Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 

Stiri

Inapoi

AVIVA: Pensionarii ii sfatuiesc pe tineri sa economiseasca pentru viitor


Pensionarii de astazi sfatuiesc tinerele generatii sa economiseasca mai mult pentru viitor, cheltuind mai putin pentru evenimentele costisitoare din viata lor, cum ar fi nunta, arata un studiu realizat de AVIVA in randul generatiei varstnice din Marea Britanie. Un sfert dintre batranii care si-au exprimat opiniile sunt, de asemenea, de parere ca famiile mai mici beneficiaza de mai multa siguranta financiara.

Daca optiunea pentru o nunta mai ieftina s-a regasit in raspunsurile a circa 60% dintre intervievati, 57% dintre pensionari mai recomanda urmarirea permanenta a cheltuielilor, iar 52% considera ca ar trebui abandonata pasiunea pentru "etichetele de designer" in viata de zi cu zi. "Nu luati credite" si "Cheltuiti mai putin pe masini" sunt sfaturile sosite din partea a 48%, respectiv 45% din respondenti. Chiar daca, in general, sunt de acord cu zicala potrivit careia "Nu trebuie sa-ti faci prea multe griji in viata", englezii varstnici nu considera decat in proportie de 10% ca acest principiu de viata este valabil si in ceea ce priveste finantele personale.

In conditiile in care, in Marea Britanie, costurile unei nunti se ridica, in medie, la circa 18.500 lire, reducerea la jumatate a acestei cheltuieli ar lasa la dispozitia tanarului cuplu o suma semnificativa, care ar putea constitui fundamentul economisirii care sa le asigure confortul financiar comun la batranete.

Cat despre dorinta de a purta haine "de designer", aceasta conduce, in medie, la dublarea cheltuielilor pentru acest capitol fata de situatia in care se achizitioneaza haine de buna calitate, dar care nu poarta o semnatura celebra. In plus, achizitionarea a doua masini incarca costurile unei gospodarii, in medie, cu 5.870 lire pe an.

Daca tinerii ar tine cont de aceste sfaturi macar in parte si ar economisi lunar sume modeste, acest comportament ar conduce la rezultate remarcabile si ar spori considerabil veniturile cuplului la pensionare, spun analistii AVIVA. Pentru a-si sustine punctul de vedere, ei dau un exemplu relevant. Astfel, daca un tanar care are acum 30 de ani ar reusi sa economiseasca circa 150 lire pe luna, cheltuind mai putin pentru imbracaminte si masina si gestionandu-si mai bine cheltuielile gospodaresti, el ar putea beneficia dupa implinirea varstei de 65 de ani de un venit suplimentar lunar de circa 450 lire, care s-ar adauga pensiei publice. In cazul femeilor, aceeasi suma economisita lunar intre 30 si 65 de ani ar putea aduce o renta viagera care sa suplimeteze pensia de stat cu circa 415 lire/luna.


Editor: Daniela GHETU | Publicat pe 26.10.2011

Cele mai recente stiri:
» Activele fondurilor de pensii din Pilonul II si III au crescut in prima luna din 2021
» ASF: Aproape 60.000 de persoane au aflat, in 2020, la ce fond de pensii contribuie
» InfoCons si METROPOLITAN Life SAFPAP lanseaza o campanie pentru educarea si informarea consumatorilor in domeniul pensiilor private
» Cele mai performante fonduri de Pilon II de la lansare si pana la finalul anului 2020
» Ministrul Muncii: Pensiile vor fi recalculate
» Cristian POPA, CFA Romania: Sistemul public nu va putea plati pensii decente in viitor
» Radu CRACIUN, APAPR: Rezultatele investitionale din sistemul pensiilor private raman foarte bune
» Pilon III: Activele fondurilor de pensii facultative au depasit 2,8 miliarde de lei, in noiembrie 2020
» Pilonul II de pensii a ajuns la active totale de peste 73,14 mld. lei, la finalul lunii noiembrie
» Evolutia pietei pensiilor private in primele noua luni ale anului 2020


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva