Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Stiri 
 Administratori 
 Fonduri de pensii private 
 Auditori 
 Depozitari 
 APAPR 
 CSSPP 
 Legislatie 
 Opinii 

Stiri

Inapoi

Batalia pensiilor a inceput, in trei!


Dupa o lunga perioada de asteptare a sistemului de pensii private, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private din Romania a autorizat ieri, 15 mai, primele fonduri de pensii facultative.

Batalia se da, pentru inceput, in trei, intre fondul de pensii facultative ING CLASIC al S.C. ING Asigurari de Viata S.A., intre fondul facultativ de pensii al ALLIANZ-TIRIAC Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative, AZT MODERATO si fondul Pensia Mea, administrat de AVIVA Asigurari de Viata.

Primii competitori pe piata pensiilor private vin din partea unor asiguratori cu renume mondial care au o vasta experienta in domeniul administrarii fondurilor de pensii private.
Publicitatea, acoperirea media, va fi unul dintre capurile de bataie pentru administratorii fondurilor de pensii. Astfel, CSSPP a aprobat deja materialele publicitare pentru fondurile: ING CLASIC, AZT MODERATO si BCR PRUDENT.

Potrivit reglementarilor emise de catre CSSPP, informatiile continute intr-un material publicitar trebuie sa fie clare, corecte si conforme cu cele cuprinse in prospectul schemei de pensii si sa fie astfel formulate incat sa nu induca in eroare participantii.

Este important de stiut ca un fond de pensii facultative nu poate fi declarat in stare de faliment. Daca numarul de participanti va scade sau se va mentine sub minimul legal - 100 participanti - timp de un trimestru, CSSPP va retrage autorizatia acelui fond de pensii facultative.
Un fond de pensii administrat privat va putea trece la colectarea de contributii de la viitorii participanti numai dupa obtinerea deciziei de autorizare din partea CSSPP.

Publicat pe 16.05.2007

Cele mai recente stiri:
» Pensia medie lunara a fost de 1.500 de lei in 2020, cu diferente majore intre judete
» Evolutia fondurilor de pensii obligatorii si facultative in luna februarie 2021
» Primul produs PEPP ar putea fi disponibil peste un an
» Anul pandemiei a adus o crestere de 21% a activelor fondurilor de pensii private
» Pensia medie lunara a crescut la 1.636 de lei in ultimul trimestru din 2020
» Activele fondurilor de pensii din Pilonul II si III au crescut in prima luna din 2021
» ASF: Aproape 60.000 de persoane au aflat, in 2020, la ce fond de pensii contribuie
» InfoCons si METROPOLITAN Life SAFPAP lanseaza o campanie pentru educarea si informarea consumatorilor in domeniul pensiilor private
» Cele mai performante fonduri de Pilon II de la lansare si pana la finalul anului 2020
» Ministrul Muncii: Pensiile vor fi recalculateArhiva