

Evenimentul este dedicat dialogului direct si interactiv intre marii angajatori din Brasov si Zona de Dezvoltare de Centru, conducerile CNPAS si CSSPP si principalii operatori de pensii private.
Continuare

Forumul Regional de Pensii Private - Pitesti


23 noiembrie 2007, ora 9.30

Univ. Constantin BRANCOVEANU, Pitesti


Evenimentul este dedicat dialogului direct si interactiv intre marii angajatori din Pitesti si Zona de Dezvoltare Sud-Muntenia, conducerile CNPAS si CSSPP si principalii operatori de pensii private.
Continuare