Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Stiri 
 Administratori 
 Fonduri de pensii private 
 Auditori 
 Depozitari 
 APAPR 
 CSSPP 
 Legislatie 
 Opinii 

Stiri

Inapoi

Big Bang-ul din 2007 va lansa o piata de miliarde de euro


Frans van der ENT"In viziunea noastra, ca operatori, Pilonul II va reprezenta baza reformei sistemului de pensii, in timp ce componenta facultativa, a Pilonului III, va aduce numai o necesara si binevenita completare", a declarat Frans van der ENT, CEO, INTERAMERICAN Pensii, cu ocazia unui seminar organizat de catre compania INTERAMERICAN si Ziarul Financiar, ieri, 5 iunie a.c., la Hotelul Marriott din Bucuresti.

"De aceea ne preocupa aspectele importante care mai sunt inca de rezolvat pentru a asigura functionalitatea in conditii bune a Pilonului II, precum si respectarea calendarului de implementare al acestuia si speram ca dialogul continuu purtat cu ceilalti operatori si cu autoritatea de supraveghere sa conduca la solutii unanim agreate", a adaugat domnia sa.

Prezentand estimarile de viitor realizate de compania sa cu privire la evolutia pensiilor private in Romania, Besim JAWAD, Project Manager Pensii Private, INTERAMERICAN, a subliniat: "2007 va fi, fara indoiala, anul pensiilor in Romania. Am convingerea ca acest subiect va "tine prima pagina" pentru toata perioada care urmeaza, iar implementarea Pilonului II va fi un adevarat "big bang", implicand peste 3 milioane de romani care vor trebui sa decida carui fond de pensii ii vor acorda increderea lor".

Potrivit oficialului INTERAMERICAN, in termen de 10 ani, fondurile de pensii din Pilonul II vor inrola circa 4,5 milioane participanti, in timp ce activele in administrare vor depasi 8,8 mld. EUR. Pentru Pilonul III, se estimeaza, pentru acelasi orizont de timp, o participare de circa 1,2 milioane membri pentru care fondurile de pensii vor administra active de circa 2,3 mld. EUR.

Editor: Daniela GHETU | Publicat pe 06.06.2007

Cele mai recente stiri:
» Pensia medie lunara a fost de 1.500 de lei in 2020, cu diferente majore intre judete
» Evolutia fondurilor de pensii obligatorii si facultative in luna februarie 2021
» Primul produs PEPP ar putea fi disponibil peste un an
» Anul pandemiei a adus o crestere de 21% a activelor fondurilor de pensii private
» Pensia medie lunara a crescut la 1.636 de lei in ultimul trimestru din 2020
» Activele fondurilor de pensii din Pilonul II si III au crescut in prima luna din 2021
» ASF: Aproape 60.000 de persoane au aflat, in 2020, la ce fond de pensii contribuie
» InfoCons si METROPOLITAN Life SAFPAP lanseaza o campanie pentru educarea si informarea consumatorilor in domeniul pensiilor private
» Cele mai performante fonduri de Pilon II de la lansare si pana la finalul anului 2020
» Ministrul Muncii: Pensiile vor fi recalculateArhiva