Pensii Private


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Stiri 
 Administratori 
 Fonduri de pensii private 
 Auditori 
 Depozitari 
 APAPR 
 CSSPP 
 Legislatie 
 Opinii 

Stiri

Inapoi

VIDEO: ASF: Largirea posibilitatilor de diversificare a investitiilor, o prioritate pentru piata de pensii private in 2015


"Piata romaneasca de pensii private a demonstrat in acesti ani ca este o piata foarte serioasa si foarte solida. In acelasi timp a contribuit la dezvoltarea altor piete si la finantarea economiei reale, cumparand pachete de actiuni substantiale cu ocazia privatizarilor care au avut loc pe Bursa de Valori Bucuresti. In acest context, pentru 2015 vom veni cu noi reglementari care vor permite o diversificare mai larga a portofoliului de investitii", a declarat Ion GIURESCU, Vicepresedinte ASF, intr-un interviu acordat XPRIMM cu ocazia Conferintei Nationale de Pensii Private.

Comentand asupra perspectivelor anului ce abia a inceput, oficialul ASF a spus: "Nu ne asteptam la cresteri spectaculoase, dar suntem siguri ca vom vedea in continuare un trend pozitiv, chiar daca mediul investitional este in continuare unul dificil. Sa nu uitam ca inca de la lansare pensiile private din Romania au avut de-a face, din punct de vedere investitional, cu un mediu dificil si au performat foarte bine chiar in aceste vremuri de "furtuna" financiara".

Din punct de vedere legislativ, principalele noutati asteptate pentru acest an sunt, potrivit lui GIURESCU, adoptarea noilor reglementari cu privire la investitiile fondurilor de pensii si lansarea pensiilor ocupationale, ca o extindere a Pilonului III de pensii private facultative. "Consideram ca pe langa pensia publica si pensia suplimentara oferita de Pilonul II de pensii private obligatorii, viitorii pensionari vor avea absoluta nevoie de inca un venit suplimentar pentru a dispune de venituri suficiente la pensie", a explicat domnia sa ratiunile care fac o prioritate din dezvoltarea economisirii pentru pensie pe baze facultative.

Toate prezentarile si materialele video inregistrate cu ocazia Conferintei Nationale de Pensii Private sunt disponibile aici.

Editia 2015 a Conferintei Nationale de Pensii Private, organizata in parteneriat strategic cu APAPR - Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania -, si cu sprijinul CFA Romania, a avut loc in 19 ianuarie, la Palatul Parlamentului.


Editor: Daniela GHETU | Publicat pe 21.01.2015

Cele mai recente stiri:
» Afla la ce fond de pensii esti! Peste 25.000 de persoane au aflat, de pe site-ul ASF, la ce fond contribuie
» Dan ARMEANU, ASF: Evolutie pozitiva a sistemului de pensii private in primul trimestrul al anului 2019
» ASF: Valoarea totala a activelor din sistemul de pensii private reprezenta 5,5% din PIB
» Noua lege a pensiilor, promulgata de Presedinte
» Fondurile de pensii administrate de ALLIANZ-TIRIAC au depasit 5% din capitalul Fondului Proprietatea
» Pilon II: Fondurile de pensii aveau active nete de 53,4 mld. lei la sfarsitul lunii mai 2019
» Legea pensiilor a fost adoptata de Camera Deputatilor
» Dan ARMEANU, ASF: Fondurile de pensii private reprezinta o sursa importanta de capital
» Numarul pensionarilor a scazut cu 17.000 in T1 2019. Cat a fost pensia medie?
» Cati romani economisesc intr-un fond de pensii facultative Pilon III?


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva