Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Stiri 
 Administratori 
 Fonduri de pensii private 
 Auditori 
 Depozitari 
 APAPR 
 CSSPP 
 Legislatie 
 Opinii 

Stiri

Inapoi

Americanii de la IOS Partners vor realiza proiectul de lege pentru plata pensiilor private


Firma americana de consultanta IOS Partners a castigat licitatia pentru a elabora proiectul de lege privind plata pensiilor private, lege care trebuie adoptata de Parlament pana in iulie anul viitor, potrivit datelor furnizate in exclusivitate pentru www.pensiileprivate.ro de catre Ministerul Muncii. Firma selectata trebuie acum sa prezinte o propunere tehnica si financiara pentru realizarea proiectului de lege, care trebuie sa dureze, potrivit contractului, maximum 4 luni. Potrivit unor surse de pe piata, Mihai SEITAN, unul dintre artizanii sistemului de pensii private din Romania, va colabora cu echipa IOS Partners la acest proiect, in calitate de expert local.

„Pentru contractarea serviciilor de consultanta necesare  elaborarii proiectului de lege privind plata pensiilor private a fost derulata o procedura de selectie pe baza calitatii consultantului. Firma selectata sa prezinte o propunere tehnica si financiara este IOS Partners, Inc.. In prezent sunt in derulare discutii pentru definitivarea contractului. Durata estimata pentru finalizarea lucrarilor este de 4 luni”, au declarat pentru pensiileprivate.ro reprezentantii Ministerului Muncii. Cum proiectul privind legea platii pensiilor private este finantat de Banca Mondiala, compania care urmeaza sa elaboreze acest proiect trebuia sa fie agreata atat de Banca Mondiala, cat si de Ministerul Muncii.

Potrivit legislatiei, Parlamentul trebuie sa adopte legea pentru calculul si plata pensiilor private pana in luna iulie 2009, la trei ani de la intrarea in vigoare a primei legi de pensii private, cele facultative. Ea a fost urmata de adoptarea, in decembrie 2006, a legii pensiilor private obligatorii. Legea de calcul si plata pentru pensiile private va reglementa faza de plata (payout phase) pentru ambele sisteme: cel obligatoriu si cel facultativ.

IOS Partners este o firma de consultanta globala infiintata in 1986 in Statele Unite, in Florida. Compania a oferit servicii de consultanta pentru reforme economice si financiare din 60 de state, in cadrul a peste 200 de proiecte. IOS Partners isi concentreaza activitatea pe piete emergente cum ar fi cele din Asia, Africa, America Latina si Europa de Est. In domeniul asigurarilor sociale si al pensiilor private, IOS Partners a oferit servicii de consultanta in Bosnia-Hertegovina (proiect finantat de Banca Mondiala), Bulgaria (proiecte finantate de Banca Mondiala si USAID), Kazakhstan, Kosovo, China si alte state.

In afara de biroul central din Florida, compania mai are un singur birou international, cu sediul la Chisinau, in Republica Moldova.

Publicat pe 30.05.2008

Cele mai recente stiri:
» Activele fondurilor de pensii din Pilonul II si III au crescut in prima luna din 2021
» ASF: Aproape 60.000 de persoane au aflat, in 2020, la ce fond de pensii contribuie
» InfoCons si METROPOLITAN Life SAFPAP lanseaza o campanie pentru educarea si informarea consumatorilor in domeniul pensiilor private
» Cele mai performante fonduri de Pilon II de la lansare si pana la finalul anului 2020
» Ministrul Muncii: Pensiile vor fi recalculate
» Cristian POPA, CFA Romania: Sistemul public nu va putea plati pensii decente in viitor
» Radu CRACIUN, APAPR: Rezultatele investitionale din sistemul pensiilor private raman foarte bune
» Pilon III: Activele fondurilor de pensii facultative au depasit 2,8 miliarde de lei, in noiembrie 2020
» Pilonul II de pensii a ajuns la active totale de peste 73,14 mld. lei, la finalul lunii noiembrie
» Evolutia pietei pensiilor private in primele noua luni ale anului 2020


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva