Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Stiri 
 Administratori 
 Fonduri de pensii private 
 Auditori 
 Depozitari 
 APAPR 
 CSSPP 
 Legislatie 
 Opinii 

Stiri

Inapoi

BCR Asigurari de Viata, PRUDENT pe Pilonul III


BCR Asigurari de ViataConsiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat, marti, 29 mai a.c., Fondul de Pensii BCR Prudent, administrat de catre BCR Asigurari de Viata. Acesta este al patrulea fond de pensii private facultative (Pilonul III) autorizat de institutie.

Arbitrul pensiilor private autorizase in luna mai alte trei fonduri de pensii facultative, si anume: ING Clasic, administrat de ING Asigurari de Viata, AZT Moderato, care se afla in portofoliul ALLIANZ-TIRIAC, si Pensia Mea de la AVIVA.
CSSPP a mai autorizat, ieri, compania BROKERPOOL Agent de Marketing pentru Fonduri de Pensii Facultative in vederea desfasurarii activitatii de marketing pentru fonduri de pensii facultative ca agent persoana juridica.

Potrivit legislatiei, activitatea de marketing al prospectului schemei de pensii facultative se poate desfasura numai prin intermediul unui agent de marketing autorizat sau avizat de catre CSSPP. Autoritatea de supraveghere a mai anuntat ca un fond de pensii facultative nu poate fi declarat in stare de faliment, conform legii. Daca numarul de participanti va scadea sau se va mentine sub minimul legal de 100 participanti, timp de un trimestru, CSSPP va retrage autorizatia acelui fond de pensii facultative.

Un fond de pensii administrat privat va putea trece la colectarea de contributii de la viitorii participanti numai dupa obtinerea deciziei de autorizare din partea CSSPP. Toate informatiile privind fondul de pensii facultative vor fi furnizate de catre administrator prin intermediul unui agent de marketing autorizat sau avizat de catre CSSPP in acest scop.

Publicat pe 30.05.2007

Cele mai recente stiri:
» Pensia medie lunara a fost de 1.500 de lei in 2020, cu diferente majore intre judete
» Evolutia fondurilor de pensii obligatorii si facultative in luna februarie 2021
» Primul produs PEPP ar putea fi disponibil peste un an
» Anul pandemiei a adus o crestere de 21% a activelor fondurilor de pensii private
» Pensia medie lunara a crescut la 1.636 de lei in ultimul trimestru din 2020
» Activele fondurilor de pensii din Pilonul II si III au crescut in prima luna din 2021
» ASF: Aproape 60.000 de persoane au aflat, in 2020, la ce fond de pensii contribuie
» InfoCons si METROPOLITAN Life SAFPAP lanseaza o campanie pentru educarea si informarea consumatorilor in domeniul pensiilor private
» Cele mai performante fonduri de Pilon II de la lansare si pana la finalul anului 2020
» Ministrul Muncii: Pensiile vor fi recalculateArhiva