Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Stiri 
 Administratori 
 Fonduri de pensii private 
 Auditori 
 Depozitari 
 APAPR 
 CSSPP 
 Legislatie 
 Opinii 

Stiri

Inapoi

Pilonul II: Contributiile vor creste la 3,5% in 2012


"In constructia bugetului pentru anul 2012 s-a luat in calcul cresterea procentului de contributie la Pilonul II de pensii private obligatorii la 3,5%" - a anuntat Consilierul de Stat Andreea PAUL VASS.

Ea a explicat ca Guvernul este decis sa sprijine dezvoltarea pensiilor private chiar si in conditiile economice grele din aceasta perioada, ca unica solutie capabila sa ofere in viitor cetatenilor romani o completare a veniturilor din pensia publica, astfel incat acestia sa dispuna de resurse financiare suficiente la pensie. Aceasta sustinere este cu atat mai necesara cu cat sistemul romanesc de pensii private este cel mai "intarziat" din regiune, in timp ce perspectivele demografice ale tarii fac ca evolutia pensiilor publice din tara noastra sa fie una dintre cele mai defavorabile pe termen mediu si lung.

Exprimand un punct de vedere personal, Andreea PAUL VASS a explicat ca ar fi de dorit ca ritmul contributiilor sa creasca cat mai repede, pentru a permite acumularea in conturile participantilor a unor sume suficient de consistente pentru constituirea unei pensii suplimentare care sa reprezinte cu adevarat un sprijin la batranete. "Cresterea prevazuta de lege, de 0,5 puncte procentuale pe an, este foarte lenta si va permite atingerea valorii maxime, de 6% din venitul salarial brut, abia in 2017, dar ea a fost statuata in acest fel tinand cont de o serie de constrangeri economice", a explicat oficialul guvernamental, adaugand ca pentru moment este aproape imposibil de estimat momentul in care contributiile vor creste mai rapid. "Conditiile economice din acest moment sunt atat de volatile, sunt atat de multi factori in economia mondiala care se schimba permanent, incat este imposibil sa se realizeze proiectii care sa aiba un grad suficient de certitudine. Ca atare, cel mai sincer raspuns pe care pot sa-l dau cu privire la momentul in care vom accelera ritmul de crestere a contributiilor la Pilonul II sau in care vom largi facilitatile fiscale pentru Pilonul III este... nu stiu. Guvernul este constient de necesitatea acestor masuri, dar nu putem aprecia cand va fi posibil ca ele sa fie puse in practica", a spus VASS.


Editor: Daniela GHETU | Publicat pe 26.10.2011

Cele mai recente stiri:
» Activele fondurilor de pensii din Pilonul II si III au crescut in prima luna din 2021
» ASF: Aproape 60.000 de persoane au aflat, in 2020, la ce fond de pensii contribuie
» InfoCons si METROPOLITAN Life SAFPAP lanseaza o campanie pentru educarea si informarea consumatorilor in domeniul pensiilor private
» Cele mai performante fonduri de Pilon II de la lansare si pana la finalul anului 2020
» Ministrul Muncii: Pensiile vor fi recalculate
» Cristian POPA, CFA Romania: Sistemul public nu va putea plati pensii decente in viitor
» Radu CRACIUN, APAPR: Rezultatele investitionale din sistemul pensiilor private raman foarte bune
» Pilon III: Activele fondurilor de pensii facultative au depasit 2,8 miliarde de lei, in noiembrie 2020
» Pilonul II de pensii a ajuns la active totale de peste 73,14 mld. lei, la finalul lunii noiembrie
» Evolutia pietei pensiilor private in primele noua luni ale anului 2020


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva