Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Stiri 
 Administratori 
 Fonduri de pensii private 
 Auditori 
 Depozitari 
 APAPR 
 CSSPP 
 Legislatie 
 Opinii 

Stiri

Inapoi

Doua zile de educatie financiara in inima Transilvaniei


Astazi si maine, orasul Cluj Napoca gazduieste primele doua evenimente de educatie financiara pe care Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private le organizeaza in teritoriu, in principalele orase universitate si centre economice ale tarii. Reprezentanti ai CSSPP si ai celor mai importanti operatori din piata pensiilor private, precum si partenerii locali - Camera de Comert si Industrie Cluj si Universitatea Babes-Bolyai - vor sustine prezentari privind structura, siguranta si perspectivele sistemului de pensii.

In aceasta dimineata a avut loc, la sediul CCICJ, seminarul de informare si educatie financiara destinat principalilor angajatori clujeni si din regiune, urmand ca maine, la ora 10.00, UBB sa gazduiasca intalnirea dedicata tinerilor studenti din universitatile clujene. Evenimentul va avea loc la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, in Amfiteatrul 001, la parter.

CSSPP este reprezentata de Cristian ROSU, Director General, care va vorbi atat despre rolul institutiei de supraveghere in asigurarea functionarii in deplina siguranta a sistemului de pensii private, cat si despre avantajele pe care reforma pensiilor le ofera generatiei tinere, care dispune acum de mijloacele de a-si gestiona viitorul financiar.

Vorbitori reprezentand companii importante din piata pensiilor private - AEGON, ING Pensii si ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private - vor vorbi tinerilor atat despre necesitatea si oportunitatea de a economisi in sistem privat pentru constituirea unei pensii suplimentare, cat si despre oportunitatile de cariera oferite de industria pensiilor private.

Evenimentele fac parte din campania sociala de educatie financiara a populatiei pe care CSSPP a lansat-o in 2010 la nivel national: . Scopul acestei campanii este de a creste gradul de informare a populatiei cu privire la drepturile si obligatiile pe care le are in sistemul de pensii private, respectiv Pilonul II - pensiile obligatorii si Pilonul III - pensiile facultative.

Studentii, tinerii in general, fac parte dintre primii potentiali participanti la sistemul de pensii private, pentru ca in primele 4 luni de la angajarea la primul loc de munca trebuie sa isi aleaga un fond de pensii administrat privat, Pilonul II, pentru a evita repartizarea aleatorie de catre Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP).

Angajatorii trebuie sa se informeze si sa constientizeze nevoia implicarii in protectia sociala a salariatilor lor, atat prin contributiile pe care le vireaza indirect la Pilonul II, cat si prin participarea la Pilonul III, respectiv prin contributii la pensiile facultative ale angajatilor, beneficiind totodata de facilitatile fiscale actuale.


Editor: Daniela GHETU | Publicat pe 26.10.2011

Cele mai recente stiri:
» Activele fondurilor de pensii din Pilonul II si III au crescut in prima luna din 2021
» ASF: Aproape 60.000 de persoane au aflat, in 2020, la ce fond de pensii contribuie
» InfoCons si METROPOLITAN Life SAFPAP lanseaza o campanie pentru educarea si informarea consumatorilor in domeniul pensiilor private
» Cele mai performante fonduri de Pilon II de la lansare si pana la finalul anului 2020
» Ministrul Muncii: Pensiile vor fi recalculate
» Cristian POPA, CFA Romania: Sistemul public nu va putea plati pensii decente in viitor
» Radu CRACIUN, APAPR: Rezultatele investitionale din sistemul pensiilor private raman foarte bune
» Pilon III: Activele fondurilor de pensii facultative au depasit 2,8 miliarde de lei, in noiembrie 2020
» Pilonul II de pensii a ajuns la active totale de peste 73,14 mld. lei, la finalul lunii noiembrie
» Evolutia pietei pensiilor private in primele noua luni ale anului 2020


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva