Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Stiri 
 Administratori 
 Fonduri de pensii private 
 Auditori 
 Depozitari 
 APAPR 
 CSSPP 
 Legislatie 
 Opinii 

Stiri

Inapoi

Raspunsurile Comisiei de supraveghere


Mircea OANCEAAutorizarea companiilor de pensii pe ambii piloni sau taxele aferente autorizarii si activitatii acestora au fost unele din subiectele lansate de reprezentantii viitorilor administratori la care membrii Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private au raspuns in cadrul ZILEI PENSIILOR PRIVATE, gazduita de FIAR 2007 - FORUMUL INTERNATIONAL ASIGURARI-REASIGURARI.

Cu toate ca unii asiguratori, cum ar fi AVIVA sau ING, au preferat sa se autorizeze pentru pilonul de pensii facultative si sa infiinteze o societate separata pentru Pilonul II, Comisia face, in momentul de fata, eforturi pentru a facilita autorizarea administratorilor interesati de ambii piloni ai viitorului sistem de pensii. "O societate de pensii va putea fi autorizata de Comisie pentru a activa atat pe piata pensiilor administrate privat (n. red.: Pilonul II) cat si pe cea a pensiilor facultative, daca va indeplini cerintele stipulate in legile si normele care reglementeaza aceste doua tipuri de pensii private", a declarat Mircea OANCEA, Presedintele CSSPP, in cadrul ZILEI PENSIILOR PRIVATE.

Viitorii administratori au intampinat cu caldura aceasta veste, intrucat poate simplifica atat procesul de autorizare, cat si activitatea ulterioara. "De la inceput am considerat posibilitatea de a avea o singura societate care sa activeze atat pe Pilonul II, cat si pe Pilonul III, drept una foarte oportuna. Daca detaliile acestui proces vor fi puse la punct vom urma, cu siguranta, aceasta cale", ne-a declarat in exclusivitate Cristina NITESCU, Director de Pensii al OMNIASIG Life.

Unul din aspectele fierbinti ale oricarui segment economic este taxarea, iar pensiile private nu fac exceptie. Asfel, dupa ce problema platii TVA de catre administratorii de fonduri de pensii a iesit la iveala in alte discutii anterioare si in scrisoarea semnata de membrii Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania, Mircea OANCEA a tinut sa precizeze ca: "plata taxei pe valoarea adaugata in administrarea contributiilor la fondurile de pensii este asimilata pietei asigurarilor si pietei de capital, deci vor fi scutite de plata TVA".
Publicat pe 24.05.2007

Cele mai recente stiri:
» Pensia medie lunara a fost de 1.500 de lei in 2020, cu diferente majore intre judete
» Evolutia fondurilor de pensii obligatorii si facultative in luna februarie 2021
» Primul produs PEPP ar putea fi disponibil peste un an
» Anul pandemiei a adus o crestere de 21% a activelor fondurilor de pensii private
» Pensia medie lunara a crescut la 1.636 de lei in ultimul trimestru din 2020
» Activele fondurilor de pensii din Pilonul II si III au crescut in prima luna din 2021
» ASF: Aproape 60.000 de persoane au aflat, in 2020, la ce fond de pensii contribuie
» InfoCons si METROPOLITAN Life SAFPAP lanseaza o campanie pentru educarea si informarea consumatorilor in domeniul pensiilor private
» Cele mai performante fonduri de Pilon II de la lansare si pana la finalul anului 2020
» Ministrul Muncii: Pensiile vor fi recalculateArhiva