Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Stiri 
 Administratori 
 Fonduri de pensii private 
 Auditori 
 Depozitari 
 APAPR 
 CSSPP 
 Legislatie 
 Opinii 

Stiri

Inapoi

CSSPP: Calendarul de implementare al Pilonului va fi ferm respectat


Mircea OANCEAConsiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private ia in discutie in sedinta de astazi, in vederea avizarii finale, proiectul de norma privind reglementarile contabile specifice domeniului pensiilor private.

"Operatorii asteapta cu mult interes aparitia acestui act normativ care va reglementa un aspect deosebit de important al activitatii lor. Ma bucur sa spun ca, in conditiile in care proiectul a primit avizul favorabil al Ministerului Economiei si Finantelor, am toate motivele sa cred ca vom reusi sa aprobam in Consiliu si acest text de act normativ, astfel incat sa-l putem trimite spre publicare", a declarat Mircea OANCEA, Presedintele Consiliului CSSPP.

Oficialul CSSPP a mai adaugat ca o alta prioritate a autoritatii de supraveghere o reprezinta emiterea normei privind aderarea initiala si evidenta participantilor la fondul de pensii administrat privat. "Joi, 7 iunie, cu ocazia celei de a doua intalniri a grupului de lucru format din reprezentantii CSSPP, cu rol de initiator, ai Ministerului Economiei si Finantelor si ai CNPAS, va fi analizat si acest proiect de norma pe care dorim ca, in termen de o luna, sa-l transmitem spre publicare astfel incat operatorii sa dispuna de o perioada, chiar daca foarte scurta, in care sa se poata pregati pentru etapa de aderare care va debuta in luna august", a precizat Mircea OANCEA.

De altfel, domnia sa a tinut sa precizeze ca "exista o hotarare ferma a tuturor organismelor implicate de a respecta intocmai calendarul de implementare anuntat pentru Pilonul II, astfel incat perioada de aderare va incepe in luna august chiar daca formalitatile de autorizare nu vor fi pe deplin incheiate pentru toti operatorii, urmand ca, pe masura ce se vor emite si alte autorizatii, operatorii din sistem sa devina mai numerosi".

Editor: Daniela GHETU | Publicat pe 06.06.2007

Cele mai recente stiri:
» Pensia medie lunara a fost de 1.500 de lei in 2020, cu diferente majore intre judete
» Evolutia fondurilor de pensii obligatorii si facultative in luna februarie 2021
» Primul produs PEPP ar putea fi disponibil peste un an
» Anul pandemiei a adus o crestere de 21% a activelor fondurilor de pensii private
» Pensia medie lunara a crescut la 1.636 de lei in ultimul trimestru din 2020
» Activele fondurilor de pensii din Pilonul II si III au crescut in prima luna din 2021
» ASF: Aproape 60.000 de persoane au aflat, in 2020, la ce fond de pensii contribuie
» InfoCons si METROPOLITAN Life SAFPAP lanseaza o campanie pentru educarea si informarea consumatorilor in domeniul pensiilor private
» Cele mai performante fonduri de Pilon II de la lansare si pana la finalul anului 2020
» Ministrul Muncii: Pensiile vor fi recalculateArhiva