Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Stiri 
 Administratori 
 Fonduri de pensii private 
 Auditori 
 Depozitari 
 APAPR 
 CSSPP 
 Legislatie 
 Opinii 

Stiri

Inapoi

S-a infiintat Asociatia pentru Protectia Participantilor din Sistemul de Pensii Private


In 7 ianuarie a.c. a fost anuntata infiintarea Asociatiei pentru Protectia Participantilor din Sistemul de Pensii Private (Asociatia PPSPP), entitate constituita de un grup de initiativa cu scopul declarat de a "promova interesul general sau specific al participantilor la fondurile private de pensii, favorizand cresterea transparentei legate de functionarea fondurilor de pensii administrate privat".

Potrivit declaratiilor initiatorilor sai, necesitatea infiintarii acestei noi entitati deriva din impactul major pe care sistemul pensiilor private il poate avea atat asupra economiei romanesti, cat mai ales asupra viitorului financiar al participantilor, in conditiile in care acesta gestioneaza economiile pentru pensie a peste 6 milioane de cetateni, adica aproape o treime din populatia Romaniei. Asociatia isi propune sa actioneze ca un canal de comunicare a opiniilor participantilor, prin facilitarea dialogului structurat cu autoritatile statului implicate in sistemul de pensii private (Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private - CSSPP, Ministerul Finantelor Publice, etc.), cu Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania - APAPR, precum si cu celelalte parti interesate (stakeholders).

Presedintele Consiliului Director al Asociatiei PPSPP este Corina-Elena CUCOLI, iar activitatea curenta a Asociatiei se desfasoara prin intermediul Secretariatului General, condus de Gabriel BIRIS, Secretar General.

Corina CUCOLI, Presedintele Asociatiei pentru Protectia Participantilor din Sistemul de Pensii Private, declara: "In 2007, toate companiile care isi doreau sa administreze un fond privat de pensii se luptau pentru a aduna cat mai multi participanti in fond. La acea data, participantii eligibili cautau renumele si reputatia companiei care urma sa administreze fondul, pentru a-si lasa banii pe mana unui administrator sigur. Siguranta era cuvantul de ordine. Astazi, la 5 ani dupa constituirea fondurilor de pensii, participantii trebuie sa se uite si la valoarea contului lor si la rata de fructificare a economiilor lor pentru pensie. Asociatia noastra isi propune sa aduca un plus de cunoastere participantilor la fondurile private de pensii in sensul protejarii intereselor acestora".

Corina CUCOLI are o experienta de peste cinci ani in industria asigurarilor si pensiilor din Romania din care patru ani in cadrul companiei AVIVA Romania, unde a ocupat pozitia de Business Development Director si, mai tarziu, Director de Parteneriate si Bancassurance, fiind un om-cheie in perioada campaniei de aderare la fondurile de pensii obligatorii, coordonand trainingurile si actiunile de motivare (roadshow) ale celor peste 14.000 de agenti ai companiei. Corina CUCOLI este membru fondator al fondurilor de pensii private Pensia Mea - Pilonul III - si Pensia Viva - Pilonul II administrate de compania AVIVA.

Gabriel BIRIS este unul dintre partenerii fondatori ai casei de avocatura BIRIS GORAN, recunoscut drept un expert fiscal de prestigiu in Romania, cu o experienta de peste 17 ani in domeniu. El este specializat in toate aspectele fiscalitatii, oferind consultanta cu privire la optimizare fiscala (atat onshore, cat si offshore), taxe vamale si leasing, cu o vasta experienta in litigiile pe probleme de fiscalitate. Inainte de a fonda BIRIS GORAN in 2006, acesta a lucrat pentru companiile internationale SALANS si Haarmann Hemmelrath. Gabriel BIRIS a fost lector si speaker in cadrul mai multor conferinte si seminarii pe probleme de TVA si impozitare directa, fiind autorul cartii "Despre fiscalitate si bun simt. Despre fiscalitate si competitivitate" (Universul Juridic, ianuarie 2012), publicata intr-un dublu volum.


Editor: Daniela GHETU | Publicat pe 09.01.2013

Cele mai recente stiri:
» Dan ARMEANU, ASF: Prin legea privind pensiile ocupationale am pus bazele Pilonului IV de pensii in Romania
» Despre sustenabilitatea sistemului public de pensii
» Asociatia CFA Romania lanseaza studiul "Viitorul Sistemului de Pensii din Romania"
» Cum arata sistemul ideal de pensii?
» 5 mituri depre Pilonul I si Pilonul II de pensii
» CFA Romania organizeaza conferinta "Viitorul sistemului de pensii din Romania - In anul 2030 vom mai avea pensie de la stat?"
» Dan ARMEANU, ASF: Romania, aleasa in Comitetul Executiv al Organizatiei Internationale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private
» Dan GHEORGHE este numit Chief Investment Officer la NN Pensii
» Dan ARMEANU, ASF: Trebuie incurajata participarea la un fond de pensii facultativ
» ASF: Numarul romanilor care au solicitat informatii despre fondul de pensii la care contribuie, in crestere semnificativa


Comenteaza acest articol
1 comentariu
R (Anonim) (14.03.2013 06:14)
Replica handbags for women


Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva