Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Stiri 
 Administratori 
 Fonduri de pensii private 
 Auditori 
 Depozitari 
 APAPR 
 CSSPP 
 Legislatie 
 Opinii 

Stiri

Inapoi

Miscari de trupe in piata de pensii private


Vara a marcat un debut fierbinte si pentru structurile de management ale companiilor de pensii private - in ultimele zile si saptamani au avut loc cateva mutari importante de personal in sistem, doua dintre ele vizand postul de Director de Investitii si una chiar o pozitie de Director General, dupa cum au declarat pentru portalul pensiileprivate.ro surse din piata. Besim JAWAD, Dorin BOBOC si Iulian TRIFU "pleaca" din pozitiile pe care le-au detinut. In locul lor ii vom regasi pe Radu BRAGAREA, Iulius POSTOLACHE si Stefania-Laura BADEA.

Cea mai spectaculoasa mutare vizeaza pozitia de top manager a EUREKO Pensii. Besim JAWAD, actualul Director General al companiei, se va retrage de pe aceasta pozitie, urmand sa revina in Olanda, unde isi va valorifica in continuare experienta de 10 ani in zona de pensii private si asigurari. In locul sau, potrivit informatiilor publicate ieri in premiera de Wall-Street.ro, va veni Radu BRAGAREA, actualul director de operatiuni al ALICO Asigurari (fosta AIG Life Asigurari de Viata), companie alaturi de care are o experienta de 8 ani. Besim JAWAD este unul dintre putinii manageri de top care se afla in sistemul romanesc de pensii private inca de la inceputul campaniei initiale de aderare din Pilonul II, in anul 2007, plecarea sa inapoi in Olanda reprezentand o pierdere importanta pentru piata locala, la fel cum experienta sa a constituit un plus important la venirea sa in Romania, in septembrie 2006.

Odata cu plecarea lui Besim JAWAD, numarul managerilor de top cu "stagiu complet" in piata de pensii private de Pilon II, adica cei care au pus bazele companiilor in 2006-2007 si care activeaza pe aceeasi pozitie si astazi, scade la doar 4 din 18 (cati au fost la startul campaniei initiale din 2007). Cei 4 top manageri sunt Crinu ANDANUT (ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private, care detine si Presedintia APAPR), Ioan VREME (GENERALI Pensii), Mihai COCA-COZMA (ALICO Pensii) si Simona DITESCU (BCR Pensii).

Celelalte doua mutari au avut loc pe segmentul activitatii de investitii a companiilor de  pensii. Astfel, Dorin BOBOC, Directorul de Investitii al ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private, va parasi compania in cursul acestei luni, pentru a-i face loc lui Iulius POSTOLACHE, fostul Director de Investitii al AVIVA Pensii. Dorin BOBOC este unul dintre managerii de investitii cu vechime din piata, fiind alaturi de sistemul de pensii private inca de la startul pensiilor facultative, la inceputul anului 2007. In acelasi timp, desi Iulius POSTOLACHE este in piata de pensii private de numai un an, el are o experienta importanta in departamentele de trading ale multor banci comerciale, precum si in departamentul de administrare a rezervelor internationale la Banca Nationala a Romaniei. In acest moment, nu exista informatii suplimentare legate de inlocuitorul lui Iulius POSTOLACHE la AVIVA.

O a doua mutare de acest fel a avut loc recent si la BCR Pensii, unde fostul Director de Investitii Iulian TRIFU, plecat in departamentul de trading al unei banci austriece, a fost inlocuit de Stefania-Laura BADEA, fost Manager de investitii pe partea de instrumente financiare cu venit fix la ING Investment Management, sucursala locala a companiei de asset management a grupului ING. Aceeasi structura a furnizat recent si un top manager pentru piata de pensii private: Marius POPESCU, fostul Director General al ING Investment Management, a fost numit si confirmat ca Director General la ING Pensii, compania care administreaza fondul de Pilon II al grupului olandez pe piata locala.


Editor: Daniela GHETU | Publicat pe 16.06.2010

Cele mai recente stiri:
» Daniel ARMEANU, ASF: Pensiile private - factor de stabilitate pentru economie
» Pensia medie lunara a fost de 1.661 lei in trimestrul al doilea
» Sondaj: Opt din zece angajati romani iau in calcul sa munceasca si dupa iesirea la pensie
» VIDEO: Zodia Asigurarilor - Afla ce mai fac banii tai de pensie privata
» Activele fondurilor de pensii private au continuat sa creasca in iunie 2021
» Asociatia CFA Romania lanseaza chestionarul "Imbatranirea populatiei este problema noastra a tuturor!"
» Angajatorii trebuie sa isi informeze noii salariati sub 45 de ani cu privire la Pilonul II de pensii private
» Proiect de lege privind implementarea produsului paneuropean de pensii - PEPP
» Alte 1,2 milioane de persoane ar putea obtine dreptul la pensie
» ASF: Pensia facultativa, destinata cresterii resurselor financiare disponibile la varsta pensionarii


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva