Pensii Private
 Despre noi  Contact  Harta site     


Cauta stiri
Home Despre Pensii Private Piata Pensiilor Private Cariere Evenimente XPRIMM Pensii XPRIMM TV
 Stiri 
 Administratori 
 Fonduri de pensii private 
 Auditori 
 Depozitari 
 APAPR 
 CSSPP 
 Legislatie 
 Opinii 

Stiri

Inapoi

ASF: Numarul romanilor care au solicitat informatii despre fondul de pensii la care contribuie, in crestere semnificativa


Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a analizat modul in care administratorii fondurilor de pensii administrate privat au raspuns, in trimestrul al III-lea al anului 2019, solicitarilor inregistrate in aplicatia "Afla la ce fond de pensii esti!".

Aplicatia "Afla la ce fond de pensii esti!", gazduita pe site-ul ASF - www.asfromania.ro.

Scopul actiunii desfasurate de ASF a fost de a identifica gradul de implicare a administratorilor cu privire la gestionarea serviciilor oferite participantilor la Pilonul II.

In trimestrul al III-lea al anului 2019, au fost inregistrate 19.451 de solicitari unice in aplicatia "Afla la ce fond de pensii esti!", cu 145% mai multe decat in perioada similara a anului precedent, cand s-au consemnat 7.921 de solicitari, ceea ce reflecta interesul in crestere fata de sistemul fondurilor de pensii administrate privat.

Numarul total al solicitarilor solutionate (petent contactat, petitie solutionata) a fost, in trimestrul al III-lea din 2019, cu aproape 152% mai mare, comparativ cu intervalul similar al anului precedent, noteaza ASF.

In cazul a 685 de solicitari, petentul nu a putut fi contactat, iar in cazul a 65 de solicitari, petentul a fost contactat, insa petitia nu a putut fi solutionata. Printre motivele care au generat aceste situatii se numara: numarul de telefon completat de petent era incorect si nu existau alte date de contact, petentul nu a raspuns la telefon, petentul a refuzat conversatia, numarul de telefon apartinea unei alte persoane, petentul nu a completat adresa de email etc.

Administratorii fondurilor de pensii administrate privat au respectat, in general, termenul de 10 zile alocat solutionarii cererilor de informatii privind apartenenta la Pilonul II. Media timpului de raspuns, la nivelul sistemului de pensii Pilon II, a fost de aproximativ 5 zile, in perioada de referinta.

ASF este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 05.11.2019

Cele mai recente stiri:
» Activele fondurilor de pensii din Pilonul II si III au fost in crestere in luna mai 2020
» NN Pensii: Actiunile Wirecard nu se mai aflau in portofoliul fondului de pensii de Pilon II la inceputul lunii mai
» INS: Pensia medie lunara fost de 1.423 de lei in primul trimestru
» APAPR a solicitat Bancii Centrale Europene sa contribuie la finantarea exceptionala a relansarii economiei romanesti
» APAPR si-a reconfirmat conducerea. Radu CRACIUN ramane Presedinte
» Dan ARMEANU, ASF: Pandemia COVID-19 are un impact scazut asupra sistemului de pensii private
» Pilon II: Activele fondurile de pensii private au atins 61,87 miliarde lei in luna aprilie
» Administratorii trimit 8 milioane de plicuri verzi cu toate informatiile despre pensia privata
» Activele fondurilor de pensii private s-au majorat in luna martie
» Dan ARMEANU, ASF: Pensiile private ale romanilor sunt in siguranta si nu sunt afectate de volatilitatile conjuncturale ale pietelor financiare


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva