Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Stiri 
 Administratori 
 Fonduri de pensii private 
 Auditori 
 Depozitari 
 APAPR 
 CSSPP 
 Legislatie 
 Opinii 

Stiri

Inapoi

Pilon II: Anul 2011 ar putea totaliza contributii de cca. 2 miliarde lei


Dupa varful inregistrat la viramentul aferent lunii de contributie iunie, volumul contributiilor transferate catre fondurile de pensii de Pilon II pentru lunile de referinta iulie si august s-a stabilizat in jurul valorii de 174 milioane lei. Astfel, fondurile de pensii au primit in 18 octombrie, aferent lunii de contributie august, un total de 174,12 milioane lei, suma care a alimentat conturile a circa 63,95% dintre participanti. Contributiile virate in primele 10 luni ale anului 2011 totalizeaza 1.628,5 milioane lei. Daca ritmul stabilizat in ultimele doua luni se va mentine, volumul total de contributii la Pilonul II in 2011 ar putea atinge cca. 2 miliarde lei.

Astfel, analizand istoricul contributiilor virate in 2011 catre fondurile de pensii private de Pilon II, se poate observa ca pe tot parcursul anului, cu exceptia lunii lunilor martie si august, proportia conturilor alimentate in total conturi active a variat intre 62% si 64%. In luna martie, procentul de colectare a scazut la 58,2%, in principal pe fondul dificultatilor create de implementarea noului sistem de depunere a declaratiilor unice de catre angajatori. In august, colectarea a inregistrat un maximum istoric, de 64,7%, in conditiile in care in aceasta luna a intervenit un volum foarte mare de regularizari, foarte probabil pe fondul "aducerii la zi" a situatiei contributiilor participantilor cu profesii liberale (DDA, PFA etc.).

Recordul negativ in colectare din martie a facut ca plata primelor contributii majorate la 3% din salariul brut, aferente lunii de referinta ianuarie, sa nu produca saltul asteptat in ceea ce priveste volumul total de contributii. Mult mai vizibil a fost "varful" din august, realizat atat pe fondul unui volum masiv de regularizari (circa 15 milioane lei contributii restante virate, fata de "media" obisnuita, de 5 - 7 milioane lei/luna), cat si ca urmare a efectelor pe care usoara revenire economica de anul acesta si cresterea sensibila a pietei muncii, datorata partial noului Cod al Muncii, le-au generat.

Rezumand datele publicate de Casa Nationala de Pensii Publice, in luna octombrie s-au virat contributii in valoare de 174,12 milioane lei, din care aprox. 5,6 milioane lei reprezinta restante. Numarul conturilor alimentate in luna a fost de 3.480.667, in timp ce numarul total al participantilor se cifreaza, in urma aderarilor validate in aceasta luna, la 5.442.475 persoane.


Editor: Daniela GHETU | Publicat pe 26.10.2011

Cele mai recente stiri:
» Activele fondurilor de pensii din Pilonul II si III au crescut in prima luna din 2021
» ASF: Aproape 60.000 de persoane au aflat, in 2020, la ce fond de pensii contribuie
» InfoCons si METROPOLITAN Life SAFPAP lanseaza o campanie pentru educarea si informarea consumatorilor in domeniul pensiilor private
» Cele mai performante fonduri de Pilon II de la lansare si pana la finalul anului 2020
» Ministrul Muncii: Pensiile vor fi recalculate
» Cristian POPA, CFA Romania: Sistemul public nu va putea plati pensii decente in viitor
» Radu CRACIUN, APAPR: Rezultatele investitionale din sistemul pensiilor private raman foarte bune
» Pilon III: Activele fondurilor de pensii facultative au depasit 2,8 miliarde de lei, in noiembrie 2020
» Pilonul II de pensii a ajuns la active totale de peste 73,14 mld. lei, la finalul lunii noiembrie
» Evolutia pietei pensiilor private in primele noua luni ale anului 2020


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva